Kolik hraček má váš čtyřleťák?

56
13.7.25 23:16

Kolik hracek ma vas ctyrletak?

Ahoj, jedna znama podotkla, ze ma nase dcera strasne hracek, topi se v nich a nehraje si s nima… ja si myslim, ze se docela. krotime, ale popravde asi nebudeme prebornici v minimalismu…ale. nerikala bych tomu teda tak silnymi slovy… tak tu sedim a rozhodla.jsem.se, ze to spocitam. :) Pokud nemate pri nedelnim veceru co delat, jste vitani v tomto tematu :lol:

Jsou ji 4,5 a ma:
3 kostymy (elsa, motyl a halloween), asi 6 celenek, 2 velké panny chodící(darek od prarodicu), 1 kocarek a 1 miminko s par obleckama, 3 barbiny, kufrik s modelinou, 1 cernyho petra, 1 puzzle, 3 logicke spolecenske hry, 4 mini disney figurky princezen, asi 10 plysaku, kuchyňku s prislusenstvim, kávovar, 1 vétší lego Zámek Popelky4+, 4 lega v sáčcích (z alberta), connettic kuličko dráhu, krabici plastových zvířátek, disney audiopohádky, pár neidentifikovatelných postaviček, chodícího minipejska, postavičky z tlapkové patroly v autíčkách i s centrálou (to je její nejoblíbenější hračka), kufřík s malováním, dva plastoví větší jednorožci a 1 maňásek. Asi 10 malých kostiček z pryskyřice, baterku promítání obrázků na zeď, a ještě duplo vláček a duplo domeček.

Takhle sepsané to vypadá šíleně, ale nepřijde mi, že by se to nějak lišilo od většiny. :oops: ale je jedináček. Možná by toho fakt měla mít míň… a ano nehraje si se vším, ale já to poziruju a čas od času to prosté střídá… přičemž teď o víkendu jsme dali pryč kočárek a kuchyňku - jenže ony zas další dárky přistanou, no.
Na Vánoce dáváme 8-10 dárků. Plus oblečení a knížky, takže dostane tak 15 a před štědrým dnem dary od příbuzných ještě navíc probírám a pod stromeček se reálně dostane jen to co projde výběrkem :oops: :)

Myslíte, že toho má extra moc?

Má teda také hodně knížek, ale ty považuju za vhodné v jakémkoli množství a do hraček jsem je nezahrnovala. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9078
14.7.25 00:03

Jo, na můj vkus toho má mraky. Ale je mi úplně jedno kolik hraček mají cizí děti. Když vám to tak vyhovuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.25 00:27

Moje dítě má taky 4,5 a tvoji známou by u nás asi kleplo :lol:
Mám slabost pro stavebnice a různé logické a výukové hračky a máme toho opravdu hodně :oops: ale vyhrají si s tím i o hodně starší synovci a neteře.

• Citovat
  • Upravit
14.7.25 00:51

Pro někoho je to málo, pro někoho hodně. A já si myslím, že by to mělo být každému úplně šumák, kolik má kdo doma hraček. Proč má jako někdo, kdo s vámi nebydlí, potřebu řešit, co všechno máte doma? :zed: Chápala bych, kdyby to řekl partner, který doma denně šlape na minové pole z lega. :lol: Ale abych odpověděla za sebe, tak ano, má hafo hraček, stejně jako náš v listopadu dvouleťák. A je to absolutně v pořádku a šílené mi to nepřipadá vůbec. :lol: S manželem tolik dárků k narozeninám, Vánocům atd nedáváme, většinou tak dva tři, ony to totiž úplně v pohodě doženou babičky plus širší rodina. Hračky a knížky dostává i během roku. Plyšáky jsem jim už dokonce zakázala, ale vůbec nikdo mě neposlouchá. :mrgreen:

Tip co jsem dostala od synových babiček: pokud si s něčím dlouho nehraje, tak to na nějaký čas někam schovat. Ale netuším, jestli se to dá ještě aplikovat takhle na starší, co už z toho mají větší rozum. :D Třeba vám k tomu někdo řekne víc. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.25 00:59
@Anonymní píše: Více

Jó, taky máme hromadu starého lega po nás a nakoupila jsem postupně hromadu dřevěných kostiček a nemůžu se dočkat, až přijde čas na stavbu hradů a tak. :D :palec: Takže na deštivé dny a dlouhé zimní večery zábavy i pro dospělé. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22934
14.7.25 05:53

Taky jsme měli plný pokoj hraček, her, kostýmů.. :nevim: na známou se vyprdni ;)
My třeba milujeme společenské hry a lego, hlavně Harry Potter. Takže i když už je holkám 11 a necelých 8, jsme pořád zavalený :D plyšáků mají milion, a letos se vzdají barbie domečku, který má 130×130cm..tak se to lehce proluftuje, ale stejně na nich vidím, že by si ho ještě nechaly, i když řekly, že už ne.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
14.7.25 06:24

Tak my toho máme nesrovnatelně víc. Jen jedna skříň je plná společenských her. A i tak si půjčujeme další z knihovny. Máme tu několik beden s hračkami a několik beden se stavebnicemi. Jako vypisovat to tu…to by ani nešlo :-). Dětí máme víc, no. A podle toho, co se večer uklízí bych řekla, že si průběžně hrají se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.25 06:24

Máme toho mnohem více, sešly se panenky po mně, podarované, nové..
Holky mají miminka, oblečky, několik kočárků, židličku, postýlku, domeček pro panenky, Montessori houpačku, pěnové hřiště, bazén s balónky, kuličkovou dráhu, kuchyňku, plyšáků mají celou truhlu, kostky, Duplo asi 10×, lego několikrát, společenské hry hodněkrát, malovací tabulky, puzzle asi 10×, pokladnu, doktora, zubaře, kostýmy, čelenky ani nepočítám, kosmetický kufřík a toaletu, Tatru, Albi tužku a bednu knížek plus farmu, chytací rybičky, papírové Stavební cihly, balanční prvky a žíněnku, houpací kůň, skákací balóny, pověšenou houpačku, hudební nástroje…malá ještě různé mluvící hračky…pak mají sportovní vybavení a spoustu hraček na zahradě…výtvarné potřeby taky vydají za polovinu skříně…ale už se snažím, že s čím si nehrajou, postupně prodávám…teď jsem posílala tři krabice hraček pryč…záleží, kolik máte prostoru a jak to má dítě uspořádané…

Příspěvek upraven 14.07.25 v 06:36

• Citovat
  • Upravit
7221
14.7.25 06:30

Máme toho víc. A to postupně vyhazuju nebo daruji hračky. Už jsem vypalovala 7 pytlů hraček. Vzhledem k tomu, že máme v plánu menší úpravu pokoje, půjdou další věci pryč.
Když to vidím u kamarádky tak valím voči. Protože to jejich hračkářstvi bych uklízet opravdu nechtěla.
Co se Vánoc týče, tak od nás rodičů dostala vždycky max 2 větší dárky.

Vlastně ti může být úplně jedno kdo má kolik hraček. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.25 06:41

Jo a zrovna kočárky a kuchyňka u nás frčí furt, dcery mají necelé 2 roky a skoro 6let, toho bych se nezbavovala, vaří panenkám, dělají hostiny…kočárky máme jiné na doma, jiné na ven, nosítko…

• Citovat
  • Upravit
7475
14.7.25 06:51

Dcera toho rozhodně měla více než píšeš… asi bych to ani takto nedokázala sepsat… domeček pro mini panenky s velkým příslušenstvím, kuchynka a k tomu fakt kupa nádobi, jídla… kočářek, babyborn miminko, babyborn sestřička, a další asi 4 panenky různé.. bedna s oblečením a potřebami pro panenky jako je nočníky, láhvičky, nosítko atd… plyšáku tak 30., v jedné bedýnce kupa různých blbůstek… ty jsme vždy často třídila. Pak logické hry od mindok několik jich je, seva, lego ve čtyřech už měla tak 3-4ks. společenské hry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
14.7.25 07:00

Vubec bych takove reci neresila a nezamyslela se nad sebou. Dotycna osoba by se mela zamyslet nad svym chovanim. To je ted takova moda naznacovat jak jsou dnes deti rozcapene a maji vse co chteji. Muj tata kazde narozeniny a vanoce komentoval, co maji a co toho dostaly, jako kolovratek. Nevim jestli cekal, ze me to jako osviti a zacnu davat jeden darek jako dostaval on jak pravidelne vypravi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15329
14.7.25 07:29

@HrdyBudzes Normalni počet hraček, mydlím ze to takhle ma většina dětí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
14.7.25 07:32

Tak jsem slyšela takové “ narážky”. No ono před 89 tolik hraček nebylo jako možnosti. Většinou většina měla to stejné. Takže ano, naše nejmladší ma asi více hraček. Ale se vším si hraje, proč mu to nedopřát.
Váš počet mi přijde ok. :kytka:

A kolik ma oblečení. Je 10 triček ok? :) 4× tenké tepláky, 6× kraťasy?:)))

Příspěvek upraven 14.07.25 v 07:46

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
14.7.25 07:36

My tedy hračky dost točíme.
S čím si nehraje jde pryč.
Patrola a Hot Wheels, garáž je jasná. Snažím se to tedy držet v rozměrech a nemít to přes celý pokoj, protože hlavně ten HW je šílený rozměrově. Garáž taky může mít půl metru, atd… Ale jen lega máme kvanta. Duplo vláček ještě jede, atd… Když si s tím hraje tak co.
Teď k tomu začala obliba dinosaurů a hlavně lego je top.
Těch společenských her máme asi víc, protože je rádi hrajeme.
Každé dítě je jiné a každý má jiné možnosti. Starší děti (3 ) měly vlastní hernu - místnost o 22m2. A měli tam kočárky, houpačku, kuchyňku, ponk, takovou stěnu udělanou, atd… To by známou asi kleplo :))) Žádné následky to na nich nezanechalo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie