Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V sobotu se nám 6ti letý syn probudil s horečkou a kašlem, držel se za prsa, tak jsem si říkala průdušky. Přes víkend jsme statečně bojovali s horečkou, sráželi až přes 38,5 a jen ostovýma ponožkama, takže tělo bojovalo. Kašel už nebolel a dokonce i začal vykašlávat (a to trpí na suché a dráždivé kašle). V pondělí u Dr. n aposlech čistý, nic na něm neviděla. V pondělí už jen lehce zvýšená teplota, včera bez teploty, ale večer zhoršení kašle a dnes unavený a teplota se vrátila. Zatím „jen“ 37,7.. Na kašel dávám od začátku stoptussin. Horečky řádí ve škole, ale to zhoršení a vrácení teploty mě dostalo, nemáte někdo zkušenost?? ![]()
No máme to od víkendu taktéž i s teplotama, tak v pondělí u Dr. poslechově na zánět hrtanu, ale dnes už jsme si byli pro antib., kašel klesl na průdušnici a bez teplot ![]()
Tak se uzdravujte!
Hm, trileta dcera podobne, v pondeli horecka, kasel, ryma. V utery prakticky zdrave dite bez teplot a temer bez kasle. Dnes zase spave dite s kaslem a teplotama. Zatim lecim jen sirupem a klidovym rezimem, ale jestli to bude pretrvavat, jdeme k doktorce.
U nás podobný průběh měl dohru v podobě virového zápalu plic… Rozhodně nechci děsit, to určitě ne, spíš jen varovat, aby se to nebralo na lehkou váhu… Držím palce, ať je co nejdříve v pořádku…
@baramal Po trech dnech, kdyby doslo k zhorseni bych sla zitra k Dr., i kdyz ty teploty nejsou tak strasne. Chtela bych znova poslech, CRP pokud by to bylo mozne.
@Black Cat Tak přesně nad tím jsem přemýšlela, že zítra absolvujeme.. Už mi z toho hrabe, od Vánoc se obě děti, od září naprosto zdravé, střídají jen v nemocech..
@baramal v klidu, my s manželem přes Svátky a těsně po Novém roce a dítko holt teď, no…
V práci jsou ze mě fakt nadšení, přestože OČR nemám ![]()
@ivik21 Tak teplota do večera sama klesala, ráno už i něco málo vychrchlal, poslechově čistý, prý musíme vydržet ten kašel… Chjo, nechci říkat, ať už je jaro, protože chceme jet ještě lyžovat, ale kvůli těm nemocem už se teda těším…