Žena v technickém oboru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Žena v technick oboru
Ahoj, všichni.
Spíš než otázku se chci podělit o své rozhořčení nad mými zkušenostmi s hledám zaměstnání v technickém (automobilovém průmyslu).
Vystudovala jsem automobilní strední školu a pak i automobiloví vošku, jsem nadšenec do aut a zatím se mi nepovedlo nastoupit do práce, kterou jsem opravdu chtěla dělat. Ve třech připadech jsem se setkala s tím, že pohovor vedl samozřejmě muž, který se strašně divil, co tam dělám… a když jsem odpověděla na otázky, které mi položil, tak stejně na konci pohovoru konstatoval, že z toho asi nic nebude, protože stejně odejdu za chvilku na mateřskou… nebudu nikomu vysvětlovat, že nechci děti, je jim potom velký točený… tenhle podobný scénář se opakoval třikrát… po 4. mě přijali, ale pak jsem se dozvěděla, že šéf nesnáší ženské, že si myslí, že nemáme co dělat v technice…
Jsem z toho smutná… střední školu za mě vybral otec, neměla jsem možnost vyberu, tak jsem v tom pokračovala, protože mě to bavilo a teď vlastně zjišťuji, že nemám uplatnění a když se něco naskytne tak takový peníze, že to není ani na vyžití…
Patriarchát už by mohl skončit a chlapy by nám měli dát šanci i něco dokázat a ne abychom jim jen plkaly děti a vařily večeřu… případně s dětmi pak poslouchali blbé poznámky Pánů Tvorstva… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A kde jste na pohovorech byla? Nevěřím, že u nás v Mladé Boleslavi by nepřijali ženu se zápalem pro auta ať už do ŠA nebo do desítek externích firem napojených na škodovku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Svým způsobem ti rozumím… Učím praktickou elektrotechniku na VŠ, jsem stihla vysoká blondýna, teda přírodní. Setkávám se s despektem jak u studentů (kluků), tak u kolegu, což bolelo víc. Na druhou stranu všichni si pak výuku pochvalují, ale furt musím s někým bojovat…
- Citovat
- Upravit
@Lulda95 píše:
Ahoj, všichni.Spíš než otázku se chci podělit o své rozhořčení nad mými zkušenostmi s hledám zaměstnání v technickém (automobilovém průmyslu).
Vystudovala jsem automobilní strední školu a pak i automobiloví vošku, jsem nadšenec do aut a zatím se mi nepovedlo nastoupit do práce, kterou jsem opravdu chtěla dělat. Ve třech připadech jsem se setkala s tím, že pohovor vedl samozřejmě muž, který se strašně divil, co tam dělám… a když jsem odpověděla na otázky, které mi položil, tak stejně na konci pohovoru konstatoval, že z toho asi nic nebude, protože stejně odejdu za chvilku na mateřskou… nebudu nikomu vysvětlovat, že nechci děti, je jim potom velký točený… tenhle podobný scénář se opakoval třikrát… po 4. mě přijali, ale pak jsem se dozvěděla, že šéf nesnáší ženské, že si myslí, že nemáme co dělat v technice…
Jsem z toho smutná… střední školu za mě vybral otec, neměla jsem možnost vyberu, tak jsem v tom pokračovala, protože mě to bavilo a teď vlastně zjišťuji, že nemám uplatnění a když se něco naskytne tak takový peníze, že to není ani na vyžití…
Patriarchát už by mohl skončit a chlapy by nám měli dát šanci i něco dokázat a ne abychom jim jen plkaly děti a vařily večeřu… případně s dětmi pak poslouchali blbé poznámky Pánů Tvorstva…
dělám ve strojírenství a proti ženám rozhodně nic nemáme, pracuje jich u nás dost. A to jak v administrativě, tak v technických pozocích jako je třeba kontrola kvality.
Nebude problém někde jinde než ve tvém pohlaví? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajímalo by mě, kde jste byla na pohovoru.. sama jsem ženou v technickém oboru (automotive) a naopak jsem se zatím setkala jen s pozitivním přístupem managementu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SaveLove píše:
Zajímalo by mě, kde jste byla na pohovoru.. sama jsem ženou v technickém oboru (automotive) a naopak jsem se zatím setkala jen s pozitivním přístupem managementu
přesně tak, u nás jsou ženy vítány
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel má dvě techničky v oboru technik, jedna je tedy jeho milenka, ale to řešit nechci, takže uplatnění získáš, ale asi třeba zkusit Prahu.
- Citovat
- Upravit
Pracovala jsem a pracuju v automotive (nikde jinde) a na přístup si nemohu stěžovat, naopak jsem často slychala, ze jsou za ženy rádi, ze bývají více svedomite a peclive.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muž je v automotiv - konstrukce, žen v oboru moc není, ale jsou. Já jsem stavař a žen je tam spousta - fakt je, že spíše v podpůrných procesech - přípraváři, technická kontrola, administrativa. Hodně žen je v laboratořích a dokonce znám i ženy jako dispečerky betonáren. Sama jsem roky dělala v laboratoři a nikdy nebyl problém. Teď pracuji v dosti mužském prostředí taky a taky ok… není chyba v tobě? Nepusobis tzv. „přednasraně“? Tvůj projev tomu odpovídá, ale nevím jestli je to příčina tvých neúspěchů, nebo jejich důsledek. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elda píše:
Muž je v automotiv - konstrukce, žen v oboru moc není, ale jsou. Já jsem stavař a žen je tam spousta - fakt je, že spíše v podpůrných procesech - přípraváři, technická kontrola, administrativa. Hodně žen je v laboratořích a dokonce znám i ženy jako dispečerky betonáren. Sama jsem roky dělala v laboratoři a nikdy nebyl problém. Teď pracuji v dosti mužském prostředí taky a taky ok… není chyba v tobě? Nepusobis tzv. „přednasraně“? Tvůj projev tomu odpovídá, ale nevím jestli je to příčina tvých neúspěchů, nebo jejich důsledek.
Neřekla bych přednasraně, ale povýšeně a lá jsem žena, tak se ze mě pose.rte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sorry, ale tohle je trollení par excellence
Nevěřím, že je na té story pravdy ani čtvrtina.
A ještě něčí první příspěvek…? To zas někdo bude psát článek, nemá podklady a potřebuje rozvířit diskuzi na dané téma.
Nekrmila bych to…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit