Rýma u kojence

112
17.2.12 10:15

rýma u kojence

Ahoj mamky, mám prosbu. Mám doma 5 týdeního chlapečka a už týden máme rýmu. dostali jsme kapičky Pamycon, které mají trvanlivost 7 dní a pak se musí vyhodit. Včera to bylo 7 dní a rýmu máme stále,ale je zvláštní,že přes den mi nechrčí a jakmile ho dám večer spinkat, tak začne a jede celou noc. Ráno vstanem,odsaju hleny a má zas na celý den klid, nevíte kde by mohl být problém, popřípadě jaké mohu koupit ještě kapičky? díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11896
17.2.12 10:18

Ahoj, nam pomahaly kapky s morskou vodou na zvlhceni sliznice (Sterimar nebo Mar)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
17.2.12 10:20

Ten Pamycon vám dali jen tak od boku, nebo podle výtěru??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
17.2.12 10:22

Já doporučuji Libenar.Dá se používat i dlohodobě a nám zabrat dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
17.2.12 10:23

to mi předepsala lékařka, pročpak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
17.2.12 10:24

a netušíte jestli nemůže být problém někde jinde, když na to trpí hlavně v noci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
17.2.12 10:25

libenar ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
17.2.12 10:26
zanet1109 píše:
to mi předepsala lékařka, pročpak?

Protože to jsou antibiotika a ty by se podle mého názoru měly dávat až pokud je problém bakteriální a ne na uvolnění.
Já bych dávala jenom Vincentku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
17.2.12 10:30

No oni ty kapičky se po týdnu nevyhodí:-) Ptala jsem se na to doktorky a říkala, že je to kvůli tomu, že to vyrábí lékárna. Jinak malá trpěla novorozeneckou rýmou přesně jak to popisuješ, pomohla obyčejná voda kapat kapátkem do nosu, nijak extra s námi nebojovala a po týdnú byla pryč, kapali jsme předtím všechno možný a nic nepomohlo. Až ta voda třeba klidně 10×denně, kdykoli jsem si na to prostě vzpomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
17.2.12 10:31

Nebo jak píše přede mnou VIncentka, ta je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25233
17.2.12 10:33

Ahoj, nám řekla doktorka co nejčastěji odsávat - o tom se nezmiňuješ a sem tam zakápnout vincentkou. Žádné kapky jsem nedávala. Chytlo jí to poprvé v 6ti týdnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25233
17.2.12 10:34
zanet1109 píše:
a netušíte jestli nemůže být problém někde jinde, když na to trpí hlavně v noci?

No hele, to je jednoduchý, i dospělýmu teče z nosu, ale miminko se neumí vysmrkat … pokud nemá ucpaný nos a jen „chrčí“ dávala bych jen Vincentku a odsávat a odsávat …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
17.2.12 10:36

ahoj, já používala Libenar, malý měl rýmu od 3. dne života, a taky odsávat :) a na zábranu jsem mu stříkala trošičku eucasolu, ať se mu lépe dýchá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
17.2.12 10:42

ahojky, jak radí holky kapej jakékoliv kapky s fyziologickým roztokem-mořskou vodou a taky zkus na noc zvlhčovat vzduch v místnosti, kde mimi spí. Pokud nemáš zvlhčovač, tak pověs na postýlku vlhkou plenu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
17.2.12 10:54

nám ještě doporučili trochu zvednout postýlku tam co má hlavičku, aby jí mělo miminko trochu výš. jinak jsme taky dávali mořskou vodu a nasivin( ale ten se asi nesmí u tak malého mimi) a odsávali jsme několikrát za noc. máš odsávačku na vysavač? tou se odsaje opravdu všechno a mimi má pak na delší dobu klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí