Zeměpis - úkol
- Fotoalbum (5)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já bych teda řekla ty lesy mírného pásu, na pouště, středomoří a prales je tam moc nízká teplota. (Nepřesahuje 20).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnastazieB No ta teplota mě taky zaráží, ale zas u mírného pásu podle mě nesedí ty srážky - tam máš dost srážek i přes léto, ne úplné sucho.
Podívej třeba taková Jihlava, ta má dokonce v létě víc srážek, než v zimě:
https://www.meteoblue.com/…blic_3074199
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nejpodobnější, co jsem našla, jsou nějaké řecké ostrovy, spíš ty severnější:
https://www.meteoblue.com/…reece_256866
Popřípadě v Turecku:
https://www.meteoblue.com/…urkey_741730
Akorát tady jsou průměrné minimální i průměrné maximální denní, těžko říct, co je v tom grafu z učebnice…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klamonožka může napsat obě možnosti a nechat to jako možnost k diskuzi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady máš řešení přímo podle vydavatelství učebnice…
a doufám, že na tohle podvádění jednou dojedeš…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No tak hlavně, že jí tu rovnou ofotíš řešení.
Já tohle právě taky nemám ráda, tak jsem se jí k tomu prvnímu úkolu (který byl fakt primitivní), snažila jen napsat, jak na to může přijít.
Ale ten druhý úkol mi přijde dost těžký, tak jsem jí spolu s mým odhadovaným řešením psala i postup, jak jsem na to přišla, aby jí to aspoň něco dalo - naučila se, jak se v těch diagramech čte.
Nicméně pořád tam nemají uvedeno, jaká teplota to je - průměrná za 24 hodin? Průměrná denní? Minimální/maximální denní? Takže si myslím, že ani to zadání není úplně šťastné.
Ale souhlasím, tohle „tady mám úkol, napište řešení“ je fakt na hlavu… Když se někdo trápí s něčím těžkým, popřemýšlel nad tím, napíše, co si třeba myslí, že je správně, ale chce potvrdit, že to tak je, tak proč se neporadit, ale takhle se mi to taky nelíbí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Moc děkuji
- Citovat
- Upravit
To je tak hrozné, že někdo potřebuje pomoct a někdo pomůže? Kdyby to člověk věděl, tak nepíše…
- Citovat
- Upravit
@klamonožka :teplota i srazky jsou prumer za mesic.. to je dane, takze se to tam ani nemusi uvadet ![]()
Btw ja uz jsem k tomuhle trochu lhostejna… at si podvadi, kdyz si myslim, ze to pomuze… jsem ucitelka a nedavno se me deti ptaly, proc jim nehledam behem testu tahaky…
tvl… dojedou na to podvadeni samy, jeste abych si hrala na detektiva a lovila tahaky… vim moc dobre jak dopadli moji spoluzaci kteri si mysleli jak nad uciteli vyhrali kdyz jim referaty a slohovky psala starsi segra a oni meli vzdycky za 1… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@klamonožka :teplota i srazky jsou prumer za mesic.. to je dane, takze se to tam ani nemusi uvadet
Btw ja uz jsem k tomuhle trochu lhostejna… at si podvadi, kdyz si myslim, ze to pomuze… jsem ucitelka a nedavno se me deti ptaly, proc jim nehledam behem testu tahaky…tvl… dojedou na to podvadeni samy, jeste abych si hrala na detektiva a lovila tahaky… vim moc dobre jak dopadli moji spoluzaci kteri si mysleli jak nad uciteli vyhrali kdyz jim referaty a slohovky psala starsi segra a oni meli vzdycky za 1…
No já bych si právě taky myslela, že když to tam nebude napsané, tak to bude průměr za měsíc, ale nepodařilo se mi najít žádné místo, které by tomu odpovídalo, sedí to spíš na ty denní minima, na Mediterán je průměrná teplota v létě pod 20 stupňů dost málo
. Ale možná kdybych hledala déle, najdu to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
POMOC S UKOLEM
Ahoj holky mohli by jste nam prosim pomoc s tímhle ukolem???
moc děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit