Žehlení a placení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.7.19 20:22

Zehleni a placeni

Holky, kolik byste daly pani na materske, ktera by vam prisla jednorazove vyzehlit pradlo a privydelat si, protoze vy mate nohu v orteze? A jak platit? V hodinovce, za kus, za pracku? Je toho cca 4 necele pracky - predevsim manzelovy tricka do prace. A baly byste se pozvat si domu takto nekoho ciziho, kdyz budete sama doma?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35717
7.7.19 20:28

Pozvat bych se někoho nebála, zrovna zítra mi přijde nová paní na úklid. Žehlení nevím, to bych jí asi dala spíš sebou domů, ale když u ní nebudeš sedět a koukat na ní celou dobu, mělo by to být ok. Cenu neporadím bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.19 20:38

Spis bych ji zaplatila např 500kc za vše než za kus či hodinove :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
7.7.19 20:43

Platila jsem za kos pradla myslim ze 250,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4956
7.7.19 21:06

Zehlim u sebe doma, za koš prádla 250,– Mám 4 stále paní, většina mi dává víc, někdy 280 někdy 300. Samy zohlednuji plnost koše a když to třeba potřebuji do druhého dne, tak taky dají dysko. K nikomu domu bych žehlit nešla, vyhovuje mi, že to můžu udělat po částech a kdy se to hodí mě. Taky mám svou žehličku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
5.10.19 13:51

domace prace - rozdeleni

Ahojte, chcela som sa s vami poradit,,, obaja s mazelom pracujeme, zarabame rovnako, on pracuje z domova, ja dochadzam do kancelarie 3× do tyzdna. Manzelova uroven poriadkumilovnosti je ovela vyssia ako moja. casto sa kvoli tomu hadame. Cakame dieta, som v 11 tyzdni. kvoli peniazom budem musiet pracovat co najdlhsie. kupili sme si dom pred 4 mesiacmi a tym to vsetko zacalo. manzel je na dom strasne precitlively a chce ho mat uplne vycinkany. navrhovala som kupit roboticky vysavac, ale on povedal ze to nepovysava dokonale, tak ze kupime kvalitny rucny a bude vysavat on. na striedacku robime spolu vsetko ostatne. s tym ze ja periem, prezliekam periny, staram sa o kvety. on si vari sam, ja sa stravujem v praci, alebo si tiez nieco uvarim sama. cez vikend sa snazime varit si spolu. to mi raz povedal ze mu uvari maminka, lebo keby ma cakat na mna pokial mu uvarim tak zomrie hladom. a ked raz u nas jeho maminka uklizela, tak sa velmi divil, ze mi to vadi, kedze ja neuklizim. jeho pristup ma velmi stresuje, tym ze na mna ohlade poriadku tlaci. dnes sme mali zase problem, kvoli zehleniu. ja sa snazim vyhnut cely zivot zehleniu, ktore z duse neznasam. kupujem si prevazne veci, ktore sa zehlit nemusia a zehlim si ozaj len to co je velmi pokrcene, takze cca 6 kuskov oblecenia za pol roka. manzel ma kazde pranie asi 15 veci na vyzehlenie, ktore mu maminka vzdy zehlila. podotykam ze manzel nevie co je krizovy srobovak, utahovacka, vrtacka. co mame doma naradie, tak to je vsetko co som priniesla len ja. on nema nic, vzdy si na to zavolal ludi. takze u nas nabytok a vsetky technicke veci robim ja. on to nevie, a ked sa do niecoho pusti tak to pokazi. tak som mu povedala ze ja zehlit nebudem, ze to neznasam, a ze sa cely zivot tomu snazim vyhnut. hlavne sa mi ani nepaci ze ma stavia do role, ze ja mu mam nieco robit, co on sam nechce, ked to nechcem ani ja. ked obaja vsetko platime na polovicu. mame rovnake prava. nehovorim ze situacia sa nezmeni ked budem na materskej a on bude hlavne prispievat do financneho rozpoctu a ja budem prevazne doma. ale takto ked som rada kvoli praci ze som, a este mu po veceroch zehlit, varit… on bol zvyknuty ze vsetko robila doma maminka, uklizela mu pokoj, zehlila, prala, varila… mam 37 rokov on 39, sme spolu 2 roky. cely zivot sa o seba staram sama. dom sme kupovali na polovicu. on mi povedal ze nezehli a nikdy zehlit nebude, ze to by sa uz citil ako uplny debil, ze by mal robit zenske veci, ked som mu povedala ze nech si ozehli sam. povedala som ze to moze zaniest do zehliarne, alebo si mozeme zaplatit pani na zehlenie. on povedal ze to je skoda, ze to zanesie maminke. tak chcem vediet vas nazor. asi tu bude vela nazorov, ze som emancipovana zena, a ze to nie je spravne. ale ja to citim inak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
5.10.19 14:13

@Miticka no muj nazor je, ze by mel prestrihnout pupecni snuru. To u me zkusila tchyne jednou rict ze “MI” muz uklidil dum, kdyz jsem byla v porodnici, a rychle jsem ji vysvetlila, ze ontu bydli a na bordelu se podili, takze se bude podilet i na jeho uklidu. Nastesti to byl problem opravdu jen i tchyne, manzel by mi nic takovejo v zivote nerekl. Takze my jsme zehleni vyresili tak, ze jsme koupili susicku a co dame navic za energii usetrime za pani na zehleni. Ale on nenosi kosile a moje business obleceni se zehlit nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
15.10.19 13:57

Nebála bych se pozvat domů takového člověka. Záleží ale kde ho seženete. Zkuste se první poptat známých, pak brouzdat na internetu. Já myslím že se platí za hodinu kolem 150 kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
13.5.20 10:57

Žehlení a finanční odměna

Ahoj holky, možná tento dotaz už tady byl, ale já ho proste nemohu najít. Chtěla jsem se nějaké z vás zeptat, zda by jste věděli kam podat inzerát či info o tom že žehlím za peníze. Jsem schopna žehlit cely den. Čekám miminko a jsem doma, mám tak tíživou situaci, že toto by mi hodně pomohlo aspoň nějakou tu kačku přivydělat. :? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.5.20 11:07
@Nikolsaad píše:
Ahoj holky, možná tento dotaz už tady byl, ale já ho proste nemohu najít. Chtěla jsem se nějaké z vás zeptat, zda by jste věděli kam podat inzerát či info o tom že žehlím za peníze. Jsem schopna žehlit cely den. Čekám miminko a jsem doma, mám tak tíživou situaci, že toto by mi hodně pomohlo aspoň nějakou tu kačku přivydělat. :? ;)

Jsi na Fcb? Dala bych inzerát do nějaké skupiny u vás ve městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
13.5.20 11:16

@Russet
Já už na fcb aktivně inzerát mám a už je tam dobrého půl roku nikdo nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.5.20 11:19
@Nikolsaad píše:
@Russet
Já už na fcb aktivně inzerát mám a už je tam dobrého půl roku nikdo nic :(

Hmm, asi není zájem. Já teda na nás tři nemám tolik věcí, abych to dávala někomu žehlit. Vozit to někam a zas to vyzvedávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44178
13.5.20 11:37
@Russet píše:
Hmm, asi není zájem. Já teda na nás tři nemám tolik věcí, abych to dávala někomu žehlit. Vozit to někam a zas to vyzvedávat.

Tak v dnešní době jsou tak kvalitní materiály, že se žehlit nemusí, když se správně pověsi. Navíc tuto funkci mnohdy zastane sušička. Většina lidí nezehli dětem věci na doma a na ven. Do školy jen to, co si to vyloženě vyžaduje.

Zakladatelko, budeš muset vymyslet jiný způsob přivýdělku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
13.5.20 11:42

Kdyby jsi byla nedaleko, klidně bych si vyžehlit nechala. To je jediná domácí činnost, kterou fakt nesnáším. Určitě zkus ve Tvém městě nějaké fb skupiny, u nás se to taky nabízí a ženský to berou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
13.5.20 11:46

Já žehlila přes agenturu. Pokud si z Prahy, můžu ti dát typ :) Nemusela jsem se o nic starat a nabídky mi posílali na email, kdy jsem se sama mohla rozhodovat, co vezmu a co nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný