Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera mi to delala taky, ne teda az tak, ale bala se deti i dospelych, do cca 1,5 roku hodne, pak se zacala hodne zlepsovat, od 2 let je normalni vesela usmevava holcicka, co ma rada spolecnost a nema s nicim problem
Ahoj všichni posílám update dneska jsme byli na 3 lete prohlídce chtěla jsem situaci s doktorkou těšit nicméně to dopadlo to že mladej měl hystericky záchvat takže rval i když si měl stoupnout na váhu… no nakonec nám dala pauzu na uklidnění (asi 10minut v čekárně) a potom se teda nechal poslechnout ale bylo to strašný upřímně jsem s ní nestihla nic probrat ani jsem neměla chuť nějaké téma otevírat…
Jinak chodí ještě dva dny v týdnu do skupinky a tam to zvládá skvěle takže aspon něco pozitivního… ale i tak jsem vyřízena
@Anonymní píše: Více
Potěším tě. Ta moje tříletá dopadla pár dní zpět na prohlídce naprosto stejně. Teda, vlastně asi i hůř. Udělala takovou scénu, že jsme nezvládli ani ten poslech. Váha ani měřeno nepřicházelo v úvahu. A to u paní doktorka už bývala naprosto v pohodě.
Také jsme s ní chtěla probrat opožděnou řeč a možné i porozumění. No nic. Buďto tam zavolám, nebo počkám za pár týdnů a půjdeme znovu.
Pokud by toto trvalo dlouho a bylo pro mne neunosne, a nevedela bych jak synovi pomoct, sla bych se s nekym poradit, asi s psychologem? Jak mu pomoct zvladat interakci s okolim a ujistit ho, ze se nemusi bat.
Ten te treba muze i ujistit, ze je to ok, ze z toho vyroste, anebo tam bude videt neco vic a treba doporuci dalsi postup.
Osobne mi to neprijde zas tolik zvlastni, ale pokud by to trvalo dlouho a ani opakovane opatrne vystavovani temto situacim, by neprineslo zlepseni, zacal bych byt nervozni.
@tevl teda musím se ti přiznat že jsem si oddechla že máš podobnou zkušenost ja jsem vubec nechápala co se děje 🙈 me teda doktorka krapet překvapila ze ji vadilo že ma pleny na noc protoze to jeste nevydrží a pije v noci a dala nam domu k nastudování obrázky protoze ji odmítal říct co vidí 🙈 takze jsem odcházela s pocitem ses fakt na 💩 💩 matka ale ted se válím ve vane a je to trochu lepsi 😅
@starfish_at_night on se hodně společensky prave zapojuje v té skupince takže me se zdá ze se celá situace s komunikaci a vrstevníky lepší ovsem je pravda ze je ted hojně vsechno dopravezeno výbuchy vzteku 🙈