Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ne. Spíš přemýšlím, jestli má cenu dávat pouze čisté oblečení
Abychom si rozuměli - vyprané, ale třeba s flekem, co nešel odstranit. Nakoupila jsem před začátkem školky pěkné nové oblečení a pic, k obědu mrkev, oranžové fleky a nešlo to dolů ani žlučovým mýdlem. Mám tedy tenhle kousek oblečení už nechat jen „na doma“? A zítra to zas bude tráva, bláto, rajská omáčka… to bych kupovala furt nové a nové oblečení. Jak to děláte vy? Dáte i oblečení se skvrnami, když nejsou nějak výrazně viditelné?
@Kníže Ignor píše: Více
Dávám se skvrnami, pokud to dítěti nevadí. Dceři to bylo do loňska jedno - byla mala. Ted (5let) uz s flekem nechce. Ale zase uz se ji nestává, ze by se tolik zmazala.
A nežehlím nic - kromě košil a dámských společenských kalhot a sukni.
Já dávám i s těmi skvrnami. Vždyť během pár hodin mají flek i na oblečení, co bylo ráno bez fleku. Dětem to ve školce nevadilo. Do školy už samozřejmě chodí bez fleků.
Jo a nežehlím vůbec. Naposledy jsem před lety holkám zažehlila obrázky nekreslené textilní fixou, aby se hned nevypraly.
Občas ano, když je ta skvrna jen slabá. Většinou se to po dalším praní zase vypere. Já proto do školky nedávám jednobarevná trička, nejlepší jsou nějaká strakatá, kde se skvrny ztratí. Jo, a koukám na jídelníček, když mají mít rajčatovou omáčku, dávám hnědé oblečení ![]()
Nežehlím nic, ale ve zmačkaném taky nechodí, máme sušičku.
Příspěvek upraven 09.09.25 v 09:12
Nežehlím nic, co mam sušičku tak sem nežehlila ani kojencům. Tuplem do školky, kde se v tom stejne dite pul dne bude valet po zemi.
My máme sušičku, takže nežehlím. Dřív jsem žehlila. Do školky i do školy dávám jen pěkné oblečení bez fleků a neseprané.
Nezehlim ani do školky, ani nikam jinam. Žehlím akorát zažehlovací korálky.
Je teda fakt, že pečlivě věším a skládám.
Oblečení s flekem - jo, občas, s něčím menším. A nedávám bílé věci, to je konec.
Za mě tedy naprosto zbytečné jsou tepláky na zahradu ![]()
Co s nimi zvládne za jedno odpoledne je husté
.
Dítě tedy nemá na trička nějak jeté. Ale s viditelnými fleky nedávám.
Nežehlím nic, naopak do školky dávám horší věci, ale máme teda kluka, jemu je jedno co má na sobě.
Jo žehlím i do školky jsem žehlila, flekatý věci nechávám na doma. Když jsou moc flekaté používám jako hadry na utření.
Pokud normálně nežehlíte, žehlíte dětem věci do školky? Bydlíme na vesnici a často chodíme jen tady do lesa s dětmi, tak žehlit pro mě nemá cenu, když se hned zašpiní. Pokud jedeme do města, tak oblečení vyžehlím, pokud je to potřeba. Ale co do školky, má to cenu?