Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, ráda bych se s vámi poradila..Beru 5 měsíců Lyndynette a za tu dobu, co jsem ji začala brát se mi rapidně zhoršila pleť, přitom jsem s tím nikdy problémy neměla..přemýšlím, že ji přestanu brát, ale všude čtu, že pleť se zhorší ještě více po vysazení antikoncepce..já myslela, že antikoncepce většinou pleť „spravuje“, ale mě nejspíš škodí..máte někdo podobnou zkušenost? mám tomu dát ještě šanci, nebo radějí vysadit??
Taky beru Lindy a většinou mi vyskočí nějakej pupínek na zádech v době pauzy, jinak nic. Asi záleží, jak moc se ti zhoršila… Asi bych zkusila po poradě s doktorkou jinou
Ahoj holky potřebuju radu.Beru necelý měsic antikoncepci a mam vynecht 5 dní. Dostanu to? a kdy od vynechání prášku? a po jaký době zabírají prášky? beru to poprvé tak se v tom moc nevyznám
díky za odpověď
Ahojky, většinou bývá pauza bez prášků 7 dní
Jinak po měsíci prášky už učinkují a já to většinou dostanu 3. den po vynechání prášků..
@hanulka díky za odpověď. těch 5 dní mam napsaný od doktorky atd.
Mám takový dotaz. Lindynette už jím v životě po 3 a vždy jen pozitivní účinky. Momentálně po roční pauze začínám. Jenže teď se mi hrooozně zhoršila pleť. Ale lindu jím teprve pátý den? Jenže zároveň s užívaním jsem dostala laryngitidu a měla jsem 3 dny vysoké horečky a potila jsem se po nocích… Tak to asi bude spíš z toho ne? Nevím jestli už po 5 té tabletce můžu zaznamenat takovou změnu…
Asi jo, ale po delší době by se měla pleť spíš zlepšit. Ale asi v řádu týdnů.
![]()
Taky beru tuto antinu už přes rok a půl a pleť mám stále stejnou, žádná sláva to není, občas lepší občas hrůza.
říkám si že změním, přála bych si už pěknou pleť, ale jinak mi sedí. Takže to asi nechám a musím se spokojit s tím že mi není souzeno mít pleť jak „dětskou prdelku“ ![]()
Ja jsem brala antiko asi 8let v kuse. Mimojine mela pomahat lecit akne a bylo to presne naopak!! Plet mam krasnou az po ruce a pul nebrani, kdy se telo vycistilo ![]()
@hanulka ahoj, muzu se zeptat jak to dopdlo? Mam podobny problem. Zacalo se to lepsit nebo si ji vysadila? Diky
@terous88 Já musela vysadit. Hrůza a děs. Teď jsem těhotná, takže hormony opět “půjčí”. Ale po vysazení se začala pleť lepsit.
@Fionn můžu se taky zeptat jak to dopadlo? Zda jste radeji vysadila nebo se to srovnalo??? Diky
@GirlsNick ja právě nevim co dělat. Brala jsem dřív Femoden a bez problemu. Ted jsem ho začala opět brat po roční pauze a najednou mi hned vyskocilo dooost akne (predtim jsem nemela! ). beru měsíc a přemýšlím zda bude lepší vysadit, nebo brat dál a čekat že se to srovna…
bojim se, že kdyz vysadim tak se totalne rozhazi hormony… Ale zaroven se bojim že když budu brat dal, tak se to bude stale zhorsovat jako doted… A že se to zhorsilo hodne!… A co ted..? Doktor mi neporadil…