Všude autem, už mě to štve

187
27.8.25 12:51

Všude autem, už mě to štve

Bydlíme na vesnici, takže těch možností kam jít pěšky moc není. Do školky do města autem, cestou domů se stavíme v krámě nebo na hřišti ve vedlejší vesnici. Chtěla bych, aby syn byl zvyklý chodit a né se jen vozit. Od září bude chodit do školky u nás ve vesnici, tak přemýšlím že budeme aspoň odpoledne domů chodit pěšky. I když tím přijdeme o ten čas ušetřený na dojíždění a bude to znamenat projet kolem školky, zaparkovat doma a jít 15 minut pěšky do školky. Než jsem nastoupila do práce, chodili jsme skoro každý den na pole se psem.
Zkoušela jsem vzít syna na procházku třeba na naučnou stezku pro děti, ale stejně ho to moc nebavilo. Asi jak není zvyklý chodit. Kolik ujde vaše tříleté dítě? A snažíte se ho cestou nějak zabavit? Před dítětem jsme hodně chodili, třeba 20 km, tak bych se k tomu ráda postupně vrátila a naučila to syna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21431
27.8.25 13:02

Žiju na vesnici, chodíme pěšky - škola, školka, řeznictví, pekárna, pošta atd…a jsme skoro jediní.
Někteří opravdu jedou tím autem i za roh pro rohlíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25190
27.8.25 13:05

Tak to je na tobě, jak si rozsekneš. Buď ze školky, do školky, anebo radši odpoledne ven.

Jinak ti naprosto rozumím. Po změně zaměstnání jsem se těšila na ježdění busem a chození pěšky, ale nestihám to na začátek pracovní doby. A nějak se mi nechce nechávat auto na kraji města a jen tak se projít :nevim: Chodím odpoledne nebo večer.

Jinak naše děti kolem třetího roku neušly skoro nic. Jen když byla dobrá parta děti, to jo. Až jak jsou větší, tak samy chtějí, hodně sportují a tak.

Ještě chci dodat, že jsme tak maličké vesnici, že je tu jen hospoda, nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.25 13:07

Já si myslela, že do školky budeme chodit pěšky pořád. Ale… Nechodíme. Přiznám se, že ráno nezvládám dobře chůzí do zpátky do kopce. Nedělá mi to dobře. Netvrdím, že nechodime ale nechodíme pořád. Ráno si často dělám velké nákupy, co nebudu vláčet do kopce. :nevim:
Ale ujde toho dost.
A to bydlíme ve městě. Stejně dojizdime, třeba na druhý konec města…

• Citovat
  • Upravit
8800
27.8.25 13:11

Ja chodim pěšky hodně a snažím se to dělat i s dětmi. Samozřejmě ze na velký nákup si sjedu autem, ale jinak jdeme pěšky nebo do vzdálenějšího obchodu jezdíme na kole. Školu mame kousek od baráku, takze taky pěšky. Tříletá dcera nam usla i 10 km a zakončila to na hřišti… nelíbí se mi ten životní styl, kdy je dite zvyklé se porad vozit a ma problem, kdyz ma ujít pár metrů. Proto to nedělám a bydlím nekde, kde me to k tomu nenutí. Změnit to můžeš vzdycky. Jasně, cesta bude trvat dyl nez autem, ale pokud nespěcháš, tak je to přece jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.25 13:11

@Mamora starší dcera mi ve 3 letech ušla na horách vždy okolo 9 až 10km…teď už chodíme s mladší po horách a ta ujde v necelých 2 letech okolo 4 až 5 km pozvolně, se zastávkami na hřištích, na kojení, na svačinu :-) ale základní logistiku denně taky řešíme autem, do školky jezdíme 7km, na kroužky pak další 3km a 10km potom domů…ale třeba na zmrzku to máme asi třičtvrtě kilometru a to chodíme pěšky…jinak ve volných dnech ten pohyb střídáme kolo, chůze, bruslení…

Příspěvek upraven 27.08.25 v 13:16

• Citovat
  • Upravit
1098
27.8.25 13:14
@Anonymní píše: Více

Jste zvyklá chodit 20km a nevylezete na kopec? To je velmi zvláštní, těch 20 km jste chodila jen po rovině?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734

Synovi jsou tři a nechce chodit skoro vůbec. Buď jede na kole nebo ho vezu na svém kole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975

@Mamora 4,5 leté dítě na dovolené ujde 12-15 km. 1,5 km cesta ze školky ovšem bývá problém, ve školce nespí a je plný emocí. Takže zlaté auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24891
27.8.25 13:17

Já mám klidnou prochajdu ráda, turistiku už zdatně nezvládám, i 10km je pro mne dnes už dost, ale v tomto případě bych určitě odpoledne volila cestu pěšky!! výjimka snad leda mega vánice nebo mega déšť… člověk se musí hýbat a chůze/plavání je nejpřirozenější pohyb, takže učit děti od mala!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
27.8.25 13:32

Ubíjel mě životní styl autem nutnost všude. 8 a půl let jsme denně s mužem řešili, kdo kdy v kolik koho kde vyzvedne. Dojezd autem do školky/školy/kroužky a naše práce, jakýkoliv nákup, vyřízení, lékař, návštěva, prostě vše. Nenáviděla jsem to.
Tak jsem překopala náš život a přestěhovala jsem kam mě to odjakživa táhlo, škola je v místě, práci mám 3km, obchody a služby jsou v našem městečku. A okolo nádherná příroda na pěší i cyklo výlety, menší, větší. Auto používám, jezdím s ním do práce stále. Ale pohybu mám za 1 měsíc mnohem víc, než dříve za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.25 13:36
@z.pepa píše: Více

Já rozhodně nechodila 20 kilometrů.
Dřív jsem chodila pořád protože jsem musela, co mám auto tak už moc ne. Nemusím hlídat čas.

• Citovat
  • Upravit
1419
27.8.25 13:37

Dcera, tři roky bude mít na podzim a zvládne 5-6km denně. Chodíme denně na hřiště i do města pěšky. Do školky budeme jezdit na kole, takže to asi dost odpadne. Je zvyklá od malá. Nechtěla kočár a mě často bolela záda, takže jsem v nosítku jen poponášela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
27.8.25 13:48
@Anonymní píše: Více

Aha, já si nevšimnul, že nejste zakladatelka diskuze, proto mi to přišlo divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35970
27.8.25 13:55

A co jste dělali do teď? My chodíme s dětmi ven denně, pokud není úplně hnusně. Na hřiště, nebo aspoň na kratší/delší procházku. Zvlášť o víkendu, ať se vylitaji. Naopak na vesnici je plno možnosti kam jít do přírody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí