Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Zumpa píše:
Doktorka má pravdu, resp. ta pravda je ještě horší, není to jen o tahání peněz.
Pokračuj…
Já dávala mladší gumové medvídky (1 denně) když starší měli vitamín.
@unuděná píše:
No a proč jim je chceš dávat?
Bo 1.9. nastoupili do školky, od středy mám staršího s rýmou a kašlem doma, dneska i mladší už je doma s rýmou bez kašle.. tak na podporu imunity 🙂
@Veru1987 píše:
To D od Terezie vypadá dobře, možná taky zkusím místo mollersu někdy. A myslím že stačí, na multivitamíny kašli, jen tahaní peněz z lidi. Případně já dávam ještě k tomu moleru imunoglukan.
Bývají děti více nemocné?
Moc ne, tak maximálně třikrát do roka rýma 🙂 právě že kolem mě najednou všichni nasadili multivitamíny (buď ty želé nebo sirupy), tak mě trochu znejistili, jestli něco nezanedbávám 😀
@Meggiska píše:
Bo 1.9. nastoupili do školky, od středy mám staršího s rýmou a kašlem doma, dneska i mladší už je doma s rýmou bez kašle.. tak na podporu imunity 🙂
Tak na podporu imunity je to opravdu zbytečné. Céčko, dejme tomu (pokud nejí moc ovoce), déčko (zmíněná Terezie klidně) a případně ty betaglukany (Multi-imun nebo Imunoglukan sirup například) ![]()
@Meggiska píše:
Moc ne, tak maximálně třikrát do roka rýma 🙂 právě že kolem mě najednou všichni nasadili multivitamíny (buď ty želé nebo sirupy), tak mě trochu znejistili, jestli něco nezanedbávám 😀
Tak dej to déčko buď terezie, nebo ten mollers můžete zkusit. Je od roka. A případně ten imunoglukan, ale na multivitaníny atd.bych se fakt vyprdla ![]()
@unuděná píše:
To mě taky zajímá, jakožto farmaceutku
a názor farmaceutky?
@Veru1987 píše:Na co? Na mulťáky? Tak si to přečti ne? Vždyť jsem to tu napsala
a názor farmaceutky?
@Zumpa píše:
Doktorka má pravdu, resp. ta pravda je ještě horší, není to jen o tahání peněz.
@unuděná píše:
Joo promin. Už to pročítám, nečetla jsem kdo co psal ![]()
Ja dřív dávala holce ty gumové vitaminky a pak jsem je šla jednou koupit a lékárník mi řekl, ze jsou k ničemu
Dětem dávám kapku déčka a sirup Glukanek z Maxe (na krabičce tygrik, oběma moc chutná
), je od 1 roku. Klukovi jsou taky dva. Nasadila jsem teprve nedávno, protože jsme aktuálně nemocní, ale stejně jsem měla v plánu to během září koupit.
@Any9 píše:
Ja dřív dávala holce ty gumové vitaminky a pak jsem je šla jednou koupit a lékárník mi řekl, ze jsou k ničemuDětem dávám kapku déčka a sirup Glukanek z Maxe (na krabičce tygrik, oběma moc chutná
), je od 1 roku. Klukovi jsou taky dva. Nasadila jsem teprve nedávno, protože jsme aktuálně nemocní, ale stejně jsem měla v plánu to během září koupit.
Mrkni na imunoglukan. Má lepší složení, bez aromat, stabilizátoru… ale já to řeším. My i jídlo jíme z 95% bez přidaných éček.
@Veru1987 píše:
Mrkni na imunoglukan. Má lepší složení, bez aromat, stabilizátoru… ale já to řeším. My i jídlo jíme z 95% bez přidaných éček.
Já prave ten Glukanek brala, ze je už od roka. Imunoglukan jsem měla pro starší loni, ale byl až od 3 let. A klukovi jsou dva, tak jsem to brala kvůli němu, aby mohl taky … Az ho dojedem, zkusim ještě kouknout. Upřímně, ja složení moc nestudovala a nevím, co by u toho Imunoglukanu mělo mladším dětem vadit
Ale řídím se tím doporučením věku no ![]()
@unuděná píše:
To mě taky zajímá, jakožto farmaceutku
Můžu se ještě jednou zeptat prosím. Nějaký produkt něco co fakt pomáhá na imunitu, pořádně nakoupnout? Dcera v létě teploty dva dny, kašel, rýma a přehouplo se to do 4 týdenního průjmu kdy se na nic nějak nemohlo příjít… stěry, krev atd… a nakonec potvrzená borelioza, atb na 3 týdny, ve školce byla jen 1. záři a a 2. záři zvracela… zase doma do pondělí, atb přestala pak brát minulý týden v útery. Od včera zase teplota, dneska trochu rýma.
Dávám ji vitamín D (mollers rybí olej) imonuglukan, probiotika enterol. Já už jsem vyčerpaná… Očr v červenci, minulý týden, ode dneška další… už se mi chce z toho brečet. Předtím zdravé dítě. Brala jsem očr max. jednou ročně na dva tři dny.
s těmi vitamíny je pravda že bere až ted tak 14 dní pravidelně… jak byli průjmy vysadila jsem.