Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobrý den, po strašně dlouhé době pojedeme s dětmi do aquaparku. Po těhotenství mám ale na nohách šílené křečové žíly, za které se fakt stydím. Z toho důvodu jsem se bazénům doteď výhýbala. Ale tak je mi jasné, že to tak nemůžu dělat donekonečna. Na bonprixu jsem si koupila koupací legíny (a k tomu triko na ramínka), ve kterých bych se nejspíš necítila tak blbě. Ale zase sem tam čtu, že v některých bazénech jsou problém už i třeba bermudy, natož legíny a návštěvníky tam takto nepouští.
Máte s tím některá třeba zkušenost? Nerada bych se tam s nějakým plavčíkem nebo dozorem dohadovala.
Vím, že spoustě lidí je to jedno, že mám křečáky, ale pro mě je to fakt velký mindrák a když mám možnost to schovat, tak bych se cítila líp.
Operaci plánuju zhruba za rok.
To nevím, jestli projde. U nás ve městě mi kdysi plavčík u bazénu nadal, když jsem pouze hlídala u vody vlastní děti. Měla jsem tehdy kraťasy a horní díl plavek a řekl mi, že nesmím za tu oplocenou část k bazénu, když nemám na sobě plavky. Prý porušuji řád, jak je nastavený. Chtěla jsem si u kraje bazénu pouze sednout, namočit nohy a dohlížet na své děti. No byl to velký problém podle něj.
Podívej se na provozní řád konkrétního aquaparku. Je tam přímo vypsané v čem se smí a nesmí do bazénu. U nás by tě pustili jen v plavkách, bermudy, šortky, legíny tak to neexistuje.
Zkus se podívat na návštěvní řád konkrétního akvaparku a nebo si tam zavolat. Obávám se, že s koupacími legínami narazíš… Já jsem jednou v akvaparku narazila na mladou paní, která měla fakt extrémně ošklivé křečové žíly. Jediné, co mi prolitli hlavou bylo, že ji lituji, protože to musí asi i dost bolet. Na bazénu to bude každému fakt jedno, maximálně budou debat nedospělé puberťačky a jejich názor tě vůbec nemusí zajímat. ![]()
@lamicina píše:
Podívej se na provozní řád konkrétního aquaparku. Je tam přímo vypsané v čem se smí a nesmí do bazénu. U nás by tě pustili jen v plavkách, bermudy, šortky, legíny tak to neexistuje.
Odkud jsi?
My se chystáme do aquaparku v Jihlavě.
V jejich návštěvním řadu jsem našla tohle : Návštěvníci areálu, včetně malých dětí, mohou do bazénů vstupovat pouze ve vlastních čistých plavkách. Koupání ve svrchním oblečení a spodním prádle, u malých dětí v papírových plenách či bez plavek není povoleno.
Takže těžko říct, no ![]()
Možná si je zkrátím ![]()
To bude bazén od bazénu, ale upřímně vic pozornosti na sebe pritahnes těmi legínami, než kdybys šla v plavkách, ať vypadáš sebehur. Ono fakt nikdo nebude řešit něčí nohy, když sem u vody s dětmi, tak nevnímám co má kdo na sobě a hlídám si děti, tak po nějakém kile navíc nebo krecakach bych ani nekoukala, ale někdo v bazénu v leginach a tilku by mě asi upoutal ![]()
@Kriss Tina píše:
To bude bazén od bazénu, ale upřímně vic pozornosti na sebe pritahnes těmi legínami, než kdybys šla v plavkách, ať vypadáš sebehur. Ono fakt nikdo nebude řešit něčí nohy, když sem u vody s dětmi, tak nevnímám co má kdo na sobě a hlídám si děti, tak po nějakém kile navíc nebo krecakach bych ani nekoukala, ale někdo v bazénu v leginach a tilku by mě asi upoutal
Ano, s těmi legínami na vás budou zírat všichni. Vaše křečáky naopak budou všem naprosto ukradené, to vám garantuju.
Máme předepsané střihy plavek, v jiných nepouští. Nesmí být ani koupací šortky, natož leginy. Tankiny být mohou.
Křečové žíly jsou každému ukradené.
@elunaH píše:
Dobrý den, po strašně dlouhé době pojedeme s dětmi do aquaparku. Po těhotenství mám ale na nohách šílené křečové žíly, za které se fakt stydím. Z toho důvodu jsem se bazénům doteď výhýbala. Ale tak je mi jasné, že to tak nemůžu dělat donekonečna. Na bonprixu jsem si koupila koupací legíny (a k tomu triko na ramínka), ve kterých bych se nejspíš necítila tak blbě. Ale zase sem tam čtu, že v některých bazénech jsou problém už i třeba bermudy, natož legíny a návštěvníky tam takto nepouští.
Máte s tím některá třeba zkušenost? Nerada bych se tam s nějakým plavčíkem nebo dozorem dohadovala.
Vím, že spoustě lidí je to jedno, že mám křečáky, ale pro mě je to fakt velký mindrák a když mám možnost to schovat, tak bych se cítila líp.
Operaci plánuju zhruba za rok.
Do krytých bazénů se smí jen v klasických plavkách. Protože někde se ženy koupaly úplně oblečené v tradičních oděvech
Nikdo na tvé křečáky koukat nebude, je to jen v tvé hlavě. Na koupališti to není přehlídka Pamel a Mitchů z Pobřežní hlídky s plavkami na míru.
Ve vodě křečáky nikdo neuvidí a na souši si omotej kolem pasu osušku. Ale věř mi, že zrovna křečáky budou každému buřt. A když se tam rozhlédneš, možná nebudeš sama. V legínách na tebe bude čumět každý.
@Pears206 píše:
Máme předepsané střihy plavek, v jiných nepouští. Nesmí být ani koupací šortky, natož leginy. Tankiny být mohou.
Křečové žíly jsou každému ukradené.
A můžu se zeptat jen tak pro zajímavost, proč nemůžou být ani koupací šortky? Když jsou ze stejného materiálu jako plavky? V čem je problém?
@elunaH píše:
A můžu se zeptat jen tak pro zajímavost, proč nemůžou být ani koupací šortky? Když jsou ze stejného materiálu jako plavky? V čem je problém?
Někde jsem viděla vysvětlení, že nikdo nemůže garantovat, že ty šortky nebyly nošený jako běžné oblečení a tudíž že nejsou špinavé. Je to kvůli hygieně. V plavkách nikdo běžné několik dní po venku chodit nebude…
@elunaH píše:
Kvůli hygieně. Spousta chlapů tyto plavkové šortky nosí celý den. A taky prý se jimi vynáší z bazénu moc vody.