Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
BMRL píše:
co rikate na zdrazeni vajec a veproveho masa??
uz ted koukam po receptech bez vajec,
tak asi zachvily zalozim diskusi sojove maso a recepty bez masa…
lenka16 píše:
Ahoj, to je katastrofa. Kolik rodin žije na pokraji bídy, pořád se zdražuje. Naši slavní poslanci mají konta v zahraničí, neobracení žádnou korunu, tak jím je to jedno. Prvně všechno rozkradli, napakovali si kapsu a ted jen zdražují a zdražují. Tak to my kupujeme celkem dost vepřový.BMRL píše:
co rikate na zdrazeni vajec a veproveho masa??
uz ted koukam po receptech bez vajec,
tak asi zachvily zalozim diskusi sojove maso a recepty bez masa…
Jenže ty vejce a masou nezdražují naši politici
, ale mohou za to normy EU - slepice musí mít prostor a hnízdo na snášení, tudíž se snížily stavy slepic v chovech a náklady na chov se zvedly. To samé je myslím s tím vepřovým. A btw všude se ted mluví a píše o tom, že ty za ty vejce mohou i obchod¨níci
takze asi aby jsme ty slepice a prasata nahodou neutiskovali, asi z nich nakonec za vsech nebyli BIO, kdyz potrebuji takoveho prostoru. my jsme EU a takhle to vypada…
neslo by treba udelat volby na zruseni clenstvi v EU, jak jsme si ho zvolili, ze by jsme si ho zrusili?!
![]()
BMRL píše:
takze asi aby jsme ty slepice a prasata nahodou neutiskovali, asi z nich nakonec za vsech nebyli BIO, kdyz potrebuji takoveho prostoru. my jsme EU a takhle to vypada…
neslo by treba udelat volby na zruseni clenstvi v EU, jak jsme si ho zvolili, ze by jsme si ho zrusili?!![]()
Ono EU stejně jednou padne:-)
My připravujeme výběh pro slepice a budeme mít vajíčka vlastní. Není nad domácí
ať si ty předražený vejce strčí naše řetězce někam
za vepřový si tedy budeme muset připlatit, ale doufám že tam nebude zdražení tak markantní, pořizovat si ještě vepříky se mi nechce ![]()
Už padá, viz nepokoje - Řečko, Francie, Portugalsko, Španělsko, tak než to krachne honem ještě udělat větší výběhy pro opeřence a prasata, co kdysi žili pohromadě, pak samostatně, teď dát zase do kupy
![]()
hofka píše:BMRL píše:Ono EU stejně jednou padne:-)
neslo by treba udelat volby na zruseni clenstvi v EU, jak jsme si ho zvolili, ze by jsme si ho zrusili?!![]()
BMRL: Ale ty prasata i ty nosnice mají opravdu neúměrně málo prostoru pro život. A je podle mě sobecké za cenu co nejnižší ceny masa nebo vajec chtít po zvířatech aby takhle trpěly.
Já tomuto zdražování teda jen fandím.
S tím se dá souhlasit. Osobně bych ale ještě počkala, myslím, že je to jen omluva či vysvětlení - proč se musí zdražit - říct lidem, že zvířata potřebují více prostoru. Opravdové důvody budou podle mne jinde
![]()
Barush píše:
BMRL: Ale ty prasata i ty nosnice mají opravdu neúměrně málo prostoru pro život. A je podle mě sobecké za cenu co nejnižší ceny masa nebo vajec chtít po zvířatech aby takhle trpěly.Já tomuto zdražování teda jen fandím.
ono se s tím tedy čekalo už hodně dlouho,vím že to bylo v projednávání už když jsem byla malá a začala se o toto zajímat. Je možné že si na tom zdražení někdo namastí kapsu, ale to se děje téměř pořád. Já jen že ohledně těch zvířat je to fér. Apropo jakožto fanda biochovů - tam se nezdražuje. Prasátka si běhají po výběhu a vypadají šťastně. Jasně že se to maso zdá dražší, ale mě to třeba za jejich důstojně prožitý život stojí. Více kvality, méně kvantity nebo jak se to říká…Ono stejně češi jedí víc vepřového než je zdrávo ![]()
Jak říkala Barush resp. psala…dobrého pomálu, já si teda raději dám drahý a kvalitní maso od vepřů, kteří vím, že se za ten svůj život alespoň trochu někde proběhli, než od těch, co celý život žili ve stresu, nula pohybu, antibiotika atd. atd… Totéž s vejci. No ale mám to tak už dlouho, takže to, že dám v obchodě za vajíčka 70,– mě nebere, já je totiž nekupuju. Beru farmářské. Taktéž maso.
A zdražování fandím. Třeba konečně budeme mít na pultech i kvalitní zboží a člověk se nebude muset bát koupit maso v supermarketu.
Evropská unie chce v brzké době zdražit maso. Klimatická daň za maso má za úkol drasticky snížit spotřebu maso. Hovězí se má zdražit o 117 kč, vepřové o 95kč, kuřecí o 65kč atd…Jaký máte názor?
@Božislava píše:
Evropská unie chce v brzké době zdražit maso. Klimatická daň za maso má za úkol drasticky snížit spotřebu maso. Hovězí se má zdražit o 117 kč, vepřové o 95kč, kuřecí o 65kč atd…Jaký máte názor?
A na ty čísla jsi přišla kde? Jako kdybys napsala o tolik a tolik procent ok, ale takto už teď můžu kg hovězího koupit od 120 do 600 korun, podle druhu…
Hodila jsem to do Googlu a našla. Vzhledem ke zdroji netřeba dalších komentářů.
https://www.parlamentnilisty.cz/…-masa-613212