Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Normálně bych ti napsala, že záleží na typu postavy, ale vzhledem k příležitosti bych zakasala. Zvlášť jestli estetika outfitu míří směrem k „English countryside“. ![]()
Ja nosim zasadne zastrcenou, nejradsi mam body kosile, ale je to kvuli me postave, slusi mi to vic
Pokud jsi hubená, tak určitě košili zastrčit do kalhot. Vypadá to daleko elegantněji.
@Thomassss píše:
Pokud jsi hubená, tak určitě košili zastrčit do kalhot. Vypadá to daleko elegantněji.
Je to tenhle typ oblečení.
Jo hubená jsem pro některé až moc ![]()
No pokud je ta košile takhle na tělo, tak by k ni byla nejlepší ackova sukne.
Kdyby byla panskeho střihu, tak zakasat a navolnit kolem pasu, a vypadala by lip s “mrkvacema”, jaké se teď hodně nosí, nebo proste s nějakými zkrácenými moderními kalhotami. Kombinace úzká košile plus úzké džíny se mi nikdy moc nelíbila a nenosila bych to tak - zastrcene nebo ne, vypadá to divne a není to vončo.
Leda bych přes to vzít nějakou vestičku (svetrovou), která je přes trup širší a není vyloženě obtahla, to pak jo, a tu košili zastrcit a vesticka ať je zároveň delší přes pas kalhot a schová ho. Klidně se pak do těch kalhot muže dat pasek a tu vesticku zastrcit jen kousek z jedné strany.
@Semtex píše:
No pokud je ta košile takhle na tělo, tak by k ni byla nejlepší ackova sukne.Kdyby byla panskeho střihu, tak zakasat a navolnit kolem pasu, a vypadala by lip s “mrkvacema”, jaké se teď hodně nosí, nebo proste s nějakými zkrácenými moderními kalhotami. Kombinace úzká košile plus úzké džíny se mi nikdy moc nelíbila a nenosila bych to tak - zastrcene nebo ne, vypadá to divne a není to vončo.
Leda bych přes to vzít nějakou vestičku (svetrovou), která je přes trup širší a není vyloženě obtahla, to pak jo, a tu košili zastrcit a vesticka ať je zároveň delší přes pas kalhot a schová ho. Klidně se pak do těch kalhot muže dat pasek a tu vesticku zastrcit jen kousek z jedné strany.
Je to kombinace toho na fotce. Sukni nemám, a na vestu bude teplo. Jsou to úzké džíny, dámská košile.
@Anonymní píše:
Je to kombinace toho na fotce. Sukni nemám, a na vestu bude teplo. Jsou to úzké džíny, dámská košile.
Asi bych volila zastrčenou. A jaké má být počasí? jestli jako dneska, tak se upečeš a je jedno jestli zastrčená nebo na volno.
Mě se víc líbí zakasane, je to takové upravenější. Na volno sem nosila košile takové ty barvené, něco ve stylu těch dřevorubeckých, přes bile triko, ale samotná jednobarevná košile je zastrčená hezčí.
A jdeš na lov a nebo na zábavu?
Jeslti na lov, tak je samozřejmě praktičtější svršek zakasaný v kalhotech.
Stejně tak ti zakasání pomůže opticky strukturovat postavu, nebudeš vypadat jako trpaslíček ve stanu ![]()
Zároveň můžeš použít tzv. francouzské kasání - tedy předek do kalhot a s hezkým páskem a zadní díl volně
Jinak ta fotka té kostkované košile teda vypadá jako od bavorského kroje, takže ideální je k tomu buď dirndl a nebo lederhosen ![]()

Hele asi takhle.
Těm chlapům tam to bude jedno.
Takže buď v klidu a No stress. ![]()
Pár mysliveckých akci jsem zazila.
A nakonec zjistíš, že jsi asi jediná, kdo to řeší. Jinak ženské myslivecké košile ženy a holky neměly zastrcene. Alespon co si vybavuji.
Ale jdu napsat kamarádce, ta nosí myslivecké oblečení v práci. ![]()
Tak jsem projela pár fotek. Holky měly košile zastrcene. Jen u sukni to bylo jinak.
Jo a chlapi to měli strcene v kalhotech.
Jenže velká část těch chlapů měla velká bříška. ![]()
Ale tak záleží jak se to bude líbit tobě. ![]()
Holky nosíte košile s dlouhým rukávem zakasane v kalhotech, nebo volně? Příští tyden mě přítel pozval na myslivecko-rybarskou akci, a jako dárek mi donesl krásnou košili. Je to vše v barvách khaki-hneda. Jen si nejsem jistá co bude vypadat lépe, respektive slusneji. Fotku sebe sem dávat nechci kvůli rodině. Postavu mám hodně drobnou, hubenou.