SI skloubení, máte někdo?

Anonymní
18.12.12 16:07

SI skloubení máte někdo?

Ahojky, nejsem těhotná a mám prý dle obvodní doktroty SI (křížokyčelní skloubení). Bolí mě kousek vedle páteře těsně nad zadkem vpravo, prostě jako bolest v kříži,, potom v horní časti zadku asi 5cm od půlek a někdy mě bolí i pravá noha. Já mám teda podezření na vyhřezlou ploténku. Bolest nevystřeluje. V noci nebolí, dopol ještě dobrý, k večeru se to zhoršuje. Ve čtvrtek však jdu k rehabilitační MUDr. ještě, co ta na to. Díky za vaše reakce

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6956
18.12.12 16:11

Si skloubeni mame kazdy :nevim: jen zalezi na tom co s nim mas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
18.12.12 16:12

SI kloubení máme všechny…asi to máš bloklé ne? na SI kloubení jsou dobré cviky z Mojžíšové, ty můžeš i jako těhotná. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
18.12.12 16:12
@Anonymní píše:
Ahojky, nejsem těhotná a mám prý dle obvodní doktroty SI (křížokyčelní skloubení). Bolí mě kousek vedle páteře těsně nad zadkem vpravo, prostě jako bolest v kříži,, potom v horní časti zadku asi 5cm od půlek a někdy mě bolí i pravá noha. Já mám teda podezření na vyhřezlou ploténku. Bolest nevystřeluje. V noci nebolí, dopol ještě dobrý, k večeru se to zhoršuje. Ve čtvrtek však jdu k rehabilitační MUDr. ještě, co ta na to. Díky za vaše reakce

SI máme všuchni, ale když máš postižené SI, tak sjou přesně takové bolesti, jaké popisuješ. Bohužel s tím nic neuděláš, jediné co pomáhá je lubostat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.12 16:16

JO jo holky, jsem se špatně vyjádřila. Mám prý blokádu SI vpravo. Dala mi injekci na bolest mi pomohla tak na týden, teď už bolesti zase. Je to normální? co S tím? Nemůže to být nakonec ta plotna? Ufounku, co je lubostat?

• Citovat
  • Upravit
14046
18.12.12 16:23

Holka to boli roky, chce to cvicit, posilovat zada, mne pomohlo cviceni mojzisove

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.12 16:39

@jizvíková Tak to mi ani neříkej, já právě plánuju druhé mimi a nevím, teda nevím. Mně to poprvé chytlo asi přede 2 měsící, pak chvíli klid a teď zase. Je teda pravda, že mám od dětství skoliozu páteře. V prvním těhu mě trochu brala kříž, ale tohle je teda síla. Bolí u toho i trochu křížová kost uprostřed zadku, pak půlka zadku, kříž a noha nebo spíš kyčel? neumím to popsat. Když chodím, mám pocit, že je to lepší, ale dlouho sedět, to je hrůza.

• Citovat
  • Upravit
14046
18.12.12 16:45

Jo to je ono, jako namozenej zadek a bedra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
18.12.12 16:51
@Anonymní píše:
JO jo holky, jsem se špatně vyjádřila. Mám prý blokádu SI vpravo. Dala mi injekci na bolest mi pomohla tak na týden, teď už bolesti zase. Je to normální? co S tím? Nemůže to být nakonec ta plotna? Ufounku, co je lubostat?

lumbostat je něco jako korzet na bedra. Zpevní ti to ty záda. Ale fakt to chce cvičit. Léky a injekce nejsou žádný zázrak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
18.12.12 16:52

Ahoj, vím přesně, o jakých bolestech píšeš, mám je teď po 1,5 roce zase 14 dní zpět. Při prvním těhotenství mě trápily poslední měsíc, pak po porodu ještě minimálně 4-5 měsíců, chodila jsem na rehabky, ale až jsem shodila velkou část poporodních kil a začala denně cvičit, zmizely. Teď mi zbývají 2 měsíce do druhého porodu a mám pocit, že to nevydržím. Otočit se na posteli, hrůza, ráno vstát, otázka dlouhých minut, doběhnout dítě, skoro nemyslitelné, takže ho neustále „jistím“ držením za ruku nebo kapuci od bundy, na chůzi je to znát - uhýbám bolesti. Nejspíš mi zbývá opět „jen vydržet“ do porodu a začít zase cvičit :-(
Myslím, že rehabilitační by Ti mohla ukázat dobré cviky, aby bolest ustoupila a dalo se to do normálu. Podle své zkušenosti bych radila nejdříve se dát do pořádku a potom dítko, osobně si neumím představit trpět těmito zhoršujícími se bolestmi celé těhotenství :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.12.12 16:52

Ja to asi vyuziju k pruzkumu, jak lidi premysli. Proc si myslis, ze by to mela byt vyhrezla plotna a co si myslis, ze by se tim zmenilo?

jinak to popisujes opravdu jako blok SIK, samozrejme nelze posoudit, dokud se nepredklonis s mejma rukama na zadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.12 17:15

@Pudloslava Mám strach, co je pro příští těhu lepší, jestli blokáda SI skloubení nebo vyhřezlá plotna. O nic jiného mi ani tak nějak nejde. Pudli, ty jsi MUDr. z oboru?

• Citovat
  • Upravit
43035
18.12.12 17:18
@Anonymní píše:
@Pudloslava Mám strach, co je pro příští těhu lepší, jestli blokáda SI skloubení nebo vyhřezlá plotna. O nic jiného mi ani tak nějak nejde. Pudli, ty jsi MUDr. z oboru?

ano prosim, neurolog k vasim sluzbam :-) casto badam nad tim, kdyz pacienti prijdou s nejakou diagnozou, co tim vlastne chteji rict. a proc by radeji vsichni meli plotnu, nez nejakou banalni blokadu.

pro tehotenstvi ostatne jakoz i do zivota bych doporucovala SI blokadu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.12 17:25

@Pudloslava díky moc za info. To je super, tak až zase něco, tak se pozeptám :D Já právě tu plotnu nechcííííí. Jinak se ale v klidu ohnu. HOrší je dlouho stát na jedom místě nebo sedět, to nevím, jak bych se zkroutila. Právě mě ani nenapadá, kde bych k té blokaci přišla. V létě a na podzim jsem hodně jezdila s klukem na kole, měla jsem ho za sebou na sedátku a několikrát denně se otáčela v rotaci doprava, abych ho sundala, tak jestli to nemám z toho.

• Citovat
  • Upravit
35329
18.12.12 17:27

Naprosto souhlasim s Pudlou. Diagnozu dr. velmi pravdepodobne urcila spravne, proc pochybujes o jejim usudku?
Take by me zajimalo, proc bys mela radsi vyhrezlou plotnu, mzslis, ze to je neco mene zivot komplikujiciho? Tak je to presne naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast