Zhoršující se PMS

Anonymní
10.6.24 18:44

Zhoršující se PMS

Zdravím všechny ženy, třeba se někdo s tímto problémem setkal a poradí mi. Před dětmi jsem v tomto směru nikdy žádné problémy neměla. Po dětech jsem brala antikoncepci, při které jsem MS neměla, asi tři roky. Před několika měsíci jsem přešla na antikoncepci s pauzou. První měsíc ms nikde, další měsíce ok. Tento měsíc mám první den pauzy a pro mě je PMS neco, co reálně neznám. Takže mi prosím někdo napište, jestli je to normální, děkuji. :palec: Už pět dní se mi šíleně motá hlava, piju více vody než normálně a nepomáhá to, nedokážu jíst jako běžně, na nic nemám chuť, už druhý den mě píchá v podbřišku, bolí mě hlava, v kříži. Normálně jsem hrozně energetický člověk a teď mám pocit, jako by mi veškerou energii někdo vzal. Mám problém i s rychlejší procházkou, hned se zadycham. Jsem šíleně náladová a nemůžu se dočkat, až děti půjdou konečně spát, což u mě není úplně běžné. Je toto při PMS normální, nebo mi ty prášky prostě nesedly a mám to řešit s Dr (až teda nebude mít dovolenou)?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
10.6.24 19:24

A nejsi těhotná?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.6.24 20:03
@Anonymní píše: Více

Na to jsem ani nepomyslela :zed: Prášky beru pravidelně. Dneska mám první den pauzy a většinou dostanu MS až okolo pátého dne, tak proto mám za to, že je to PMS…

• Citovat
  • Upravit
174
10.6.24 20:12

Zkus a uvidíš 🙂 za skouzku nic nedáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
10.6.24 20:22

PMS, silná či bolestivá MS, bolesti prosou před MS a další projevy normální nejsou, i když je spousta žen za normální považuje a nasvědčuje to hormonální disbalanci.
Pokud máte PMS ( https://www.nzip.cz/…acni-syndrom ) máte s největší pravděpodobností rozházené hormony a užívání HA tomu nasvědčuje, protože při jejím užívání řídí tělo syntetické hormony, orgány zodpovědné za řízení hladin hormonů jsou oklamané. Neovulujete, tedy se vám netvoří žluté tělísko, hlavní zdroj progesteronu u žen s cyklem. Tělo se dostává do deficitu progesteronu a vzniká estrogenová dominance.
Příznaků se můžete zbavit tak, ža vyzkoušíte jinou HA, která vám sedne a příznaky potlačí, ale příčinu to stejně neodstraní. A nebo můžete HA vysadit, po měsíci se nechat změřit hormony, ženy s cyklem musí mít během cyklu testy dva. Pokud se potvrdí nedostatek progesteronu a přebytek estrogenu, jde to řešit alternativně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová