Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, čím to, když je uvnitř bábovka či jakákoliv jiná buchta zdrclá?
Pokud je dostatecne dopecena, tak je blby recept - obsahuje malo tuhnoucich/vodupohlcujicich slozek. Typicky tvarohova buchta - tvaroh doda zdani, ze je testo dost huste, ale neztuhne.
My doma schválně děláme „zdrclou“ šlehačkovou
je mnohem lepší než normální ![]()
@Melliska.M píše:
My doma schválně děláme „zdrclou“ šlehačkovouje mnohem lepší než normální
Prosím recept ![]()
@Uzo 25 dkg hladká mouka, 20 dkg cukr, 4 vejce, 1 šlehačka. Všechno se jenom smíchá, nešlehá. Péct na 150° cca 40 minut ![]()
Tahle byla bezlepková, holky
tak jestli moukou? dělala jsem bábovku prvně a hned bezlepkovou
Nebo malo nahřátá trouba mohla být… Takhle se me občas neco srazí aniž bych chtěla… ![]()
@wesny píše:
Holky, čím to, když je uvnitř bábovka či jakákoliv jiná buchta zdrclá?
U nás se tomu říkalo „brousek“ (proč netuším) a prý se to stává, když se trouba otevře moc brzo v nesprávnou chvíli (tzv. na nakouknutí) nebo třeba když se buchta, která se má péct dlouho a pozvolna, dá do až moc vyhřáté trouby
.
Mně taky ty zdrcnuté chutnají. Jak tu bylo řečeno, často je to šokem teplot a bouchnutím, ale u bezlepkové mouky to může být i nevhodností dané mouky, proto třeba firma Schar dělá jinou směs na pečení a jinou na palačinky. Každá ta mouka má jinou schopnost nakypření a vstřebávání tekutin, já na pečení bezlepkových bábovek, piškotů a dortů používám směs Schar C, s tou se to zatím povedlo vždycky.
Bábovka by se mela po vytažení z trouby nechat trochu vychladnout ještě ve formě. Pak teprve vyklopit. Jinak se právě zdrcne.. třeba to vyklapis moc brzo ![]()
Holky, díky moc
je fakt, že jsem na ní koukala často, měla se péct 45minut na 150st a nakonec byla až po hodině a půl skoro, takže jsem pořád otevírala píchala špejlí.)) a taky jsem ji vyplopila hned, protože jsem měla novou formu a chtěla jsem to rychle zkusit
jak říkám antipekařka ![]()
Ja babovku vyklapim jeste teplou a nezdrcne se mi… Jen vždycky počkám aby nebyla úplně horka, ale do chladnější nevydrzim nikdy… Většinou ji jeste hodně teplou jim
ale je fakt ze úplně horká se vyklapet nemá ![]()