Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky měla bych dotaz mám se něčeho obávat? Syn 4 roky teď při umývání hlavičky otevřel pusu a dostala se mu tam trocha dětského šamponu Bioderma s vodou jak jsem sprchovala hlavičku. Nikdy to předtím neudělal. Hnedka si odkašlal, napil se a je ok. Děkuji za odpovědi
A dotaz zní tedy jak? Jestli se tím neotrávil?
Ne, neboj. Ono jako není úplně dobrý ty sprchace a šampony konzumovat ve velkým, ale při náhodném požití malého množství při sprchování se fakt nic nestane. Pokud to teda nebylo něco proti vším, apod… Mě děti zásadně pijou vodu z vany při koupání ( a můžu jim říkat milionkrát že je to fuj a nepije se) a stejně to dělají…přestože používáme různé pěny do koupele, takové ty šumivé tentononc co udelaji vodu barevnou apod..a pořád žijou… ![]()
@Vladusxx je to ten sprcháč + šampon Bioderma pro děti s citlivou pokožkou, je vhodný od narození. Jen jednou otevřel pusu a troska mu tam nateklá, nejsem na toto zvyklá, on když mu řeknu nedělej tak to nedělá ![]()
Počkej, chceš říct, že za 4 roky byla nejstrašnější věc, která se dostala dítěti do pusy, troška dětského šampónu?
V tom případě nezbývá než gratulovat ![]()
Pro případy děsivější dopoučuji mít uložené číslo toxikologické linky.
Leda tak suché utonutí, o něm si snad raději informace ani nehledej. Ze šampónu se maximálně tam potento.
@ugluk Tyjo, taky si říkám.
Synovi je za pár dnů 20m a je to prostě ochutnávač (co kdyby to náhodou bylo jídlo a dobrý) a stačí mu pouhá vteřina. Už okoštoval hlínu z kytky, písek a trávu na zahradě. Vypil chlorovanou vodu z bazénu a pěnu ve vaně. Ta mu ale asi moc nejela, protože to už znovu nezkusil. Z pusy jsem páčila polystyren, igelit, papír a kusy gumového míčku a sem tam nějaký již neidentifikovatelný zatoulaný drobek.
Říkám si, že by tohle testování snad už mohlo pomalu končit. Nikde nemůže zůstat nic vyndané a musím být neustále ve střehu. Zrovna zjistil, že na některých keříkách roste jídlo, to je panečku taky zábava. Kdyby bylo po jeho, snědl by to i s větvemi. ![]()
Zakladatelko, sprchový gel od Biodermy používám taky. Jedno loknutí mu opravdu nic nezpůsobí. Neboj. ![]()
@lovemarsmi píše: Více
@Anonymní píše: Více
Tak na oblizování podlahy jsem zapomněla, ale to nemělo dlouhého trvání.
Taky máme dlouhý záclony, ale žaluzky za nimi jsou mnohem atraktivnější, tak jsem zatím v suchu. A co se zraněních týče, taky máme pár držkopádů, ale ty děti jsou prostě takový pogumovaný a umí dobře padat.
@krecik.dzungarsky píše: Více
Suché utonuti z par kapek vody? Ale no tak…
@justforthecomments starší byla taky taková…co s jí dostalo do ruky tak hned do pusy…největší chuťovky byly asi všemožné krémy. Jednou vylízala pod zdatným ne-dohledem tatinka celý ten malý vzorek sudocremu co jsme dostali v porodnici. Hrozně jí to chutnalo, což nechápu protože je to právě i kvůli tomu aby to děti nejedly všechno strašně hořky…a pak taky fixy, pastelky -ty vylozene ohryzavala jak učitelka ze Saxany. No a jednou nasla na hřišti nějaký bonbon…už samozřejmě rozbaleny, ocucany a vyplivnuty…že ochutnávali inkameni, písek, trávu, kytky..to je snad jasný. Trvalo to do 3 let..vodu z bazénu/vany ucucava pořád ![]()
@Vladusxx Vnučka i vnuk si namáčeli citron do soli a olizovali ho. Buď testovali novou chuť nebo moje nervy.
A brouky, žížaly, psí granule, kočičí granule, krmení pro slepice, vodu u koní, a všechno přežili.
Jako vazne?!dcera se obcas napije z konve, bazenku a horsich veci a vazne by me nenapadlo se nekoho ptat, co se stane😂.chtela by to chodit mene na slunicko a pouzivat selsky rozum!
@Vladusxx taky ty ruzne kremy, gely u nas jedou taky 🙈.porad chce cucat indulonu a ted si zamilovala opaloval.jak ji vezmu tubu, tak histerak.