Žena,37... jaká je?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Asined88
17.3.25 13:23

Žena,37... jaká je?

Ahoj holky, ženy, muži.
Letos mi je 37 let, v posledni dobe se mi honi hlavou, ze 40 let se „kvapem“ blíží.
A proto zakládám diskuzi, spíše pro pobavení, odlehčení, možná si odnést něco zajímavého, noveho. Ale-
jaká by podle vás měla byt žena v tomto věku? Myslim tim, mentálně, jaké hodnoty by v tomto věku měla mít, co by měla umět, jak by měla fungovat?
Myslim tim i domácnost a péči o děti, manžela?
Prosim, rada bych slyšela i názory mužů. Co od ženy, teto věkové skupiny očekáváte?
Zajímá mě Váš názor a připomínám, že jde o pobavení:)
Přeji hezky den a děkuji za nazory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13197
17.3.25 13:24

Pro jaky clanek sbiras data?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.25 13:28

@Asined88 ač mám do toho věku pořád ještě rezervu…tak absolutně nepobírám tvoje otázky…Takže ve 37 letech existuje nějaký univerzální manuál, co by žena měla umět a jak by měla fungovat? To je dost směšné. Každý člověk je jiný a žije podle svých vlastních hodnot, možností a priorit.

Ohledně domácnosti…vážně si někdo myslí, že žena ve 37 musí být nějaká dokonalá hospodyňka? V době, kdy existují chytré spotřebiče, automatické vysavače, sušičky, myčky a služby na úklid? Pokud se v domácnosti podílí oba partneři, tak není o čem diskutovat. A pokud někdo očekává, že žena ve 37 bude fungovat jako služka, tak žije ve století páry.

A co se týče dětí? Co by měla jako „umět“? Každá matka (nebo i nematka) má svůj přístup a svoje priority. Některá je víc pečující, jiná víc kariérní, další kombinuje obojí. Není žádná univerzální pravda o tom, co „by žena měla“. To je jen zastaralé škatulkování.

Jestli je tahle otázka míněná „pro pobavení“, tak tím spíš to nechápu :roll:

• Citovat
  • Upravit
33221
17.3.25 13:37
@Asined88 píše: Více

Jaká by měla být? Co by měla umět? Jaké hodnoty by měla mít? Co to je? Vždytˇkaždá žena je jiná. A ta péče o manžela je co? Manžel je nějaký druh, co se o sebe nedokáže postarat sám? Tak to jsem zvědavá na odpovědi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
17.3.25 13:37

Letos mi bude 39 a nesnáším škatulkování. Ať si přeci každá žijeme tak, jak nám to vyhovuje ne? Mám kamarádky podobného věku - od zasloužilých mamin, co mají děti už pomalu dospělé až po ty single bezdětné. Některé pracují, jiné podnikají, další cestují po světě… Hlavní je být se svým životem spokojený a nesnažit se ho žít podle toho, jak nám někdo nebo něco (společenské konvence např.) diktují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
17.3.25 13:42

To je jako dost široký pojem, někdo je v tomhle věku maminka s malými dětmi, někdo bezdětný, svobodný, jiná už může být i babička :nevim:
Povahu a schopnosti mame taky každý jiné, nehledě na věk. Za mě by v tomhle věku měl být člověk schopný se postarat sám o sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148206
17.3.25 13:46

Píšeš že je ti 37 let, ty nevíš jaká jsi a jak žiješ? To se přece nedá takhle napsat jaká by měla v těchto letech žena být. To má každá jinak. Jsou ženy co jsou samy s partnerem a děti ani nechtějí, tak ty budou žít prací nebo cestováním. Jiné mají malé děti, žijí rodinou a další třeba už děti odrostlé které jdou do puberty, tak ty budou taky mít jiné starosti.
Těžko ti tu někdo napíše jaká by měla taková žena být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10847
17.3.25 13:48

Letos mi bude 37 a nevím, co ocekavas za odpovědi. Je někde nějaký vzor, co má žena v konkrétním věku umět, zvládat? Jestli nejsem v něčem pozadu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
17.3.25 13:52

Jako mladá jsem si myslela, že až budu zralá žena, budu moudrá, nad věcí, morálně na výši, rozumná atd.
Teď mám na krku šedesátku a jsem pořád stejně praštěná jako dřív. Akorát mě začala bolet kolena.
Stačí to takhle? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
17.3.25 14:35

@Kriss Tina jo na to jsem zapomněla, dokonce znám jednu, co je od 36 let babička :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí