Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, měla bych dotaz.. netušíte, proč nemůžou želé vitamíny dvouleté děti? Mám totiž i 4 letého a chci mu koupit vitamíny na blížící se podzim. Jenže co má starší, chce i mladší. A nevím jestli je to kvůli toho aby to nevdechnul nebo to obsahuje něco, co mladší tří let nemůžou, nevíte? 🙂
Netestovali to na detech do tri let, protoze to je moc drahe/narocne.
@Lucie_Sx píše:
Netestovali to na detech do tri let, protoze to je moc drahe/narocne.
Přesně tak
A taky podle nějakých EU směrnic nemají takhle malé děti umět cucat/žvejkat
Klidně to dej i dvouletému, pokud jsi přesvědčená, že to k něčemu je ![]()
@Meggiska píše:
Ahoj maminky, měla bych dotaz.. netušíte, proč nemůžou želé vitamíny dvouleté děti? Mám totiž i 4 letého a chci mu koupit vitamíny na blížící se podzim. Jenže co má starší, chce i mladší. A nevím jestli je to kvůli toho aby to nevdechnul nebo to obsahuje něco, co mladší tří let nemůžou, nevíte? 🙂
Občas třeba i mladší vysvětit že nemůže vše co má starší.
A jinak mysllím že tyto vitamíny jsou k ničemu
. Já dávam jenom od mollers rybí olej. Vitamín D je dobrý na imunitu.
@unuděná píše:
Přesně takA taky podle nějakých EU směrnic nemají takhle malé děti umět cucat/žvejkat
Klidně to dej i dvouletému, pokud jsi přesvědčená, že to k něčemu je
No mě právě dvouletý zvládne gumový bonbon, takže takhle by měl aspoň vitamínový bonbon 😀
@Meggiska píše:
No mě právě dvouletý zvládne gumový bonbon, takže takhle by měl aspoň vitamínový bonbon 😀
Tak samozřejmě, že to zvládne, divila bych se spíš, kdyby nějaké 2 leté dítě nezvládlo
Ale ty vitamíny, pokud ti normálně jedí, jsou fakt zbytečné. Většinu vyčůrá
Jediné smysluplné pro děti je Déčko, pokud nedáváte Vigantol a případně rybí olej nebo nějaké betaglukany na imunitu. Klasický komplex vitamínů by mělo průměrně se stravující dítě mít z běžné stravy.
@unuděná píše:
Tak samozřejmě, že to zvládne, divila bych se spíš, kdyby nějaké 2 leté dítě nezvládloAle ty vitamíny, pokud ti normálně jedí, jsou fakt zbytečné. Většinu vyčůrá
Jediné smysluplné pro děti je Déčko, pokud nedáváte Vigantol a případně rybí olej nebo nějaké betaglukany na imunitu. Klasický komplex vitamínů by mělo průměrně se stravující dítě mít z běžné stravy.
No plánuju jim nasadit vit D (Terezie), takže myslíte že to stačí a na ty multivitamíny se mám vyprdnout? 🙂
@Meggiska píše:
No plánuju jim nasadit vit D (Terezie), takže myslíte že to stačí a na ty multivitamíny se mám vyprdnout? 🙂
No a proč jim je chceš dávat?
Doporucuje se to pozdeji, kvuli zvejkani a polykani…my davame dceri rakytnicky asi od roku a pul, mozna driv..v lekarne rikali, ze jestli to umi rozkousat a spolknout, tak to klidne muze..stejne, jako mollers rybicky
@Meggiska píše:
To D od Terezie vypadá dobře, možná taky zkusím místo mollersu někdy. A myslím že stačí, na multivitamíny kašli, jen tahaní peněz z lidi. Případně já dávam ještě k tomu moleru imunoglukan.
Bývají děti více nemocné?
Mně řekla doktorka, že tyhle vitamíny jsou jen tahání peněz z kapes matek. Tělo to stejně nevstřebá. Jak už stojí výše, vitamín D a pro ty, co jsou hodně nemocné, začít co nejdřív s Imunoglukanem. Je psaný až od 3 let, ale já ho dávala na doporučení doktorky už od roka. Dávkuje se podle váhy dítěte a je to sirup. Mám s ním skvělé zkušenosti
@Serpentini píše:
Díky diskutujícím za tip na ten mollers rybí tuk
Joo je fajn, dávame celoročně. Nejdříve to dceru natahovalo z něj, ale nyní už to ani nezapijí ![]()
@Aduš8 píše:
Mně řekla doktorka, že tyhle vitamíny jsou jen tahání peněz z kapes matek. Tělo to stejně nevstřebá. Jak už stojí výše, vitamín D a pro ty, co jsou hodně nemocné, začít co nejdřív s Imunoglukanem. Je psaný až od 3 let, ale já ho dávala na doporučení doktorky už od roka. Dávkuje se podle váhy dítěte a je to sirup. Mám s ním skvělé zkušenosti
Dcera trpí na časté opary, byl nám doporučen ten imunoglukan. No uvidíme letos na podzim. Už ho dávám asi 14 dní každý den. Snad to bude letos lepší.
@Aduš8 píše:
Doktorka má pravdu, resp. ta pravda je ještě horší, není to jen o tahání peněz.