Ženy do IT - stipendium, změna kariéry - jdeš do toho?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ženy do IT - stipendium, změna kariéry - jdeš do toho?
Jelikož tu vidím, že tu nejedna bulí, že nemá práci, že práce není, že nemá vzdělání, že má děti a tak…
Našla jsem zajímavý stipendijní program - mě se netýká, takže aspoň budu sdílet tady:
https://www.czechitas.cz/…um-czechitas
Jde o stipendium otevírající IT hned 60 ženám. Nabízí vzdělání, kariérní poradenství a dokonce poté i pracovní místo. Více info v odkaze.
Myslím, že IT je pro výše uvedené problémy ideální - práce je dost, odměna vysoká, prcovní doba flexibilní.
Jdeš do toho nebo budeš jen dál brečet? ![]()
Poznámka: Ano, je to omezeno na Jihomoravský a Zlínský kraj (tedy je spíše nutné dojíždět do Brna/Zlína), ale i v dalších městech Czechitas pořádají spoustu kurzů a workshopů i v dalších městech.
A poznámka pro adminy: Nejsem organizátor, nemám s organizací nic společného (kromě toho, že ji sleduju na FB, kde jsem toto viděla). Chci pouze ukázat na možnost, co tu je. Doufám, že tak na to bude i nahlíženo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@zvidavajanca fajn informace
Nevíš, jestli něco podobného funguje i v jiných krajích? Zkusím pohledat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, chce to akorát vybrat dobrý kurz. Mají celkem různou kvalitu. Partner jim občas vypomaha s lektorovanim
- Citovat
- Upravit
Pyladies jsem absolvovala (v Ostravě) a taky můžu jen doporučit
Škoda, že ty stipendia czechitas jsou jen v tom Brně a Zlíně, je to fakt štreka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mango_Lassi píše:
Jj, chce to akorát vybrat dobrý kurz. Mají celkem různou kvalitu. Partner jim občas vypomaha s lektorovanim
Tak jasně, všechno je to o lektorech, ale to je tak více méně všude.
@Moise píše:
@zvidavajanca fajn informaceNevíš, jestli něco podobného funguje i v jiných krajích? Zkusím pohledat
Netuším, dole je název projektu, takže tam by mohlo něco být. Nebo zkus googlit. Jinak workshopy bývají hlavně v Praze. Dále Brno, Ostrava. Třeba bude i něco jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už jsem taky zaregistrovala
škoda, že jsem spádově orientovaná na Prahu, jinak bych do toho šla určitě
Byla jsem u nich zatím jen na jednom kurzu a bylo to super, hodně mě to nakoplo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A já už dva měsíce trudnomyslně probírám všechny možné internetové kurzy programování a přemýšlím, jestli se mi kdy podaří samostudiem IT prorazit do oboru… ![]()
Czechitas znám a jejich web sjíždím tak jednou týdně, ale tohle mě úplně minulo… jakože zakladatelko, neuvěřitelně moc díky za info! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Czechitas mám na FB, o kurzech vím, je to parádní inciativa a moc jim fandím. PyLadies taky vypadají výborně, snad časem i v Plzni něco klapne. Je tu jedna vzdělávací instituce pro ženy na MD, co také sosá z EU, ale není to moc intenzivní, takže asi k ničemu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit