Vezikoureterální reflux

8
20.1.15 20:58

vezikoureterální reflux

Prosím, není tady nějaká maminka, která byla s dítětem na operaci vezikoureterálního refluxu? Chtěla bych se zeptat, jak to probíhalo po operaci, jak to děti snáší a tak. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
20.1.15 22:04

@aneric já na tom byla jako dítě, takže průběh by mohla osvětlit leda moje maminka. Nicméně po zákroku jsem byla ještě dalších pět let sledovaná na urologii a po operaci jsem brala dlouhodobě biseptol. Následky do budoucna to nenechalo, dnes je mi přes třicet, náchylná na močové cesty nejsem, ale pro jistotu chodím na pravidelné prohlídky, kde mi z krve zkontrolují ledvinové parametry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
20.1.15 22:11

@aneric naše dítě bylo v létě (mělo teda „jen“ rozšířenou pánvičku ledvinnou) a dobrý. V den operace a ještě další dva na JIP, snášel to velmi dobře, jakmile byl zabaven pohádkama na tabletu, tak byl v klidu, pak přesun na standard a tam byl tři dny. Bolesti tlumeny po operaci pravidelně a dobře, vůbec si na ně nestěžoval. A poprvé v životě jsem od něj slyšela větu „já mám strašný hlad, chci řízek jako včera“. Po operaci pak za dva měsíce ještě tahali stent (výztuž, která byla v místě, aby se to nezjizvilo), to byl zákrok na dva dny, absolutně v pohodě. Za další měsíc UZ, pak asi za dva další scintigrafie (izotopy) a v únoru ho čeká zase UZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5517
20.1.15 22:13

@aneric dcera byla před cca 2 lety na zákroku, kde jí v narkoze „přiucpali“ tu močovou trubici, kterou se moč vracela do ledviny. Zákrok byl na asi 20min, nic ji nebolelo, po něm vše v pořádku, další kontrolu má po třech letech od zákroku. Od té doby (ťukám) všechno OK :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
21.1.15 18:29

Danyk, tak to jste mě moc nepotěšila s tím vyšetřením… o tom mi nikdo ještě nic neříkal :( my máme být v nemocnici 8 dní, v papírech má napsáno klidový režim, což si tak nějak u skoro tříletého dítěte nedokážu představit, že mi tam bude ležet týden v posteli… pohádky s sebou taky máme připravené už :) děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
21.1.15 19:56

@aneric jako nepotěšil ten UZ za cca měsíc od vytažení, nebo ta scintigrafie? To bylo jen ambulantně, nic složitého. Pro naše dítě zážitek nad zážitky. Cca 2× týdně mi doteď klade dotaz, kdy pojede na scintigrafii :-). ležel jen na JIPu, tam opravdu byl na pohádkách. Ty první dva dny měl léky proti bolesti takové silnější, takže i více spal, a jinak koukal na pohádky a sledoval zvědavě dění (přivezli tam chlapečka s úrazem, tak měl jak kino). On měl nějaký dvě scintigrafie už před operací (asi v 9 měsících a pak před druhým rokem), takže pro srovnání. nevím jaký jsou zvyklosti tam u vás, prcek byl v Motole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
21.1.15 23:52

Ta scintigrafie, byl tam na jaře, když mu byli dva a to ho uspávali, že musí ležet v klidu… tak právě nejsem moc nadšená, že by měl pak měsíc po operaci další narkozu, i když ne tak silnou. Uz mi nevadí :) A i na JIPce jste mohla být s ním? Bojím se práve toho, aby mu něco na tu bolest dali a nebrečel mi tam. My chodíme do Plzně, vždy do teď na DK, tam už jsme byli několikrát, tak to tam známe, ale teď budeme na urologii a poprvé, tak nevím, co čekat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
22.1.15 00:00

@Lind002 To je dobře, že je vše v pořádku, já jsem právě četla, že se to může vrátit a operace by se musela opakovat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5517
22.1.15 00:28

@aneric jj, vím, taky mě s tím strašili a taky tím, že se to nemusí povést a reflux zůstane. A pak se to právě asi řeší operací přes břicho (nejspíš to, co píše danyk) :nevim: My jsme na JIP být nemusely.
A vy máte jít už přímo na operaci, nebo jen tenhle menší zákrok?
Jinak byly jsme také v Motole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
22.1.15 08:41

@aneric aha, tak proto ta obava. Náš to uležel, neuspávali ho, i když jsem s tím počítala. I když to bývá jen krátkodobý „oblbovák“ do žíly. Toho bych se nebála a nesrovnávala to s klasickou celkovou anestézií. Na JIPu s ním byl manžel (měli jsme v tu dobu malý mimino) a mohl tam být až do večera. Mají tam i pokoj pro matky, ale on je otec :lol:, takže nechtěl narušovat maminkám separé. Po usnutí prcka jel domů, nemáme to daleko a ráno naklusal. Bolesti syn neměl, jednak se ho furt ptali a jednak jim i aktivně dávali. Operace byla z boku, má z boku pod žebrama dole malinkou krásnou jizvu (všude se s ní chlubí :mrgreen: ). Má 5 cm a teď při horším osvětlení jsem ji musela hledat.
Jinak chápu to, že jste zvyklí chodit někam a nové pracoviště je taková neznámá, kdy člověk neví, co mlže čekat. Není tu diskuse o dětské chirurgii v Plzni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
24.1.15 23:40

Syn má 5.st. jde na klasickou operaci, bude mít řez v podbřišku. Já mám právě strach, abychom to stihli, čekáme také druhé a operaci už jsme měli odloženou dvakrát, vždy o dva měsíce… my jdeme na urologii, ale zkusím se podívat jestli tady není nějaká diskuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5517
25.1.15 20:23

@aneric dcera měla 4.st., nenabídli vám tu jednodušší alternativu? Je to šetrnější než břišní operace :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.1.15 23:14

@Lind002 Ne, o tom se mnou nikdo nemluvil a vzhledem k tomu, že tomu vůbec nerozumím jsem se na to ani neptala :roll: Popravdě jsem ráda, že už mu to konečně udělají, když mu budou v dubnu 3 roky a hlavně, aby to bylo pořádně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5517
25.1.15 23:22

@aneric my jsme docházeli co půl roku do nefrologické poradny na kontroly (vy nechodíte?), tam to s námi dost řešili a také oddalovali (prý se to občas vyřeší samo - dítě z toho vyroste, nějak jsme v to doufali) a pak doporučili tento zákrok s tím, že když se to nepodaří, tak pak operace přes břicho (té jsem se ale dopředu bála). Jinak dcera na tom byla také v jejích 3 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.1.15 23:44

Do nefrologické poradny chodíme jednou za tři měsíce, tedy byli jsme tam naposledy před více jak rokem, ale tam se mnou o ničem nemluvili, pouze vždycky zkoukli syna vzali krev a zase jsme šli. Pak nás odkázali na urologii, že tam nám poví jestli bude nutná operace atd a už chodíme spíše na urologii. Ano, to nám také vždy tvrdili, že z toho vyroste, ale je to beze změny :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí