Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky kuchařky, pekařky…
Budu dělat pohádku (pařížský dort), pařížskou šlehačku jako krém si dělám svoji. Svařím smetanu s cukrem a kakaem a pak v tom rozpustím čokoládu a nechám vychladit. Je to můj osvědčený a moc dobrý recept ale mám pořád trošku problém s tím, že mi šlehačka v dortu nedrží tak jak bych si představovala, i když přidám ztužovač. Hutná je dost ale ne tak jak bych potřebovala. Včera jsem v Lidlu narazila na práškovou želatinu (konkrétně tohle: http://www.pecemenavanoce.cz/…_328x480.jpg ), tak jsem ji vzala.
Máte s tím někdo zkušenost, můžu to použít do pařížské šlehačky? Nezmění to nějak chuť?
Nevím jestli to je ona, ale do stracietella šlehačky jsem použila nějakou želatina za studena a bylo to fajn
@variska to není ono, vím co myslíš, to co jsi použila je želatinový ztužovač za studena, taky jsem ho zkoušela ale přijde mi že to změní chuť toho krému, proto jsem ji teď ani nekupovala ![]()
NEvim nevim, to jsem nikdy nezkoušela. Pažízkou šlehačku dělám stejně jako ty a zjistila jsem, že to chce čerstvou šlehačku, nebo kupuju vysokoprocentní. Nejhorší je Kunín, to jsem nebyla schopná ušlehat. A na delší výdrž mi teda stačil ztužovač ![]()
@Verca1989 A co zkusit tučnější šlehačku? Tuším čtyřicet - něco procent tuku. Jendou jsem dělala šlehačku z té tužší a byla to šlehačka jak z filmu. Tuhá neskutečně. Jako bílek. Vůbec se nehla.
@Aries6 já na tohle už nekupuju kelímkové šlehačky ale ty v krabičkách, teď konkrétně v Lidlu ten Pilos myslím, babička říkala, že je lepší, tak uvidíme. Ono je to se ztužovačem dost hutné ale problém je v tom, že pohádka má mít korpus a na něm vysokou vrstvu krému a polité čokoládou a to mi prostě nejde. Takže dělám klasický 2× prořízlý dort ale stejně mi to kolikrát „utíká“ bokama, ten krém… ![]()
@Takyjedna přesně tak jsem to chtěla udělat ale tady u nás tuhle šlehačku nemůžu sehnat. Oběhla jsem penny, lidl, malé tesco, všechny malé krámky v okolí ale nikde nic a nebyl čas jet do velkého Tesca, příště to musím zkusit, věřím že to je úplně něco jiného ![]()
@Verca1989 Aha, tak mě se to krásně vrství, akorát já to nepolívám čokoládou - pak se to blbě krájí, ale dělám pomocí škrabky na brambory hoblinky z čokolády.
Kdybych to promázla, taky by to tíhu asi nevydrželo. To jedině zašlehat do toho máslo.
@Aries6 s máslem jsem to taky jednou zkoušela ale není to ono, proto hledám jinou variantu, jak tu šlehačku udělat dost tuhou. No uvidíme, nějak to dopadne a příště prostě musím koupit tučnější smetanu ![]()
@Verca1989 NE!!! Nedávej do pařížskýho krému želetinu, bude to hnusný, kyselý, použij ztužovač šlehačky.
Nakonec jsem želatinu nepoužila, nějak se to povedlo samo, asi vylepšili ztužovač nebo ta šlehačka z Lidlu je fakt lepší ![]()
Mozna troxhu ot, ale me kdyz se n2daril dost tuhy krem tak js em pridala jeden ztuzovac navic (recept byl na dva, ja dala tri)