Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
U mě hrníčková perníková bábovka, muffiny, štrůdl, medovník, krtkův dort
naposledy jsem dělala mrkvovou buchtu-ale tak výborná byla, že byla pasována na zákusek
![]()
U nás jednoznačně vede buchta s pudingem a zakysankou http://www.tradicnirecepty.cz/…ou-smetanou/
pak jogurtová kelímková buchta, nepečený jogurtový (smetanový) dort, nepečený jablečný dort
Kefirova buchta s ovocem, nepeceny jog./smet. dort, pernik s dzemem a citr. polevou, hrabenciny rezy, strudl
Domaci pernik, a bud s kokosem, nebo marmoskou nebo jen pocukrovanej a nebo s coko a mandlemi
pak strudlik sladkej i slanej, misa rezy… tvarohovy a povidlovy buchty… jednou za cas tiramisu a posledne chutnal i ten, mlecnej rez od hrusky…
250 ml mlíka
4 lžíce cukru
1 van. cukr
1 lžička soli
1 vejce a 2 žloutky
70 g rozpuštěného másla
50 ml oleje
300 g pol. mouky
250 g hl. mouky
30 g droždí
Vypracujeme těsto buď ručně nebo v pekárně. necháme vykynout. vyklopit, vyválet a nakrájet na čtverce. Doprostřed každého čtverce náplň (povidla, mák, tvaroh) a zamotat. Potřít kolem dokola olejem dát do pekáčku spojem dólu (né úplně k sobě ) Nechat cca půl hioďky dokynout a péc v předehřáté troubě cca 25 min. Před pečením můžeš ještě pomazat zbylejma bílkama ![]()
Jinak u nás nejvíc jedou : věnečky z odpalovanýho těsta, salko řezy, rafaelo řezy, bábovky, kringely, štrůdly…
Piškotový korpus (dá se koupit), do uzavíratelné mísy: kompotované mandarinky ( nebo i jiné ovoce) vylít včetně šťávy, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, puding za studena, mísu uzavřít a dobře protřepat-2-3 min, pak tuto směs potřít na korpus a dát do chladničky, je to rychlé a moooc dobré..
Mokra kokosova buchta, sypany tvarohovy kolac. Jinak u buchet je dulezity potrit jen boky, nechat dokynout v pekaci a pak teprve pottit zeshora
@Hr4sek22 já mám recept na „Honzovy“ buchty tento-1 kg hl mouky,15 dkg cukru,3 malé majolky,3 vejce,10 dkg droždí, špetka soli, mléko podle potřeby. bude se ti to třeba zdát divné, když je tam ta majolka, já se na to taky netvářila nějak nadšeně, když mi recept dala v práci kolegyně, ale věř, že to v těch buchtách vůbec není cítit. těsto je krásně vláčné a suprově se s ním pracuje.
jinak u nás se hodně dělá strouhaný koláč, štrůdl, jablečný dort, margotka, perník…je toho hodně
Dobrý den
Už mi začíná docházet inspirace..
Jaká buchta, dezert, řezy, moučník, koláč.. má u vás doma největší úspěch?
Peču buchty, bábovky, všelijaký řezy, záviny, táče.. a přijde mi, že je to pořád dokola. Receptů je všude spousta, to vím, ale seděla bych u toho hodiny a hodiny. Hodil by se mi i recept na „Honzovy“ buchty. Dělala jsem je podle receptů z netu a nebylo to ono. Chci osvědčený recept.
Děkuji všem co přispějí