Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Každý nemá moderní bydlení a spousta lidí by byla vděčná i za takové bydlení.
Většina lidí si byt zrenovuje na začátku a pak po čase je opět z toho „starý“ byt.
Třeba u rodičů jsem byla ráda za původní vybavení, bylo praktické a bytelné a můžu dodat, že třeba nábytek byl lepší. U sebe doma se pomalu bojím pohnout i s novou skříní, aby se nerozpadla.
Co je to moderni bydleni?
Vsude lamino, sadros, lepidla?
To je mozna moderni, ale jinak uplny blivajz.
Pokud mas na to trochu cas a bunky, muzes udelat krasne bydleni z veci z bazaru, Ikei. Stare masiv dvere nebo parkety jdou prebrousit, prelakovat. Muzes vyuzit doplnky. Krasne veci jdou udelat obycejne z masiv prken. Kachlicky jdou vymenit ci prelepit levne a udela to hodne.
Proste hodne toho muzes zmenit i s malym rozpoctem.
A taky vysvetlit dceri, ze ti lidi s krasnym bydlenim to maji vsechno na dluh a co takova vec obnasi.
Kdyz se podivas na kraviny typu vymena manzelek, zjistis jak lide bydli a zjistis, ze tve bydleni je nejspise krasne.
Nemuzes prece porovnavat vysokoprijmovou domacnost se sebou. Chapu ze se to nabizi tak, abys podporovala splin. Nedelej to..
Obcas prebyvame ve starem dome a pokud je funkcni, staci male zmeny. Napriklad podlahy, bylo tam hnusne lino, dalo se jedno z levnejsiho lamina a nesmirne to prokouklo. Paradoxne na pokladku staci kamos, neni to slozite.
Staci mrknout na bazar co je za odvoz, mit trochu chuti a podivat se jak se da renovovat nabytek. Strasne moc daji hezke zavesy a zaclony.
Vybrala jsi si nejslozitejsi priklad s tou koupelnou
ta je nejdrazsi a jde nejhur. Ale nekdy staci nechat vymenit baterie, odddelat stolete zrcadlo ktere uz provlhlo a dat nove a treba nove policky. Vyhodit stare plastove hacky a nalepit nerezove. Men po drobnostech, udelaji strasne moc.
@Lucie_Sx píše:
A taky vysvetlit dceri, ze ti lidi s krasnym bydlenim to maji vsechno na dluh a co takova vec obnasi.
Kde a proc jsi vzala takovou vec? ![]()
Neznám skoro nikoho, kdo by bydlel v nějakých luxusních vilách s novým moderním nábytkem, bazény a pod. Já mám dům ze 70. let. Vybavení tomu odpovídá. Akorát koupelna a záchod jsou „nové a luxusní“. Holt jedeme postupně místnost po místnosti. Z každé výplaty se ušetří kousek a koupí se třeba okno, pak obklady, pak sprchové dveře atd… A že bych se za to měla stydět, protože někdo jiný má nový luxusní barák? Ať si každý má, co chce a na co mu stačí finance. Nikdy by mě nenapadlo třeba opovrhovat kamarádkou, která dostala sociální byt a lustry jsme sháněly na recykláku. ![]()
My jsme si i záměrně nechali některé retro prvky doma
i to je v dnešní době moderní, když se to hezky pojme. To je vlastně výhoda, ze moderně muže vypadat vlastně cokoliv.
@Lucie_Sx Ty sadrokartony to je ale silenej mor. Máme normálně zdeny barak a i tak nám to zedníci do koupelen tlačili, no museli jsme jim to vyloženě zakázat
škrábali pak prstickem, jestli aspoň na strop, ale proč dělat hned pod stropem další strop? Nene, nic takového
.
Kamarádka koupelnu vymalovala i s kachličkama, dala nové zrcadlo, koberečky, prkýnko na WC a hned z toho byla úplně jiná koupelna. Staré obložení přetřela, položila si nové lino všude, přetřela starý stůl a židle. Tchyně všechno tapetuje od kuchyně po záchod a nábytek.
Někdy Stačí přeházet nábytek a pověsit závěsy
![]()
Když jsme pořídili být. První nic jsme spali na dekách ve spacáku. Nebylo tu lautr nic. Dělat se začlo cca o půl roku dýl.
Ano zijeme v modernim byte resp. moderne zrekonstrovanem a ne fakt to nemame na dluh a ne neni to blivajz. To jsou zas nazory toto @Lucie_Sx
Ze se to nelibi tobe to neni obecna pravda. No, ale jsme dva a oba vydelavame dost. Kazdopadne zakladatelko renovovat se da postupne a ty naklady nemusi byt uplne silene.
@Temnástranasíly píše:
Kdyz se podivas na kraviny typu vymena manzelek, zjistis jak lide bydli a zjistis, ze tve bydleni je nejspise krasne.Nemuzes prece porovnavat vysokoprijmovou domacnost se sebou. Chapu ze se to nabizi tak, abys podporovala splin. Nedelej to..
Obcas prebyvame ve starem dome a pokud je funkcni, staci male zmeny. Napriklad podlahy, bylo tam hnusne lino, dalo se jedno z levnejsiho lamina a nesmirne to prokouklo. Paradoxne na pokladku staci kamos, neni to slozite.
Vybrala jsi si nejslozitejsi priklad s tou koupelnou
Staci mrknout na bazar co je za odvoz, mit trochu chuti a podivat se jak se da renovovat nabytek. Strasne moc daji hezke zavesy a zaclony.ta je nejdrazsi a jde nejhur. Ale nekdy staci nechat vymenit baterie, odddelat stolete zrcadlo ktere uz provlhlo a dat nove a treba nove policky. Vyhodit stare plastove hacky a nalepit nerezove. Men po drobnostech, udelaji strasne moc.
Tu koupelnu jsem si vybrala zamerne, pac uz se v ni nejde koupat, oloupana vana, umyvadlo odslouzilo a vedle spajz, ktery diky netopeni plisne, proto jsem to chtela spojit… a kdyz vidim ty ceny je mi z toho na nic.
@Anonymní píše:
Tu koupelnu jsem si vybrala zamerne, pac uz se v ni nejde koupat, oloupana vana, umyvadlo odslouzilo a vedle spajz, ktery diky netopeni plisne, proto jsem to chtela spojit… a kdyz vidim ty ceny je mi z toho na nic.
Do vany se dá aplikovat vložka, a aby to neplesnivelo, tak proste topit, nebo ten spajz otevřít a nechat otevřeny, aby to aspoň vetralo. A samozřejmě co nejvíce krámu z nej vyklidit.
@Temnástranasíly píše:
Kde a proc jsi vzala takovou vec?
No tak logicky hypoteka, ne?
Malokdo ma vilu cash.
Bydlime ted hezky, jsou penize. Ale nebylo to tak vzdy. Po skole jsme meli nula nula nic a bydleli ve vybydlenym panelakovym byte s plesnivym umakartovym jadrem.
Delaly se levne upravy a i ty fakt pomohly. Vymalovat, polozit novy koberec (jsme ho tehdy hodili na stary
), na jednu stenu jsem koupila tapetu. Na gauc stacilo dat novy polstarky, koupit jeden mensi novy stul, a fakt to hned vypadalo uplne jinak. A to jsem tehdy ani netusila, jakych pokladu se lidi zbavuji i zadarmo, nebo co najdes po bazarech.
I stare kachliky se daji vydrbat, sparovani obnovit, nemusi to byt hned velike stavebni upravy ![]()
Takhle vypadá koupelna, ve který se už nedá koupat.
Díky bohu za novou koupelnu v patře, tohle je naštěstí už jenom taková „technická místnost“, která se snad taky jednou dočká totálního vybourání.
Nová koupelna v patře, která je vytvořena ze starého špajzu, tudíž komplet nové rozvody všeho, vyšla na asi 50 tisíc. Ale chlap dělal všechno úplně sám a holt to trvalo.
@Anonymní píše:
Vymenit a koupit nove umyvadlo ale tolik nestoji ![]()
Ahoj, trápí mne jedna věc, sem matka s holčičkou ale osud chtěl abychom byly sami, otec od nás odešel. Jen mne ted mrzi jedna vec, vzdy jsem chtela aby zila v hezkem prostredi, ale musela jsem se vratit zpet k matce do domu, ktery je stary pres 40 let, jenze nejsou penize moc na rekonstrukci, a ted mne trapi, jak zije, kdyz vidim, jak kazdy ma moderni bydleni…to je opravdu kazdy tak za vodou ze si to muze dovolit??? Vzdyt blba rekonstrukce vyjde na ctvrt mega jen koupelny…