Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Holt si musíte rozdělit doma práce mezi lidi, co to zvládnou. Kdo má ruce a nohy, může uklidit, nachystat jídlo a tak. Denně musíš vařit večeři?
A proč si svačiny nepřipravíš večer, děti se ráno snad zvládnout obléknout a připravit samy, ne? Co vaříš k večeři? Vždyť příprava večeře zabere pár minut. Nákupy nemusíš snad dělat každý den, nákup pečiva už zvládnou i děti, ne? S úklidem opět mohou pomáhat děti, když manžel dělá něco jiného.
Na takovou otázku si dá anonym fakt jen troll ![]()
Dokud bude manžel „pomáhat“, tak to bude špatný. Když se bude věnovat svému dílu péče o SVOJI domácnost, tak to bude lepší.
Hele, ja nevim… Mame deti, chodime do prace, doma uklizime, varime, nakupujeme… ale tak nejak delame vsichni vsechno. Kde to jde vyuzivame roboticke pomocniky a hlavne si nachazime cas sami na sebe.
Je třeba si domácnost co nejvíce zjednodušit - všechno přebrat a vyházet nepotřebné krámy - většina domácností s dětmi je doslova zavalena věcmi, co nepoužívají, rozbité hračky, věci, co už z nich děti vyrostly, věci, co by se mohly hodit…mrkni na nějaká YT s minimalismem a švédským úklidem. Vařit do foroty, zamrazovat, nakupovat jednou týdně podle seznamu a pak podle toho vařit. Zapojit ostatní členy rodiny, tak teď jsou prázdniny, tak děti mohou pomáhat ne? Co manžel?
proč anonym?
taková diskuse je tu jenom jednou každý den, tak je potřeba anonymně založit další,
kde chodí děti do školy 17.7.?
manžel má svoje co?
ať mákne, děcka, když už jsou to školáci také, není zač ![]()
Zvládám naprosto všechno levou zadní a mám spoustu času na zábavu, koníčky a relax a to hlavně proto, že mám dvanáctky (denní a noční)
.
Školní deti už si snad žádnou nachystat svačiny a oblečení samy ne? ![]()
Nevařim každý den večeři a neuklizim každý den. Když až do večera nejsme doma, tak žádný nepořádek nevyprodukujeme.
Manžel nepomáhá, plnohodnotně se stará o svou domácnost a o své děti. Má ruce, stejně jako všichni ostatní členové domácnosti.
Jinak. Nachystat oblečení dětem ( doba trvání pár sekund až 1 minuta), udělat svačinu ( doba trvání 3 minuty). Takže ti to zabere max. 5 minut ráno, když jsi fakt pomalá
. Úklid po práci může trvat 10 minut až několik hodin, záleží jaké máš priority. To samé prádlo. Vařit večeři opravdu nemusíš
. Takže suma sumárum, když bys chtěla, mohla bys mít spoustu času na všechno a být úplně svěží!
Takhle to má asi každý, my máme hromadu děti a práce dělím i mezi ně, úměrně věku. Když jsem prostě unavená, tak je doma binec nebo spíš trochu chaos..nádobí od večeře počká do rána, vytru druhý den, prach jednou za týden.. teď na mě asi 14 dní čeká hromada prádla na vyžehlení..a ještě pár dní počká, když někdo něco potřebuje, tak si to z hromady vezme sám
nehroutim se z toho..
Je ale pravda že se mi to stává málokdy ( až na to prádlo, to nesnáším)..ráno uklízím, vařím, peru, zbuzeruju děti a odpoledne travime venku, takže to jak to vypadá doma mě netrápí ![]()
Diskuse rozjetá, účel splněn. Fakt ještě někdo věří tomu, že jsou za těmi anonymy skutečně se ptající uživatelé?
Ještě chybí rozvoz na tréninky, péče o dům a zahradu…tak to máme my a rádi výletujeme a sportujume…
Příspěvek upraven 17.07.24 v 12:28
Ráno do práce, předtím ještě nachystat děti do školy, oblečení a svačiny. Z práce nakoupit, doma to začne…úklid, prádlo, vařit večeři. Večer jsem totálně mrtvá. Nezvládám to a dlouho to nedám v tomhle tempu. Zvládáte to některá levou zadní? Mamka mi říká, že ona ještě do toho obstarala zvířata, zahrádku atd. Já teda už nemůžu. Manžel občas pomáhá, ale taky má svoje. Jak to máte vy? Zvládáte?