Chování 3 letého syna, řešili byste s lékařem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.8.25 12:34

Necelé 3 roky PAS?

Ahoj rada bych se zeptala zkušenějších protože doma s manželem trochu tápeme co se týká našeho syna s nevíme zda nějak řešit nebo je chování syna ok zkusím popsat určitě situace

1. Byli jsme na hristi syn si hrál na písku ja byla u něj přišel k nám chlapeček a řekl Ahoj syn v tu chvilku až křečovitě ztuhl začal brecet a chtěl okamžitě domů (vždycky zavře oči ale až na sílu)

2. Někdo venku syna pozdraví zastaví se kouká do země a odmítá se hnout jakýmkoliv směrem

3. Prijde k nám návštěva syn přestane mluvit nalepí se na me a odmítá se hnout třeba dvě hodiny

4. Jsme venku potkáme kamarádku nikdo si syna nevšímá ja mluvím s kamarádkou hned plač a chce chovat

5. Koupíme nové boty první týden pokaždé scéna ze je nechce následující 14 dni me pokaždé upozorni že ma jiné boty pak si zvykne

6. Na nočník nechodí respektivenkdyz muže doma běhat nahatý na nočník si dojde jakmile mu clovek chce dat trenky nebo kratasy křik plac …potrebuju plínu…. Nehne se proste

7. Dnes například scéna ze nemůže na nočník netuším proč po x týdnech najednou obrovsky záchvat ze se nemůže vyčurat do nočníku a i venku ani nikde proste jen do pleny

8. Houpal se na houpačce přišla k němu holčička ze ona chce na houpačku on se uplne rozklepal začal strašně plakat a zase chci domu

Je rad doma vydrzi si hrát sám klidně hodinu ale takové věci jako oční kontakt a mluveni zvládá, nákupy v pohode ven chodí strašně rad i na to hřiště jde strašně rad ale jakmile tam jsou děti tak proste ne… nema rad fyzický kontakt (u nás a prarodičů mu nevadí) mluví ve větách od 2 let, rad si maluje čteme nema moc rád prolézačky a skluzavky… ted mu budou 3 a ja nevim byt s nim mezi lidma je občas očistec jeste jsem neviděla dítě které by az takhle reagovalo na přítomnost cizích lidi (s dospělými se začne bavit treba po hodině a pul) a porad si rikam co kdyz neco neni v pořádku je jenom introvert? Nebo fakt neco neni ok?

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
191
20.8.25 19:49

Kamarádka měla takového chlapečka. U něj se dokonce projevil selektivní mutismus ( komunikoval jen s vybranými lidmi). Dnes je to normální desetiletý kluk. Je stydlivější, potřebuje se chvilku rozkoukat, ale je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8362
20.8.25 19:50

Co se týče toho kontaktu s jinými, může se jen stydět. Syn od sestřenice třeba do cca 4 let vždycky začal brečet, když kolem něho projelo nějaké hlučnější auto anebo když bylo na hřišti více dětí a byly v jeho blízkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.25 19:56

@izabe @fleret dekuji moc on je prave doma naprosto bez problému co se týká komunikace mluvíme spolu je živy běhá křičí proste normální kluk ale jenom doma a me osobně nejvíc zneklidňuje ze se to chování mezi lidmi zhoršuje například pred rokem a pul hernicka nebyl problém pred rokem si hrál jenom sám ale deti mi nevadili pul roku zpátky uz na me celou dobu jen ležel a ted se přidali i scény kdy on opravdu dostane záchvat ze se cely klepe a pak jsme doma a je to úplně v pohode normální kluk (kdyz neřeším teda ten problem kdyz se neco co se ho týká změní to je s nim na hodně dlouho)

• Citovat
  • Upravit
1411
20.8.25 20:19

Mám skoro tříletou a je to dost podobné, i když ten strach z cizích lidí je jen na dospělé a teď už navíc skoro pryč. Za mě je prostě jen citlivější a potřebuje více času.

Ten nočník je teda vopruz, dáván tomu čas do konce roku a pak bych případně začala řešit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
20.8.25 20:31

Za mě je to v pohodě a normální běžné mám syna 3 a půl roku a dělá to samé jak u dospělých tak u dětí když ho třeba pozdraví a nebo když si sním chce dané dítě hrát uteče a strašně se stydí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.25 20:54

@tevl z tech plen jsem na nervy navíc on vecer strašně pije a i pres to ze ho v noci přebalím je někdy rano procurany, nicméně nevim jak na to on se proste nehne protože mu vadí v trenkách pinda a bude stát a bude rvát klidně do pozvraceni 🙈

@tevl @Sara776 A pracujete nejak s tou stydlivostí případně plánujete školku nebo rok počkat? Ja si rikam ze by mu ten kolektiv bud mohl pomoci (mame vybráno 6 deti na dve učitelky jen 2× týdně dopoledne) a nebo se zasekne uplne…

• Citovat
  • Upravit
1411
20.8.25 21:04
@Anonymní píše: Více

Dávám jí teď od září do soukromé školky, kde bude málo dětí a individuální přístup. Mluvila jsem s nimi o tom a prostě to budeme pomalu zkoušet. Moc z toho obavu nemám, lidi, které zná delší dobu bere více v klidu. Ale u mě to bylo jednoduché rozhodování, jsem doma s náročným mladším sourozence a jak už nestíháme tak často chodit do herniček, tak jí kontakt s vrstevníky chybí.

Ten nočník je peklo no. Já jí musela i uplatit, aby si mi tam vůbec začala sedat. Teď už teda chodí sama a bez nehod, ale jak jsi psala ty, musí být nahatá. Jinak to jde vše skrz kalhotky. Nesmím se jí na to ani ptát, jinak zase řve. Ale už jsem se prostě sekla, že plenu jen na spaní a hotovo. Prostě budu všechno pořád prát, dokud jí to nesepne. Nechci si ještě víc pokazit už takhle na prd situaci tím, že jí tu plenu zas začnu dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
20.8.25 21:14

Já taky budu dávat do školky za nedlouho bude nastupovat…ale zatím učím třeba v parku s dětmi když jdeme a takhle snažím se ho to naučít já samá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
20.8.25 21:20
@Sara776 píše: Více

To teda normální a běžné není ani omylem, normální je, že v tomto věku chodí do školky mezi dvacet dalších dětí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
24.8.25 08:35

Za konzultaci s lékařem nic nedáte, ale čistě jen takhle podle popisu to může pořád být v rámci širší normy, proto tipuju, že na definitivní diagnózu je ještě brzy (a byla by předčasná, si myslím). Znám děti, co se projevovaly podobně, a vyrostly z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.25 18:21

@tevl nas školka čeká v úterý 6 deti 2 učitelky a nočník se nám povedl v rámci možnosti, na spaní plenku ma a pres den musi byt doma nahatý jinak si kalhoty počurá venku to kupodivu zvládá bez pleny a v kalhotách dobre 🙏 🙏

Ale teda musím říct dneska pršelo a přišel ten den kdy bylo potřeba aby si vzal ven jine boty než nosí celé léto a presne podle očekávání řev az záchvat ze proste ne nemůže v nich chodit vsechno špatně no pul hodiny ječel na chodbě skoro se pozvracel a ja to proste vzdala a dala mu ty na které je zvykli…. Ale musim říct ze je to masakr chce se mi brecet kvůli botám takové šílenosti :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.9.25 18:21

@Hecate v úterý jdu s mladším na kontrolu tak se doktorky zeptám co si o tom mysli… tenhle víkend je masakr :,(

• Citovat
  • Upravit
1258
14.9.25 21:58

Mám úplně přesně takového 2.5 letého syna a vůbec mě nenapadlo, že by nebyl v pořádku. Je prostě jen introvertní a pomalinku se to zlepšuje. Já jsem byla stejná. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.25 07:27

@Micromia me ze začátku taky ne ale u nas situace bohužel zhoršuje proto jsem z toho nervózní…. 😟

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML