Zibor 3500 IU a kojení

79
18.12.12 21:45

Zibor 3500 IU

Ahoj holky, najde se tu někdo kdo si píchal Zibor a přitom kojil? Trošku se děsím, protože jsem si přečetla, že se při kojení nedoporučuje, ale moje hematoložka mi řekla, že není důvod jej měnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
18.12.12 21:59

No, já nevím jak při ojení, ale já ho píchala ještě před otěhotněním, pak mimo jiné první trimestr, kdy je asi embryo nejnáchylnější a nic, dcera naprosto v pořádku a to bych řekla, že kdyby měl vadit, tak určitě víc, než při kojení. Oni to uvádějí na drtivou většinu léků, musí, jelikož testovat na těhotných a kojících, potažmo na miminách je naprosto neetické, takže nemají testy, proto to píší. Třeba u Ascorutinu, který de dává polovině těhotnýcm je v letáku taky zákaz, doktor říkal, že to nemám číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
18.12.12 22:16

Cituji z SPC O tom, zda bemiparin přechází do mateřského mléka, nejsou dostatečné informace. Pokud je tedy
nutné, aby byl kojící ženě aplikován Zibor, je třeba jí doporučit, aby nekojila.

nicméně Clexan je na tom podobně U potkanů během kojení je hladina 35S-enoxaparinu sodného nebo značených metabolitů v mléku
velmi nízká.
Není známo, zda je u lidí mateřským mlékem vylučován enoxaparin sodný v nezměněné formě.
Perorální absorpce enoxaparinu sodného není pravděpodobná. Přesto by mělo být pro jistotu
doporučeno kojícím ženám léčeným enoxaparinem sodným přerušení kojení.

ale podle doporučení ACCP se nízkomolekulární heapriny u kojících matek doporučijí http://journal.publications.chestnet.org/article.aspx?…

.0.2. For lactating women using LMWH, danaparoid, or r-hirudin who wish to breastfeed, we suggest continuing these medications (Grade 2C).

osobně bych se nízkomolekulárních heparinů při kojení nebála vůbec. Kdybych si mohla vybrat, tak raději Clean, s tím je již u kojících leta zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
18.12.12 22:19

Já jsem si ho píchala, al ejen ted těch 10 dávek. Ty to máš nějak dlouhodobě? A jak máš staré mimčo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
19.12.12 11:44

Děkuju holky za reakce. No píchám si ho už měsíc a mám 5 dnů do termínu porodu.Pak si ho budu muset píchat celé šestinedělí a poté se uvidí, dle výsledků. V předchozím těhotenství jsem si krev ředit nemusela, protože se ani na ty moje nemoce nepřišlo a tak se trošku bojím, protože jsem se dočetla na netu o doporučení nekojit. Proto jsem se chtěla trošku uklidnit tím, že s tím Ziborem nejsem sama. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí