Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den, zamilovala jsem se do jména Mariana…manžel má ovšem problém s tím jak dceru oslovovat…pročetla jsem snad všechny dostupné diskuse a vím o Marianko, Májinko, Márinko…prosím maminky Marianek, jak jim doma říkáte…moc děkuji ![]()
Mám neteř - kromě výše zmíněného ještě Marulko, Marulíne, a když vymýšlí hodně lumpáren, tak jí brácha říká Mariači (podle Desperada a postavy a songu Mariachi).
Prosím anonym (nechci, aby mě tu podle jména neteře poznali příbuzní).
@kovka3 Marí, Marinko, Marjánko, Máni, Máničko, Máňo, Maňulí, Marínko, Rianko, Májo, Májinko, Mají (
- to jsou už extra patvary, ale píšu všechny), Mery, Meriko, Minie,… a hlavně zvykáme na základní tvar, prostě Mariano, je to nádherné jméno =)
Děkuji.-)
vím že to hlavní oblíbené přijde až s věkem a dle situace, zatím řešíme oslovování miminka…manžel se pořád cuká…na Marušku radši poukazovat nebudu…to je hlavní že nikdy nechtěl Mařenu
![]()
Mariana je krásné jméno samo o sobě, osobně bych ho zbytečně nekazila patvarama ![]()
To je pravda ale přeci jenom novorozenemu miminku budeme těžko říkat Mariano…navíc chci mít připravené i varianty pro babičky…aby používali co se bude líbit nám ![]()
Mam kamaradku Marianu a rikame ji Májo nebo Marčo nebo Marianko.
Znám jednu a té se říká Majka… ale jinak možnosti jsou
Mary, Maří, Mářo, Marianko, Rianko, Rio, Mája, Májuška, Marianečka, Anko…
@kovka3 znám holčičku, a nikdo ji neřekne jinak než Marjánko. Moc krásné jméno ![]()