Žije či ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
žije či ne
Mohl by mi někdo pomoci pochopit dnešní sen o tátovi? Sen se mi zdál klasicky k ránu. Není to poprvé, ale nikdy se mi ve snu nepodařilo položit otázku, kterou jsem chtěla a necítila jsem fyzický kontakt, když jsem se ho dotkla. Vždy to spíš bylo pozorování z dálky. Dneska to bylo jiné. Podala jsem mu ruku a byl příjemně teplý. Určitě měl našich 37. Zeptala jsem se ho, jak se má, jak se mu daří. Odpověděl, že mu je dobře a má se dobře a podal mi klíč ke skříňce číslo 8 a chtěl něco podat. Odemkla jsem skříňku a zeptala jsem se ho, jestli je teď živý. Najednou byl z postele pryč a skříňka byla sice odemčená, ale byla v ní další a označení skříňky jsem znovu nenašla. Probudila jsem se a zároveň se probudil i můj malý syn. Napadá mě, jestli to nemá něco společného s mou otázkou. Zajímavé je, že když sečtu datum tátova úmrtí, vyjde mi právě číslo 8.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@vivianr Můžu mít dvě doplňující otázky? Vídáš se se svým otcem? Bavíš se s ním / můžeš mu zavolat, nebo se mu nějak ozvat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leny5 Záměrně se mi s ním snad spojit nepodařilo, i když jsem si říkala, že až se mi o něm bude zase zdát, tak se ho na něco zeptám. Nezdá se mi o něm pravidelně, ale jednou za čas. Obvykle to bylo něco v tom smyslu, že se vrátil z nemocnice. Prostě najednou stál u branky a zvonil. Bavili jsme se spolu. Občas padlo právě, že se má dobře. Většinou jsem ho třeba držela za ruku, podbírala, aby neupadl, že byl slabý. Vždycky z toho mám radost, když se mi tímhle způsobem ozve. Dneska to bylo daleko živější a byl i silnější. Já mám na tyhle věci osobně názor, že se duše mají nechat odejít, že když chtějí, tak se sami ozvou a je jim tak líp, než když jim někdo každý den zapaluje svíčku a sobecky si je drží u sebe a nechce se smířit, že už ten člověk je mrtvý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vivianr Taky mám názor takový, že chození pomalu denně na hřbitov a stále zapálená svíčka je tak trochu sobeckost, která zemřelému nijak nepomáhá. Přece duše zemřelého musí vědět, že když jsme ho měli rádi za života, máme ho rádi stále a nic na tom nemění návštěva hřbitova a podobně. Taky jsem měla podobné sny a některé bily hodně živé. Nikdy předtím se mi nic takového nezdálo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit