Je uz nezamestnatelny?

Anonymní
14.8.17 13:24

Je uz nezamestnatelny?

Dobry den, prosim o zachovani anonymity. Jsem uz z cele situace nestastna. Manzel prisel v dobe krize o praci z organizacnich duvodu a novou se mu tehdy nedarilo najit, i kdyz hledal i mimo bydliste. Vetsinou ho nezvali na pohovor nebo pokud ano, postoupil do tretiho kola, ale vybrali jineho. Kdyz se hlasil na misto mimo obor, bylo to bez odezvy. Mne koncila RD a v praci jsem mela moznost presunout se do Rakouska za vyssim platem. Manzel zustal v domacnosti a pomahal s ditetem a chodi na jazykove kurzy. Jazyky mu jdou tezko, nejak se domluvi, na odbornou praci s klienty to je malo. Bude mu 49 let, ma VS ekonomickou, ale prijde mi, ze je uz z trhu prace vyrazen. Je navic uz pasivni, zacina byt protivny a stranit se lidi, protoze se za svou situaci stydi. Ja se obavam, ze to skonci rozvodem, protoze takhle se zit neda. Vydelam dost a nezivorime, ale nejsem v psychicke pohode. Mate nejakou radu? Aspon jsem se vypovidala. Obavam se, ze od nej zmena neprijde. Je protivny uz na svoji matku, ktera mu kolikrat naznacila, ze je k nicemu, kdyz nedela. Mne bylo 40 a nechci takto zit do duchodu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14.8.17 13:35

To je jen přechodné období. Jak dlouho je muž doma bez práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
14.8.17 13:35

Není důvod, aby byl nezaměstnatelný. Akorát se musí smířit s tím, že bude dělat práci v jiném oboru. Nechce se mi věřit, že by nyní, kdy je všude nedostatek lidí, žádnou práci nemohl najít. Už v něm může být uritý blok, který se projeví tak, že ho zaměstnat nechtějí. Určitě by měl zkusit spolupracovat s úřadem práce, zkusit třeba nějakou rekvalifikaci a nevzdávat to a chodit na pohovory. Klidně životopisy posílej za něj, ať se vyhne zklamání, že mu ne každý odpoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.8.17 13:41

Upřímně dnes nedělá jen ten, kdo dělat nechce. Práce je dost a spoustu lidí pracuje i s VŠ na nižších pozicích. Tvému muži se buď přestalo chtít dělat nebo mu „podřadnější“ práce nevoní. Nedivím se ti že ti to vadí, tohle bych nesnesla, muž který nedělá i když může je pro mě všechno jenom ne chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bibie
14.8.17 13:41

Mam znameho, ktery aby se mohl starat o dcerku a manzelka delat karieru, zacal jako vypomoc u truhlare(ti maji prace nad hlavu). Jinak vzdelani podobne i zkusenosti jako tvuj manzel, akorat zil v USA takze dobra aj. Je spokojeny, dari se mu, nemenil by. Tvuj manzel muze taky zkusit lecos, nemusi mit hned manazersky plat. Ma snad nejake konicky, v tom taky muze zacit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.17 13:43

Jestli neni uz pro zamestnavatele i staty… Nepracuje uz 3 roky. Je to blbe. Nejdrive rikal, ze v cizine preckame krizi, nicmene ted kdyz je udajne prace dost, tak stejne nehleda a o navratu na rodnou hroudu nepremysli. Myslu si, ze tu usetrime vice, nez kdybychom pracovali v CR oba. To je sice pravda, ale co dal, ze? Prece nebude do duchodu bez prace, vlastne ani nebude mit odpracovane roky. Plati si teda na to socialni, ale to take nejde neomezenou dobu. A jak ten duchod bude vypadat? On to bere, ze budu mit ja vysoky duchod a jeste nadetrime. Jenze tohle je uplna financni zavislost na mne. Zacina mi jit na nervy. Vsichni muzi znamych pracuji a nektere se me uz ptaji, jestli mi nevadi ho zivit, ze jim by to vadilo a ze snad neni tak blbej, ze je bez prace. Uz se kvuli tomu ani klidne nevyspim.

• Citovat
  • Upravit
34473
14.8.17 13:47
@Anonymní píše:
Jestli neni uz pro zamestnavatele i staty… Nepracuje uz 3 roky. Je to blbe. Nejdrive rikal, ze v cizine preckame krizi, nicmene ted kdyz je udajne prace dost, tak stejne nehleda a o navratu na rodnou hroudu nepremysli. Myslu si, ze tu usetrime vice, nez kdybychom pracovali v CR oba. To je sice pravda, ale co dal, ze? Prece nebude do duchodu bez prace, vlastne ani nebude mit odpracovane roky. Plati si teda na to socialni, ale to take nejde neomezenou dobu. A jak ten duchod bude vypadat? On to bere, ze budu mit ja vysoky duchod a jeste nadetrime. Jenze tohle je uplna financni zavislost na mne. Zacina mi jit na nervy. Vsichni muzi znamych pracuji a nektere se me uz ptaji, jestli mi nevadi ho zivit, ze jim by to vadilo a ze snad neni tak blbej, ze je bez prace. Uz se kvuli tomu ani klidne nevyspim.

Aha, takže panáčkovi se zkroutily ručičky dozadu :cert: že ho hanba nefackuje lempla jednoho. K takovému muži bych nemohla mít úctu, rozvedla bych se. Mmch co budete dělat kdybys nedej bože nemohla pracovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
14.8.17 14:05

Tři roky je víc než příliš. Tohle je opravdu vážné. Přeci zdravý chlap musí něco dělat. Nedivím se, že jsi z toho znechucená. Ale radu asi nemám. Snad neustále mu ukazovat konkrétní nabídky, posílat ho, prostě ho pořád popichovat. Zvyknul si a zakrněl. Na jednu stranu je z toho vyhořelý,. ale na druhou stranu přišel asi o nějakou motivaci nebo co…pohodlí vítězí? :nevim:
Každopádně ti přeju ať brzo narazí na něco, kde ho přijmou a bude i spokojený. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.17 14:36

Kdo ví, proč ho vyhodili, to nemusely být organizační důvody.

On musí začít něco dělat, cokoliv. Pro začátek brigáda, přijde na jiné myšlenky. I dobrovolnictví.

A taky mi přijde chyba, že jste šli do Rakouska. On nemohl najít práci v čr, rakousky neumí. Tam si práci nenajde, jen bude upadat do čím dál větší deprese, protože tobě se daří a on je rád, když zvládne nakoupit v obchodě…

Já bych mu řekla, že důchod bude můj, a na milence at se začne starat o sebe. Taky proč by on něco řešil, když ty všechno vyřešíš za něj. Proč on by se snažil, má se s tebou dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
14.8.17 14:39
@terien píše:
Upřímně dnes nedělá jen ten, kdo dělat nechce. Práce je dost a spoustu lidí pracuje i s VŠ na nižších pozicích. Tvému muži se buď přestalo chtít dělat nebo mu „podřadnější“ práce nevoní. Nedivím se ti že ti to vadí, tohle bych nesnesla, muž který nedělá i když může je pro mě všechno jenom ne chlap.

přesně tak

taky mám Vš, ale momentálně pracuju jako prodavačka…a platově jsem na tom líp, než když jsem učila na Sš… tak trochu paradox :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
14.8.17 14:43
@brumdinka píše:
přesně taktaky mám Vš, ale momentálně pracuju jako prodavačka…a platově jsem na tom líp, než když jsem učila na Sš… tak trochu paradox :mrgreen:

vážně? No to je vážně neskutečné. Není ti líto těch roků studií? Samozřejmě chápu, že výdělek je důležitý, ale já vždycky myslela, že vysokoškolsky vzdělaní lidé jsou speciální tím, že mají své cíle a své ideály a proto studují, aby se jim přiblížili…tak věřím, že práce tě aspoň baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.17 14:45
@kontramatka píše:
vážně? No to je vážně neskutečné. Není ti líto těch roků studií? Samozřejmě chápu, že výdělek je důležitý, ale já vždycky myslela, že vysokoškolsky vzdělaní lidé jsou speciální tím, že mají své cíle a své ideály a proto studují, aby se jim přiblížili…tak věřím, že práce tě aspoň baví.

Mám to samé, mám VŠ, ale stejně dělám za 15 hrubého v cestovním ruchu se 7 letou praxí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.8.17 14:47
@brumdinka píše:
přesně taktaky mám Vš, ale momentálně pracuju jako prodavačka…a platově jsem na tom líp, než když jsem učila na Sš… tak trochu paradox :mrgreen:

Protestujes proti mizernym platum ve skolstvi? Uz jsem slysela vic lidi, ze odejdou delat do lidlu, kdyz ve skole plati min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
14.8.17 14:49

VŠ vzdělaný chlap s praxí bez práce? :think:
pravda je, že některé dělnické profese jsou dobře placené a v Rakousku teprve..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
14.8.17 14:49
@kontramatka píše:
vážně? No to je vážně neskutečné. Není ti líto těch roků studií? Samozřejmě chápu, že výdělek je důležitý, ale já vždycky myslela, že vysokoškolsky vzdělaní lidé jsou speciální tím, že mají své cíle a své ideály a proto studují, aby se jim přiblížili…tak věřím, že práce tě aspoň baví.

každá práce má své pro a proti…navíc si zde osvěžim němčinu a časem třeba zmiznu vedle, kde je půlka města nebo si rozjedu vlastní podnikání…a proč by mi mělo být líto roků studií, navíc toto je jen přechodný stav…přece nebudu sedět x let na pracáku jako manžel zakladatelky jen proto, že momentálně není a vzhledem k tomu, že fakt nežiju v Praze, ale v Sudetech ani nebude místo, který si představuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat