Jaké obory se nedají studovat dálkově?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaké obory se nedají studovat dálkově?
Ahoj, zajímá mě téma vzdělávání dospělých. Jaká jsou pozitiva a negativa systému vzdělávání dospělých? Co by bylo dobré na stávajícím systému změnit? Jsou obory, kde nabídka vzdělávacích programů pro dospělé je nedostatečná?
Děkuju moc za vaše postřehy.
Příspěvek upraven 11.06.23 v 11:38
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ale vždyť tohle bys přeci měla mít obsažené ve své práci? To jsou úplně základní otázky k tématu ![]()
A nadpis je takový zavádějící - jsou obory, které se z principu nedají studovat dálkově (třeba takový dálkově vystudovaný chirurg by byl vskutku terno) a pak takové, které by se sice studovat daly, ale nabídka je špatná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Negativa me napadaji stejna jako u vzdelavani deti - nedostatek kvalitnich pedagogu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedostatek možností studovat dálkově psychologií na veřejných vysokých školách. Někteří učitelé by si rádi rozšířili vzdělání, aby mohli dělat školní psychology, když je jich takový nedostatek…speciálních pedagogik je všude hafo. PSYCHOLOGIE dálkově jen v Olomouci.
- Citovat
- Upravit
@Daniela56 píše:
Ahoj, já dálkově studuju, dělala jsem abs. práci na téma „vzdělávání dospělých“ a dostala jsem zapeklité otázky od oponenta. Už jsem docela zoufalá a tak to zkouším tady![]()
budu moc ráda za jakékoliv nápady a postřehy
1. Jaká jsou základní pozitiva a negativa současného systému vzdělávání dospělých? Co by bylo dobré na stávajícím systému změnit?
2. Existují obory, kde nabídka vzdělávacích programů pro dospělé je nedostatečná?
Děkuju moc.
Pokud vim tak dalkove nastesti nejde medina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lilith1 píše:
Pokud vim tak dalkove nastesti nejde medina.
a školy, kde se dost velká část studia tráví v laboratořích nebo jinou podobnou činností, jako je například VŠCHT
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annlady píše:
a školy, kde se dost velká část studia tráví v laboratořích nebo jinou podobnou činností, jako je například VŠCHT
Jo a farmacka asi taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem hledala dálkové studium. Tak jsem nenašla nic v přírodovědeckém a zdravotnickém směru. (Ano, dá se studovat sestra, ale je tam tolik praxí, že ve výsledku to máš jako denní studium).
Jinak dálkově se dá studovat psychologie (jen Olomouc), farmaceutická asistentka (VOŠ), jinak jsem našla různé ekonomky, pedagogiky, úřednice na právnické fakultě.
Hledala jsem Brno a okolí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nedostatek možností studovat dálkově psychologií na veřejných vysokých školách. Někteří učitelé by si rádi rozšířili vzdělání, aby mohli dělat školní psychology, když je jich takový nedostatek…speciálních pedagogik je všude hafo. PSYCHOLOGIE dálkově jen v Olomouci.
Akorat, že školní psycholog nemůže dělat klinickýho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám ve škole (na zdrávce) řekli, že obor zdravotnicrví je nemožný studovat dálkově.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nininka17 píše:
Nám ve škole (na zdrávce) řekli, že obor zdravotnicrví je nemožný studovat dálkově.
Přesto znám pár lidí o kterých bych řekla že to vystudovali dálkově a při distanční výuce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Slezska univerzita ma nektere dalkove nelekarske zdravotnicke obory…vseobecna sestra.
U prezencniho studia je moznost individualniho vyukoveho planu. Vyuziva se napr na petiletem oboru pravo, ktery se studuje pouze prezencne…a studenti maji ruzne mimoskolni aktivity, praxi atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takze petilete klasicke pravni studium take nelze dalkove (neni rozdeleno na bc a navazujici mgr.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jejjej píše:
Slezska univerzita ma nektere dalkove nelekarske zdravotnicke obory…vseobecna sestra.U prezencniho studia je moznost individualniho vyukoveho planu. Vyuziva se napr na petiletem oboru pravo, ktery se studuje pouze prezencne…a studenti maji ruzne mimoskolni aktivity, praxi atd.
Ano, u všeobecné sestry většinou pro již vystudované absolventy SZŠ s praxí ve zdravotnictví. Jinak je to velmi nereálné, mnoho hodin praxe, klinických seminářů, cvičení apod. I pro již vystudované zdravotníky náročné studium.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit