Zhnisané očko a Ocuflash

11620
22.5.15 20:41

Zhnisané očko a ocuflash

Ahoj, dnes v poledne jsem si všimla při vyzvedávání ze školky, že má dcerka zhnisané očko. Volala jsem rychle naší lékařce, doporučila kapat Ocuflash a kdyžtak v pondělí pro atb kapky. Začala jsem kapat okamžitě a do večera jsme to stihly 5×. Ještě večer očičko teklo, měla ho i trošku jakoby malinko nateké a mnula si ho sem tam během dne, jinak si nestěžovala. Máte někdo zkušenosti? Nebude lepší zajet zítra na pohotovost pro atb nebo ten Ocuflash může ještě zabrat do pondělka :think:? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
22.5.15 20:45

Myslíš jako zánět spojivek? Ocuflash neznám, ale mívám Ophthalmo-septonex (snad to píšu dobře :roll: ) a kapu klidně týden, vždycky trvá den dva, než se to viditelně zlepší a když vidím, že se to, byť pomalu, lepší dál, tak prostě kapu, nač hned atb? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
22.5.15 20:49

@zuzouš Asi zánět spojinvek, ano. Díky, to jsem potřebovala vědět, že se to může zlepšit i bez atb. Tak zkusím vytrvat. Ocuflash je přírodní atb ze světlíku, měl by zabírat líp jak ten O. septonex. Co školka, když nebude už mít hnis, mám poslat, nebo odhlásit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
22.5.15 21:05

Do školky ti jí s chytlýma spojivkama nevezmou, kde je ta hranice, kdy už poslat, to si asi každý musí určit sám. Já třeba posílám, když už pár dní nekapu. Chce to kapat fakt dýl, nepřestat hned po prvním zlepšení, jinak se to vrací. A ten Ocuflash je bez předpisu? To bych pořídila, zní to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
22.5.15 21:37

Moje zkušenost se zánětem u dcery spojivek před necelými 14-ti dny je…
V pondělí zánět spojivek, v úterý vysoké horečky, ve středu ráno CRP 80, odpoledne píchání ucha (bakteriální zánět) a až do soboty vysoký horečky, naž ta atb. zabrala…
Takže zkusila bych to s ocuflashem (nám ho dr. také doporučuje, ale tentokrát dala rovnou atb), pokud by dostala horečky tak rovnou na pohotovost, ideálně kdyby jí udělali CRP…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
22.5.15 21:53

@Genovesa uvidíš jak to bude vypadat. Malá má problém se slznými kanálky, takže při každé rýmě jí z očí teče a ocuflush při mírnějším zánětu pomáhá dobře. Pokud bude mít oko hodně slepené, červené spojivky a poteče jí z toho hustý hnis tak to asi s ocuflushem nezvládnete, to raději pro ty ATB kapky, pokud jí to poteče jen trochu tak zkuste vydržet do pondělí. Má rýmu? Pokud ano tak kapat do nosu a hodně smrkat. Jak se zlepší rýma, zlepší se i oko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
22.5.15 21:56

@Brontik Ach jo, tak snad se nám to vyhne :?.
@zuzouš Tak ji nechám doma. To není problém. Akorát má už teď zalepené očičko, tož nevím :( :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
22.5.15 21:59

@Lucka1111 Ona smrká sem tam už nějakou dobu, nic hrozného, moc nevysmrká, spíš sem tam posmrkne. Jinak vypadá zdravá jako rybička. Už mě napadlo, jestli to není nějaká alergie :think:. To oko měla zalepené už teď, jak jsme ji dávali čůrat, takže ráno bude lepší pohotovost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
22.5.15 22:02

@Genovesa
budu držet palce.
pokud se ti to nebude zdát, tak si myslím, že je lepší vyrazit ráno na pohotovost.
Na podzim, když měla obobný problém, tak jí ty atb. kapky stačily (byli jsme nakonec tak na pohotovostim protože byl ten den sváteka víkend před námi…)
Doma je lepší ji nechat, prý se to mezi dětma rádo a snadno roznáší, takže ostatní rodiče by z toho určitě radost neměli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
22.5.15 22:04

@Brontik Hm, jenže já atb kapky nemám, jen ten Ocuflash. Tak asi zítra zajedem, už teď měla zalepené očko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
22.5.15 22:05
@Genovesa píše:
@Lucka1111 Ona smrká sem tam už nějakou dobu, nic hrozného, moc nevysmrká, spíš sem tam posmrkne. Jinak vypadá zdravá jako rybička. Už mě napadlo, jestli to není nějaká alergie :think:. To oko měla zalepené už teď, jak jsme ji dávali čůrat, takže ráno bude lepší pohotovost?

tak naše cácora taky nic nevysmrkala, smrkat začala (a pěkný hnusy) až po bendovkách… (-ve čtvrtek a vydrželo jí to až do pondělka odpolende, kdy se zbavila poslendího hnusu a od tý doby byla ok)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
22.5.15 22:08
@Genovesa píše:
@Brontik Hm, jenže já atb kapky nemám, jen ten Ocuflash. Tak asi zítra zajedem, už teď měla zalepené očko.

Zajeďte. Nejsem příznivec léků, ale myslím si, že někdy jsou oprávněné…
Mimochodem, i když pak měla celková, tak jsme ta lokální kapali k tomu ještě další 2 dny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
22.5.15 22:16

@Genovesa uvidíš jak to bude vypadat ráno. Pokud jí z toho teče hnis tak to bude bakteriální, tudíž na antibiotika. Jako myslím, že do pondělí by to vydrželo, že tam nebezpečí z prodlení není, ale na druhou stranu, čím dřív začnete s cílenou léčbou, tím dřív bude malá v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
22.5.15 22:19

@Lucka1111 Tak uvidíme. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
22.5.15 22:27

Jen bych ještě doplnila ze je dobrý otirat ocicko hermankovym cajem, třeba chvíli před tím než se budou kapat kapicky, bud atb nebo ty ocuflash. Oku to jen prospeje, navíc se to tím očistí od toho co z něj teče. Já udělala jeden cajik ráno a druhy odpoledne, aby byl čerstvý. Namocila sem do něj čistou gazu a otrela obě očka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí