Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhule,
už asi 2 -3 týdny mě trápí takové pocity, jako bych snad měla únik moči. Jsem v 31.tt a občas se mi stane, že když cítím pohyby, malá kope dolů a nebo někdy když mám bříško napnuté a ležím na boku, tak najednou dole cítím jako kdyby mi tam v tu chvíli něco vyteklo, jen takové ucvrkutí a bohužel nikdy nevím, odkud vítr vane. Ale na kontrole u dr. bylo vše ok, nijak se k tomu nevyjadřoval. Jen já mám každý den, když se mi to stane srdce až v krku a vystartuju z postele,. protože se leknu a nevím, která bije. Běžný výtpok mám čistý, jen bílý jak má být, tak snad to není nic hroznýho. Nemáte některá podobné zkušenosti? Dost mě to děsí a když to máte prakticky každý den několikrát, tak už jsem z toho na hlavu.
Já bych řekla, že to může být… povoluje se ti svalstvo a únik moči bývá běžný, hlavně v pozdějším těhu..což je i tvůj případ…
Chodila si na cvičení ? Tam jsme se učili posilovat pánevní dno, aby se nám to nestávalo…ale člověk pak musel trénovat i doma, na což jsem kašlala a pak se mi to stávalo taky… takže přiznám se za sebe: znám to a měla jsem podobný problém, ale s tím se nedá nic dělat.. ![]()
Bohužel na cvičení jsem nechodila, jelikož mám od začátku těhu rizikové a od 15.tt musím jen a jen ležet s občasným volnějším režimem, když jdu k dr. A domácí posilování pánevního dna mi zakázal…Takže mi teď nezbývá než se počůrávat a koupit si plínky ![]()
Ahoj, já to měla podobné, po porodu se vše spraví s trochou cvičení.
ahojky ženy jsem ve 32tt a moc mě trápí uniku moči
trvá to tedy pouze pár dní ale je to dost nepříjemné
připadám si jak stará žena
já vím asi je to tím že jsem neposilovala dno pánevní
fakt se bojím že se to bude jen zhoršovat!!asi náká rada na to není???moc bych uvítala nákou radu jsem celá z toho neštastná ![]()