Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Asined88 ač mám do toho věku pořád ještě rezervu…tak absolutně nepobírám tvoje otázky…Takže ve 37 letech existuje nějaký univerzální manuál, co by žena měla umět a jak by měla fungovat? To je dost směšné. Každý člověk je jiný a žije podle svých vlastních hodnot, možností a priorit.
Ohledně domácnosti…vážně si někdo myslí, že žena ve 37 musí být nějaká dokonalá hospodyňka? V době, kdy existují chytré spotřebiče, automatické vysavače, sušičky, myčky a služby na úklid? Pokud se v domácnosti podílí oba partneři, tak není o čem diskutovat. A pokud někdo očekává, že žena ve 37 bude fungovat jako služka, tak žije ve století páry.
A co se týče dětí? Co by měla jako „umět“? Každá matka (nebo i nematka) má svůj přístup a svoje priority. Některá je víc pečující, jiná víc kariérní, další kombinuje obojí. Není žádná univerzální pravda o tom, co „by žena měla“. To je jen zastaralé škatulkování.
Jestli je tahle otázka míněná „pro pobavení“, tak tím spíš to nechápu ![]()
@Asined88 píše: Více
Jaká by měla být? Co by měla umět? Jaké hodnoty by měla mít? Co to je? Vždytˇkaždá žena je jiná. A ta péče o manžela je co? Manžel je nějaký druh, co se o sebe nedokáže postarat sám? Tak to jsem zvědavá na odpovědi ![]()
Letos mi bude 39 a nesnáším škatulkování. Ať si přeci každá žijeme tak, jak nám to vyhovuje ne? Mám kamarádky podobného věku - od zasloužilých mamin, co mají děti už pomalu dospělé až po ty single bezdětné. Některé pracují, jiné podnikají, další cestují po světě… Hlavní je být se svým životem spokojený a nesnažit se ho žít podle toho, jak nám někdo nebo něco (společenské konvence např.) diktují.
To je jako dost široký pojem, někdo je v tomhle věku maminka s malými dětmi, někdo bezdětný, svobodný, jiná už může být i babička ![]()
Povahu a schopnosti mame taky každý jiné, nehledě na věk. Za mě by v tomhle věku měl být člověk schopný se postarat sám o sebe.
Píšeš že je ti 37 let, ty nevíš jaká jsi a jak žiješ? To se přece nedá takhle napsat jaká by měla v těchto letech žena být. To má každá jinak. Jsou ženy co jsou samy s partnerem a děti ani nechtějí, tak ty budou žít prací nebo cestováním. Jiné mají malé děti, žijí rodinou a další třeba už děti odrostlé které jdou do puberty, tak ty budou taky mít jiné starosti.
Těžko ti tu někdo napíše jaká by měla taková žena být.
Letos mi bude 37 a nevím, co ocekavas za odpovědi. Je někde nějaký vzor, co má žena v konkrétním věku umět, zvládat? Jestli nejsem v něčem pozadu ![]()
Jako mladá jsem si myslela, že až budu zralá žena, budu moudrá, nad věcí, morálně na výši, rozumná atd.
Teď mám na krku šedesátku a jsem pořád stejně praštěná jako dřív. Akorát mě začala bolet kolena.
Stačí to takhle? ![]()
@Kriss Tina jo na to jsem zapomněla, dokonce znám jednu, co je od 36 let babička
![]()
Ahoj holky, ženy, muži.
Letos mi je 37 let, v posledni dobe se mi honi hlavou, ze 40 let se „kvapem“ blíží.
A proto zakládám diskuzi, spíše pro pobavení, odlehčení, možná si odnést něco zajímavého, noveho. Ale-
jaká by podle vás měla byt žena v tomto věku? Myslim tim, mentálně, jaké hodnoty by v tomto věku měla mít, co by měla umět, jak by měla fungovat?
Myslim tim i domácnost a péči o děti, manžela?
Prosim, rada bych slyšela i názory mužů. Co od ženy, teto věkové skupiny očekáváte?
Zajímá mě Váš názor a připomínám, že jde o pobavení:)
Přeji hezky den a děkuji za nazory.