Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky mam dotaz, dnes jsem si zmackla prso a vyteka mi cira tekutina az jedne dirky na prsu mi vyteka zeleny vytok z druheho nic, zajimalo by me zda nekdo nevite oc jde? zadne jine problemy nemam ani zadnou bulku nic.
dekuji za odpovedi
Výtok z bradavky může mít různé příčiny a v souvislosti s tím i různý charakter. Nejčastěji se jedná o kalný mléčný výtok (galaktorea), kdy se tvoří a vylučuje mléko bez souvislosti s těhotenstvím a kojením. Jiným výtokem může být začervenalý výtok, kdy odcházející sekret je zbarven příměsí krve. Ten je obvykle známkou nádorových změn ve vývodech mléčné žlázy. Výtok, který je zbarven do žluta nebo do zelena je výtokem hnisavým a je znamením infekčního zánětlivého onemocnění prsní žlázy.
http://vipharm.cz/index.php?…
nevím, googlím
Ahojda taky jsem mela, nech si udelat u Dr. kultivaci vytoku…u me to byl stafylokok - staphylococcus epidermis..ted v tehu to zmizelo ale jinak lecba antb
Ciry, mlecny, bily, zluty vytok je hormonalni, tedy neznamena vetsinou nic vazneho. I zeleny vytok muze byt stejneho puvodu.
Bylo to jen poprve, ted uz to ma jinou barvu nebo stale vyteka zelene? Pak bych si u dr. nechala udelat nater na sklicko a poslat na vysetreni.
Cerveny, hnedy vytok a krev normalni neni a rozhodne co nejdrive k dr.
Já to měla a pořád mám taky. Dr. mi nechala vzít krev a dělat vyšetření na činnost štítné žlázy a několika hormonů. Také mě poslala na sono prsou. Ani z jednoho nebylo nic zjištěno, řekla mi, že je to hormonálního charakteru, že se to může stát a nemusí to nic znamenat.
Ahoj děvčata, já měla zelený výtok z obou prsou, nijak intenzivní, ale přeci, tak jsem zašla k lékařce, ta mne vyšetřila a nic nenašla, ani na sonu. Po pár dnech kdy jsem byla kousek na nervy mi chytla horečka a tak jsem dostala ATB na stafylokoky. Po léčbě ATB zmizely i výtoky z prsou a už se neobjevily, takže děvčata bádat a nedat se. Držím palce nám všem. Napoprvé to umí pěkně vystrašit. ![]()