Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Ani se nechci ptát,co na zelenou rýmu pomáhá,protože už jsme vyzkoušeli vše. Jen mi přijde nenormální,že po dobrání Pamyconu se nám za 3 dny vrátí a opět zelená.Měli jste to taky tak?Přijde mi, že se mu to vrací příliš brzy,jakoby to Pamycon jen potlačil,nevyléčil. To samé se Stérimarem s CU. Po dobu braní,jakžtakž dobrý a dobereme po těch 14 dnech a za dva tři dny je tu opět. Nedokážu mu ani ničím vyléčit obyčejnou rýmu a tudíž se mu k tomu přibalujou další mikroby a tím máme tu zelenou.
Máte někdo podobnou zkušenost, že se vám zelená vrací tak brzo po lécích? Nezabralo ani to,když jsem ho nechala 6 týdnů doma ze školky.Jsou mu 4 roky a v září nastoupil. Po těch 6ti týdnech jsme rýmu nevyléčili,naopak asi do 14ti dnů se mu to vrazilo do uší ![]()
Všichni mi říkají, že je to ve školce normální,ale nepřijde mi normální,že se mu tak brzo vrátí.
Ahoj, mi jsme na tom podobně. Po týdenní léčbě Pamyconem, došli výsledky z výtěru a na základě nich dostal antibiotika na 14 dní. Ve čtvrtek jsme je dobrali a v pondělí následují týden už měl zase zelenou rýmu. A to jsme ve školce nebyli, sice jsou mu teprve 3, ale taky nevím jestli zase pro Pamycon nebo už na ORL, jestli nemá nějaký jiný problém. Taky si už nevím rady.
S pamyconem mám stejnou zkušenost, rýma brzy zmizí a za tři dny je zpět
Nám pomohla až mořská voda physiomer pro děti od narození. Taky by mě zajímalo, čím to je, když je ten pam. lokální antibiotikum ![]()
ja mam svoji osobni zkusenost se zelenou rymou. v listopadu jsem musela mit antibiotika, protoze se mi to vyvinulo ve zlutou a zanet vedlejsich dutin. taky jsem mela nasazeny pamycoin a nepomohl. muj doktor orl mi rikal, ze pamycoin je jen na nektere druhy bakterii.
kamaradka lekarnice mi doporucila, ze pokus citim, ze mi zacina zadni ryma, tak nasadit Biotussil kapky, jsou to bylinky s kapkou alkoholu. stoji 80kc a je vhodny i pro deti od 2 let. nasledne v prosinci me zachranil od dalsiho zanetu, protoze to co mi slo z nosu tady radsi ani popisovat nebudu.
davam ho i svemu 4letemu synovi a musim rict, ze zabira celkem uspesne. dvakrat nam rymu zalecil pomerne rychle. ted to trvalo trochu dele, byla chvilku i trochu barevna,ale po tydnu je dobry a nesmrka
My byli na ORL-nic, na výtěrech-nic. Na ten zánět středouší dostal celkové ATB a na 14 dní bylo po rýmě úplně. Pak,ještě než se vrátil do školky,takuž opět ucpaný nos a za pár dnů opět zelená
. Je to k uzoufání
jituš píše:
ja mam svoji osobni zkusenost se zelenou rymou. v listopadu jsem musela mit antibiotika, protoze se mi to vyvinulo ve zlutou a zanet vedlejsich dutin. taky jsem mela nasazeny pamycoin a nepomohl. muj doktor orl mi rikal, ze pamycoin je jen na nektere druhy bakterii.
kamaradka lekarnice mi doporucila, ze pokus citim, ze mi zacina zadni ryma, tak nasadit Biotussil kapky, jsou to bylinky s kapkou alkoholu. stoji 80kc a je vhodny i pro deti od 2 let. nasledne v prosinci me zachranil od dalsiho zanetu, protoze to co mi slo z nosu tady radsi ani popisovat nebudu.
davam ho i svemu 4letemu synovi a musim rict, ze zabira celkem uspesne. dvakrat nam rymu zalecil pomerne rychle. ted to trvalo trochu dele, byla chvilku i trochu barevna,ale po tydnu je dobry a nesmrka
Biotusil jsem zkoušela, i Sinupret a nic. Sinupret nám kdysi pomáhal,když ještě nechodil do školky a měl zadní rýmu. Ale teď nepomáhá NIC,ALE VŮBEC NIC. I po celkových ATB se to vrací ![]()
tady jsem mela zalozenou jednu starsi diskizi, tak mrkni https://www.emimino.cz/…4-dni-24339/
tak to me mrzi, ja doufam, ze u Biotussilu zustaneme a nebude to horsi
Vyčetla jsem tam tenhle roztok do nosu http://www.lekarna.cz/…k-ve-spreji/
Nemáte někdo odzkoušeno? A může se to kombinovat s mořskou vodou? Já totiž teď malýmu začal proplachovat nos Vincentkou nebo Physiomerem. Fakt mu tam toho nliju hodně a pak hned vysaju a pak dám Sterimar s CU.
Příspěvek upraven 17.02.12 v 18:55
Nosní mandli vyšetřenou máte? Mám to s malou taky, soustavná zadní rýma, která se mění na rýmu klasickou, pak ustoupí na tuto a tak pořád dokola.
Kapu už jenom vincentku a homeo kapky od Heelu, případně doma vyrobené a za 14 dní jí čeká vyšetření nosní mandle.
Na ORL jsme byli a nic. Jsou to ty kapky v příspěvku výše? Pomáhají? A jaké děláš ty domácí?
Dcerce zabírá lichořeřišnice. Pamycon měla ted 2× během pár týdnů, pak mi kamarádka poradila lichořeřišnici a i když má rýmu zase
,už není zelená. Mně rýmu lich. v začátku zarazila, nerozjela se. Sice má většinový účinek na močové cesty, ale pomáhá i respiračnímu systému. Než do sebe pořád valit atb, tohle mi přijde jako schůdnější cesta. Každopádně aspon neuškodí ![]()
Iffka píše:
Dcerce zabírá lichořeřišnice. Pamycon měla ted 2× během pár týdnů, pak mi kamarádka poradila lichořeřišnici a i když má rýmu zase,už není zelená. Mně rýmu lich. v začátku zarazila, nerozjela se. Sice má většinový účinek na močové cesty, ale pomáhá i respiračnímu systému. Než do sebe pořád valit atb, tohle mi přijde jako schůdnější cesta. Každopádně aspon neuškodí
Na tu jsem málem zapomněla. Jednou jsem si jí objednávala v lékárně,ale nepřišla jim. Zkusím se ještě pozeptat.Díky za připomenutí ![]()
Lichořeřištnici kapu taky, 3× denně 2 kapky, navíc dáváme homeopatika a tkáňové soli.
Vyrábím dle návodu na baby-café. Mandlový olej, do něj po kapce levandulové a eukalyptové silice. Když rýma zezelená přidám kapku heřmánkové silice.
ajina82 píše:
Nemáte někdo odzkoušeno? A může se to kombinovat s mořskou vodou? Já totiž teď malýmu začal proplachovat nos Vincentkou nebo Physiomerem. Fakt mu tam toho nliju hodně a pak hned vysaju a pak dám Sterimar s CU.Příspěvek upraven 17.02.12 v 18:55
Já mám vyzkoušeno jen v době těhotenství, žádnej zázrak to nebyl…
pannda píše:ajina82 píše:Já mám vyzkoušeno jen v době těhotenství, žádnej zázrak to nebyl…
Nemáte někdo odzkoušeno? A může se to kombinovat s mořskou vodou? Já totiž teď malýmu začal proplachovat nos Vincentkou nebo Physiomerem. Fakt mu tam toho nliju hodně a pak hned vysaju a pak dám Sterimar s CU.Příspěvek upraven 17.02.12 v 18:55
Já ho u malé používám a dobrý, výrazně zkrátil dobu rýmy a naposled ani nezezelenala, ale nevím, jestli to bylo sprejem nebo se nedostavily bakterie ![]()