Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
už jsem zoufalá, poradíte mi někdo? Mám skoro 8 měsíční holčičku a už 3 dny má 39 teplotu a k tomu zelenou stolici, buď kašovitou nebo úplně vodovou. Kojím dopoledne a večer, ale jelikož měla málo, dopřála jsem jí ještě Nutrilon. Samozřejmě dokrmuju masozeleninovými příkrmy, odpoledne přesnidávka a večer kaše. Pije čajík. Teď nesní absolutně nic, denně pár lžiček. Dávám jí probiotické kapky a na teplotu paralen, bez něj ani ránu, teplota okamžitě stoupne. Dr. mi řekl, že to můžou být problémy se zažíváním, takže mám dávat jen polívku a banán, jenže malá mi nesní ani to a stolici pořád zelenou. Nevím, jestli je to tou teplotou, že nemá na nic chuť, ale už jsem z toho hrozně smutná a mám o ni strach. Zítra s ní asi zajdu na dětský do nemocnice, protože po 3 dnech žádná změna. Říkám si, jestli to nebudou zoubky, nemáme ještě ani jeden… Ale na to je prý ta teplota dost vysoká… Setkali jste se s tím někdo? Nebo nedělám něco špatně? Děkuji za odpovědi.
A nezvrací???Kdyby ano mohla by to být salmonela u té je první příznak horečka a zelená stolice!!!Být Tebou požadovala bych výtěry ze zadečku,může to být nebezpečný…Hlavně si ohlídej tekutiny ať co nejvíc pije a zkus rýžový odvar,staví skvěle…
ještě než jsem to dočetla, tak mě taky napadly zuby, ale nejsem odborník ani žádná zkušená mamina. Malýmu zatím rostly zuby jen 2× (má jich šest), v první várce nebylo vůbec nic, v druhé várce průjem, teploty (ale max. 38) a rýma. Asi bych pro jistotu zašla k Dr., už kvůli těm teplotám.
Naštěstí nezvrací. Nechápu, proč nám ten výtěr neudělali hned, doktory někdy nechápu, na co čekají!!! Asi až bude ještě hůř
!
Nakonec se mi další den osypala, přestaly teploty, průjem, takže to byla 6. nemoc. Ale strach jsem teda o malou měla. Už i líp papá. Tak snad už bude vše dobrý. ![]()
Prožívám to samý. Malej měl dva dny vysoký teploty a k tomu řídkou stolici do tmavě zelena. Včera po dvou dnech teploty v pohodě- už nemá, stolice byla už tužší, ale stále je tmavě zelená a dnes večer koukám a malej je osypaný
Je to opravdu šestá nemoc? Byli jsme u dr, hlavně kvůli těm teplotám, o řídké stolici jsem také říkala, ale zapoměla jsem říct, že je tmavě zelená
Malej ukazoval furt do pusiny, že ho tam něco bolí asi, tak jsem to dávala za vinu zoubkům, anebo krk, tak jsme dnes byli na výtěr krku. Ale dle příznaků zakladatelky je to podobný… Dává se něco na osypání? Nebo to odezní samo?
@orlynka
http://www.vasedeti.cz/…-beze-jmena/
Anička ji prodělala minulý víkend
Na vyrážku nic nedávej, zmizí sama, jen zatím nekoupat. Pozor ta zelená stolice-to bývají rotaviry ![]()