3letá dcera má velké výkyvy nálad

Anonymní
25.8.25 00:54

3 leté dítě výkyvy nálad

Ahoj. Mám takový problem s mou 3 letou dcerou. Asi měsíc se chová divně. Ona vždycky byla trošku víc uřvaná, ale co předvádí teď, to je katastrofa. Nevím, jestli se nejedná o nějakou psychickou poruchu. Než to začnu řešit s pediatrem, tak se chci ještě tady zeptat, jestli s tím nemá někdo zkušenost. Má šílené výkyvy nálad. Příklad… Hrajeme si, ona vysmata, šťastná a za sekundu ji přepne a začne brečet a řvát a nejde nijak uklidnit. Pak ji to po asi 5 minutách přejde a zničehonic z minuty na minutu úsměv na tváři a jede se dál, žádný náznak že by ji něco trápilo. Včera jsme tu měli návštěvu - od přítele sestru s rodinou. Hrála si s dětma, mezitím 3× tyto stavy, honili se po bytě ona vysmata a opět zničehonic se zastavila a začala brečet a řvát. I švagrová říkala, že to není normální chování. Nemluví, takže mi nemůže říct co jí trápí… Řekne jen pár slov jako Mami, tati, babi, mňam a kakat… Ale kdyby jí něco bolelo, tak řekne Au au… Takže ji nic nebolí. Opravdu nevím co s ní. Dnes ráno se dokonce vzbudila a hned brekot a řev. Při snídani jsme se dívali na pohádku a opět to samé… Prosím, nemáte s tím někdo zkušenosti? Děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
832
25.8.25 02:38

Výkyvy nálad jsou u malých dětí celkem běžné. Spíš by mě zaráželo, že nemluví. Ve třech letech má podobnou slovní zásobu jako můj roční. Tříleté dítě obvykle mluví v rozvinutých větách. Řvaní může souviset s tím, že nedokáže nijak jinak se vyjádřit a také může být frustrovaná, že jí ostatní nerozumí.
Má nějakou diagnózu? Problémy se sluchem? Opožděnou řeč bych být tebou řešila co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9291
25.8.25 06:32

A jak je na tom s porozuměním? Chodíte na logopedii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22490
25.8.25 06:40

Prijde mi to normalni. 3 lete dite ma nevyzralou nervovou soustavu. Navic kazde dite je jine. Jinak se projevuje. Toho pediatra spis pozadej o zadanku na logopedii. Zrus rybi olej. Muze pomoci s temito stavy i s tou reci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.25 06:48

Výkyvy nálad jsou normální. Ale proč nemluví? V čem je problém? Chodíte s tím někam? Ve 3 letech říkat 5 slov je málo.

• Citovat
  • Upravit
4972
25.8.25 08:05

Syn kolem třetího roku tohle taky dělal, vztekani, řev pro nic, změny nálad. Říkal taky jen pár slov… celkové zvláštní chování.
Do pěti let to s ním bylo šílené. Bylo jasné, že bude mít diagnózu, ale byl nevyšetřitelný. Až v sedmi letech diagnóza PAS a těžká porucha řeči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2334
25.8.25 08:17

Tak naše 3letá je taky schopná začít jecet, jakoby ji někdo vrazdil při každé příležitosti, která se jí nelíbí. Ale tím, že mluví, tak tomu hned i žaluje, takže to nevypadá jen jako bezdůvodný jekot. Asi bych se přikláněla k tomu, že vaše prostě chce vyjádřit nelibost, ale neumí to k tomu říct. Kolikrát je to důvod jako „tam v rohu na zemi je mravenec“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
25.8.25 08:29

Tak ty výkyvy nálad jsou u malých dětí běžné, ale to, že nemluví, už podle mě normální není. Možná to spolu souvisí, resp. obě věci můžou být příznakem nějaké diagnózy, ale nejsem odborník, takže si na něj ani nebudu hrát. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.25 11:39
@paulita4 píše: Více

Můj synovec také nemluvil a měl výkyvy nálad. Vzteky se i válel po zemi. Nakonec se zjistilo, že má dysfázii a problém je, že nerozumí a nedomluví se. Po diagnóze začali doma trénovat a cvičit. Už je skoro dospělý, mluví normálně, jen nesmí být zahlcen více informacemi, to se v tom ztratí. Požádá ale, abychom vše postupně zopakovali a tak vše pochopí. Studuje střední školu s maturitou, není hloupý, jen má dysfázii. Ale samozřejmě holčička může být jen nevyzrálá a vše se srovná. Zkusila bych to ale probrat s dětskou lékařkou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.25 20:48

@berua13 no to mi ani neříkej… Protože tohle jsme řešili před cca půl rokem… Kdy mi tchýně jemně řekla, že její přítel jí řekl po jedné naší návštěvě, že má naše malá úplně stejné příznaky jako měl jeho syn autista. Můžeš mi popsat jak se přesně choval tvůj syn? Protože v příznacích čtu že se straní kolektivu, ale ona taková není, naopak má děti ráda, jen ji při tom hraní chytají ty stavy… Děkuji za odpověď :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.25 20:48
@Anonymní píše: Více

To mě taky napadlo, respektive jsem si na netu hledala co to může být a vyskočilo mi tohle. No uvidíme…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.25 20:52

Nechodíme s ní nikam. Pediatrička na to nic neříká a všichni okolo mi říkají, že si z toho nemám nic dělat, že ve školce to mezi dětma dožene a rozmluví se. Kromě tchýně teda… ta mi už ve 2 letech říkala, že je to divné. Myslíte, že to tak není? Jako já se upřímně divím, že ji do té školky vzali, protože ona je (když to hnusně řeknu) celkově trošku pozadu. A to se jí opravdu věnuju a dělám pro ni první poslední. Ale ať se snažím jak se snažím, tak neumí sama jíst, když ji posadim k jídlu, tak si s tím jen hraje a půlka jídla je na zemi a půlka rozmňagana na talíři. Dokud ji nenakrmim, tak se nenaji.. to samé oblékání. Můžu se snažit sebevíc, ale jediné co zvládne je si svléknout kalhoty a gaťky, když jde na nočník. Obléct už ne. Cítím se opravdu jak neschopná matka a vím, že i tchýně si to už pomalu myslí…

• Citovat
  • Upravit
76590
25.8.25 20:59

máte divnou pediatričku,
a ve školce dcerku krmí a oblékají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22490
25.8.25 21:02

Tak prijmuti do skolky ma podminku trvaleho bydliste, ockovani-potvrzeni u doktora a data narozeni. Do skolky se nedelaji prijimacky, co dite umi ci neumi. Muze to dohnat a nemusi. Na logopedii je treba pul roku cekacka, takze minimalne si vzit zadanku a zapsat se do poradniku a kdyz se tedy zazracne rozmluvi, tak to vzdy muzes zrusit. Ne vsechny deti se v kolektivu samy rozmluvi. Jinak pediatricky a ani okoli to dite neni. To je tvoje dite a tvoje zodpovednost(a taky otce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.25 21:02

@stinga do školky jde teď v září poprvé. Právě, že z toho mám hrůzu. Jíst musí, má problém s váhou, takže ji ještě dávám každé ráno extra mlíčko na přibírání… Takže si nemůžu dovolit ji nechat u stolu s jídlem dokud se nenaji, protože se nenaji…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML