Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky, mám prosbu. Mám doma 5 týdeního chlapečka a už týden máme rýmu. dostali jsme kapičky Pamycon, které mají trvanlivost 7 dní a pak se musí vyhodit. Včera to bylo 7 dní a rýmu máme stále,ale je zvláštní,že přes den mi nechrčí a jakmile ho dám večer spinkat, tak začne a jede celou noc. Ráno vstanem,odsaju hleny a má zas na celý den klid, nevíte kde by mohl být problém, popřípadě jaké mohu koupit ještě kapičky? díky za rady
Ahoj, nam pomahaly kapky s morskou vodou na zvlhceni sliznice (Sterimar nebo Mar)
Já doporučuji Libenar.Dá se používat i dlohodobě a nám zabrat dobře.
a netušíte jestli nemůže být problém někde jinde, když na to trpí hlavně v noci?
zanet1109 píše:
to mi předepsala lékařka, pročpak?
Protože to jsou antibiotika a ty by se podle mého názoru měly dávat až pokud je problém bakteriální a ne na uvolnění.
Já bych dávala jenom Vincentku. ![]()
No oni ty kapičky se po týdnu nevyhodí:-) Ptala jsem se na to doktorky a říkala, že je to kvůli tomu, že to vyrábí lékárna. Jinak malá trpěla novorozeneckou rýmou přesně jak to popisuješ, pomohla obyčejná voda kapat kapátkem do nosu, nijak extra s námi nebojovala a po týdnú byla pryč, kapali jsme předtím všechno možný a nic nepomohlo. Až ta voda třeba klidně 10×denně, kdykoli jsem si na to prostě vzpomněla.
Ahoj, nám řekla doktorka co nejčastěji odsávat - o tom se nezmiňuješ a sem tam zakápnout vincentkou. Žádné kapky jsem nedávala. Chytlo jí to poprvé v 6ti týdnech.
zanet1109 píše:
a netušíte jestli nemůže být problém někde jinde, když na to trpí hlavně v noci?
No hele, to je jednoduchý, i dospělýmu teče z nosu, ale miminko se neumí vysmrkat … pokud nemá ucpaný nos a jen „chrčí“ dávala bych jen Vincentku a odsávat a odsávat …
ahoj, já používala Libenar, malý měl rýmu od 3. dne života, a taky odsávat
a na zábranu jsem mu stříkala trošičku eucasolu, ať se mu lépe dýchá
ahojky, jak radí holky kapej jakékoliv kapky s fyziologickým roztokem-mořskou vodou a taky zkus na noc zvlhčovat vzduch v místnosti, kde mimi spí. Pokud nemáš zvlhčovač, tak pověs na postýlku vlhkou plenu ![]()
nám ještě doporučili trochu zvednout postýlku tam co má hlavičku, aby jí mělo miminko trochu výš. jinak jsme taky dávali mořskou vodu a nasivin( ale ten se asi nesmí u tak malého mimi) a odsávali jsme několikrát za noc. máš odsávačku na vysavač? tou se odsaje opravdu všechno a mimi má pak na delší dobu klid.