Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Snopy123 píše: Víceže je to něco jako nezávazné doporučení
Moje zkušenost:
pepco, sinsay většinou menší, navíc se po vyprání/ sušení v sušičce na vyšší teplotu klidně o velikost srazí.
Kik tam mi přislo že to stitkujou jak v loterii… někdy to bylo menší, jindy zas jsem měla třeba body pro 6-9m a pořád bylo velké..akorát bylo až asi v v 18m…
jo a taky se na vyšší teplotu srazí.
Tesco tam to řekla bych celkem odpovida, ale spíš té střední velikosti(takže když mají napsáno pro 6-9 tak 6m to bude volný, 7m8m a 9m už na tesno a taky se může srazit.
Lidl tam je to zas spíš větší, resp. Když mají napsáno třeba 92-98 tak to odpovídá spíš té 98
Hm -to jsem měla jen poděděné ne nove a tam bych řekla že to odpovídá. Ale nevím jestli se to taky třeba nesrazilo, ale myslím že ne.
Za mě se na to nedá spolehnout, takže se v podstatě dá něco objednávat an dálku pouze po zkušenoszi s danou značkou.
Svým způsobem bych uvítala nějakou regulaci a začínám chápat její význam, protože je to otřes. Jako teď už to mám celkem v oku, ale teď už chápu, že lidi, co něco kupují, chtějí přeměřovat.
Jinak za mě lidl spíš větší, ale střihově fakt praktický a ta tesco značka tak nějak akorát a taky celek fajn střihy a i materiály, ale výrazně dražší než ten lidl.
Jinak mám hodně věcí poděděných a značky netuším, ale ty rozdíly v šířkách a velikostech jsou šílené.
H&M vetsinou odpovida.
C&A mi prijde spis mensi.
Sinsay veci jsou uzky a dlouhy - tech teda nemam moc vyzkousenych, ale par veci, co jsme meli, byly uzky a dlouhy.
Lindex je urcite vetsi, vetsinoi beru o velikost mensi.
Tesco jak kdy, spis bych ho radila do skupinky mensich veci.
Next vetšinou velikost odpovídá.
GAP mi přijde určitě menší, tam beru vždy větší velikost.
Reima mi přijde krapet vetší.
Z Pepca mame par veci, ta vezsina celkem odpovidala.
Lidl taky jen pár veci a byly obří, tak urcite mensi velikost.
Pak kupuju veci na portalech, co nejedou takhle ve velkym a je to jejich znacka, co sijou primo. Mam vyzkouseny asi 2-3 znacky a tam vzdy velikost sedí.
Věci kupuju nový, nemáme po kom dědit. Na Vintedu spíš jen prodávám. Mám radši nový věci. Mám ráda ten Lindex a Next a prodejni ceny na Vintedu jsou docela k pláči, se ani nevyplatí.
Jojoooo, to je někdy sranda. Podle mě HM odpovídá, CA je menší, Marks and Spencer má svoje číslování, ale uvedeným číslům odpovídá. Odpovídá i next a taky Tchibo.
Tesco - bodycka krátká a široká, ty jsem nikdy neměla rada, overaly o číslo menší, ale když s tím člověk pocita, tak sedí super. Teplacky za mě naopak e-e, měly vždycky příliš široký pas a nesly stáhnout ani snurkou. Trička, mikiny bundy odpovídají.
Lindex je obří. Pepco o číslo menší. Reserved bodycka měla strasne úzké rukávy i trup a to nemám děti žádné tlouštíky ![]()
Z Lidlu už se mi stalo, zenektere věci byly o dvě čísla menší, takže je dobre si to kontrolovat. Koupila jsemkdysi v obchodě originál zabalenou mikinu/bomber 110/116, ale po rozbalení zjistila, ze je to tak 86/92
ale většinou to sedí. Nicméně už se ke mne dostalo i jejich podobne mrnave tricko
pak jsou určitě menší i takové ty jejich extra teple podchlupené zimní mikiny.
Jaké mate zkušenosti se značkou a odpovídajíc velikost na štítku? Kde velikost sedí a kde ne ( pouze dětské oblečení )?
Co naopak je pro hubené a co naopak?
Bunda Reserved je o číslo menší než uvádí štítek jsem zjistila