Elektrický multifunkční tlakový hrnec

549
22.2.15 19:50

Ahoj holky, uvažuji o koupi tohoto tlakového hrnce http://tlakove-hrnce.heureka.cz/…000/recenze/#….
Původně jsem uvažovala o klasickém tlakovém hrnci, ale tento mne více zaujal pro své programy. S přítelem se ale dohaduji zda to není zbytečný krám a vyhazování peněz. Proto bych ráda znala vaše zkušenosti. Je to opravdu tak super věc, nebo ji využíváte občas a klidně by jste vařili i v normálních hrncích. Já ani nikdy nevařila v tlakáči. S vařením jsem středně pokročilá, takže žádná velká kuchařka.
Popřípadě bych ráda dostala tip na jiný multi. tlak. hrnec, pokud je nějaký lepší v této cenové kategorii :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
977
22.2.15 20:20

Mám doma tlakový hrnec od Tefalu, není teda úplně klasický, má na sobě integrovanou časomíru, která spíná, když tlak v hrnci dosáhne požadované hodnoty, dají se nastavit 2 úrovně tlaku vaření, popř. se dá využít jako klasický hrnec, takže je sice zavřený, ale nenatlakuje se a pára uchází volně skrz ventil. Má košík na vaření v páře a celkový objem 8l. Od doby, co ho mám jej používám minimálně jedenkrát týdně (vařím v něm i synovi, vařím v něm i přílohy, jako rýži quinou a spoustu dalších věcí).
Určitě si nějaký tlakový hrnec kupte, je to skvělá úspora času i energie, ale konkrétně u tohoto typu by mi vadil fakt, že vnitřní nádoba nemá ucho, takže když uvaříte hroký vývar, tak budete muset doufat, že si nenamočíte chňapky, až ho budete cedit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.8.20 06:39

Elektrický tlakový hrnec mám. Je to velice dobrá věc a nedokáži si představit vaření bez něj. Vše je uvařeno velmi rychle, Neuniká pára a po uvaření automaticky jídlo přihřívá. Dá se nastavit začátek vaření. Má dvanácti hodinový časovač. Nemusím hlídat vodu a nic se nepřipálí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2846
19.8.21 19:29

Ahoj, oživují diskuzi - dostali jsme multifunkcni tlakovy hrnec, pořád v něm nemůžu najít výhodu oproti klasickému papinaku… V čem spatřuje výhody? Asi umí jen vařit, bez smažení, restovani atd. A recepty jsou porad stejne? Tedy když varim rýži, dám klasický pomer vody a rýže jako normálně atd? Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí