Žijeme ve virtuální realitě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Žijeme ve virtuální realitě?
Ahoj.
Opravdu si myslíte, že bychom mohli žít ve VR? Máte někdy pocit dejavu? Zažili jste v životě někdy nějaký glitch? Tzn. „Systémovou chybu“? Třeba že se váš dobrý přítel začal chovat jinak než jak jste ho znali, nebo začal dělat věci, které nikdy nedělal? Např. Nikdy nesladil kávu, ale jednoho dne si ji osladil a tvrdil vám, že to tak dělal pořád?
Vybavujete si nějaké události, které se doopravdy nikdy nestaly, i když jste byli přesvědčeni, že ano??
Téma pro zamyšlení. Vrtá mi hlavou, jak to tedy s námi vlastně je. ![]()
A i když se tu k žádnému reálnému závěru nedostaneme, zajímá mě, jak to vidí ostatní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ne.
A pokud ten dojem začínáš mít, tak vřele doporčuju přehodnotit pár principů životního stylu a být více v přírodě, dělat více věci rukama, pohybovat se mezi živými lidmi se kterými si máš co říct, dělat věci které ti dávají smysl a výrazně minimalizovat čas strávený koukáním na nějaké obrazovky.
Plus tedy opravdu tvoje pamět a přesvědčení o druhých nejsou spolehlivé, jsme plní kongnitivnách chyb a zkreslení. Což prostě je běžný provoz běžného mozku.
Mimo jiné čím více se budeš vrtat v podobné konsirační představě, tím rychleji se ti vnímání přizpůsobí, protože k tomu zjevně budeš mít napojené i nějaké ty emoce, které to celé pěkně zaobalí.
Proto se hodí reality chkeck kdy člověk vylezel z myšlenek a dělá věci rukama, soustředí se na tady a teď, vnímá svoje tělo, vnímá přírodu.
A nebo to je celé jen proces, jak utlumit to, aby si matrix neodhalili! Ještírci jdou po tobě!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, nemyslím si, že žijeme v matrixu. Jen nám občas prdne v bedně….. ![]()
- Citovat
- Upravit
Tohle téma řešili už starověcí filozofové, ne-li ještě mnohem dřív. Třeba Platón, pokud si dobře vzpomínám, si představoval, že sedíme v jeskyni a vidíme jen odraz toho, co se děje venku = v reálném světě.
Dnešní věda se zabývá třeba funkcemi a percepcemi mozku a taky dochází k závěru, že objektivní realita neexistuje, pouze subjektivní, což vlastně Platónovi odpovídá.
Když se k tomu přidají manipulace s veřejným míněním, fake news atp., je to slušný Matrix, jo.
PS déjà vu je už taky vysvětlené nedokonalostmi mozku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, žijeme ve VR, důkazy jsou všude kolem. Je evidentní, že stroje už nás ovládly. Bohužel dělají vše pro to, abychom na to nepřišli.
Dávej pozor co a komu říkáš, snadno tě můžou zlikvidovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nickjemuj Ano, zažila jsem a stále zažívám.
Ještě kdysi v Česku, pamatuji se, že jednou jsem někam potřebovala jít a nemohla jsem najít klíče od bytu. Byla jsem si jista, že jsem je pokládala na stůl, ale prostě tam nebyly. Otočila jsem byt vzhůru nohama, vzpomněla jsem si i na radu, že občas oči nevidí to, co mají přímo před sebou, tak jsem po tom stole jela rukou, ale na nic jsem nenarazila. Připadala jsem si jak magor, klíče prostě zmizely. Šla jsem do kuchyně udělat si kafe na uklidněnou, pak jsem se vrátila znovu do obýváku a ty klíče na tom stole byly. V tom místě, kde jsem předtím šmátrala, kam jsem snad 10× koukla. Dobře viditelné, nemohla bych je přehlédnout ani omylem.
Nebo naušnice nedávno moje dcera. Sundavá si naušnice každý večer, protože jí při spaní vadí a nechává si je v koupelně. A najednou zmizely. Prostě nebyly k nalezení, prohledala všechno. To se stalo před 2 týdny. Před týdnem dělala debordelizaci, probírala věci, takže vyndala i starý batoh, který už víc jak půl roku nepoužila.. a ty naušnice byly tam. Jak se tam dostaly, nikdo nechápe, ale rozhodně tam neměly co dělat a jak se tam ocitnout.
Takto jsme zažili ještě hodně podobných případů, nemá smysl vypisovat každý zvlášť, ale rozhodně se to neděje zřídkavě.
Já i moje nejstarší dospělé děti jsme už několikrát zažili, že jsme si velmi dobře pamatovali, jak jsme kdysi slyšeli postupně o dvou celebritách, že jsou po smrti (sebevražda a předávkování), pamatovali jsme si, že jsme o tom diskutovali v autě, bylo to i v TV, na jejich památku dali film s nimi atd. A když jsme nedavno o jedné té celebritě četli, že natočil další film, zaskočilo nás to, tak jsme googlili.. ani zmínka o tom, že spáchal tehdy sebevraždu a byl pohřben. Prostě se to nikdy nestalo!
Nevím, jestli je to důkaz virtuální reality, spíš mi to přijde jako typický Mandelův efekt, tedy prolínání realit. To mi dává největší logiku a hlavně o tom i vědci docela úspěšně diskutují, že to opravdu existuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdysi jsem na internetu hledala něco o jedné seriálové postavě. Našla jsem, že má partnera a dokonce jsem rozklikla i ten životopis. Jsem si jista, že to byla oficiální stránka. A teď toho partnera nikde nenajdete, protože se v seriálu nikdy neobjeví. Nikdy neexistoval.
Nikdo ti nemůže říct, v čem žiješ.
- Citovat
- Upravit