Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, uvažuji o koupi tohoto tlakového hrnce http://tlakove-hrnce.heureka.cz/…000/recenze/#….
Původně jsem uvažovala o klasickém tlakovém hrnci, ale tento mne více zaujal pro své programy. S přítelem se ale dohaduji zda to není zbytečný krám a vyhazování peněz. Proto bych ráda znala vaše zkušenosti. Je to opravdu tak super věc, nebo ji využíváte občas a klidně by jste vařili i v normálních hrncích. Já ani nikdy nevařila v tlakáči. S vařením jsem středně pokročilá, takže žádná velká kuchařka.
Popřípadě bych ráda dostala tip na jiný multi. tlak. hrnec, pokud je nějaký lepší v této cenové kategorii ![]()
Mám doma tlakový hrnec od Tefalu, není teda úplně klasický, má na sobě integrovanou časomíru, která spíná, když tlak v hrnci dosáhne požadované hodnoty, dají se nastavit 2 úrovně tlaku vaření, popř. se dá využít jako klasický hrnec, takže je sice zavřený, ale nenatlakuje se a pára uchází volně skrz ventil. Má košík na vaření v páře a celkový objem 8l. Od doby, co ho mám jej používám minimálně jedenkrát týdně (vařím v něm i synovi, vařím v něm i přílohy, jako rýži quinou a spoustu dalších věcí).
Určitě si nějaký tlakový hrnec kupte, je to skvělá úspora času i energie, ale konkrétně u tohoto typu by mi vadil fakt, že vnitřní nádoba nemá ucho, takže když uvaříte hroký vývar, tak budete muset doufat, že si nenamočíte chňapky, až ho budete cedit.
Elektrický tlakový hrnec mám. Je to velice dobrá věc a nedokáži si představit vaření bez něj. Vše je uvařeno velmi rychle, Neuniká pára a po uvaření automaticky jídlo přihřívá. Dá se nastavit začátek vaření. Má dvanácti hodinový časovač. Nemusím hlídat vodu a nic se nepřipálí.
Ahoj, oživují diskuzi - dostali jsme multifunkcni tlakovy hrnec, pořád v něm nemůžu najít výhodu oproti klasickému papinaku… V čem spatřuje výhody? Asi umí jen vařit, bez smažení, restovani atd. A recepty jsou porad stejne? Tedy když varim rýži, dám klasický pomer vody a rýže jako normálně atd? Díky ![]()