Sousedi v paneláku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
11.11.23 08:33

Sousedi v paneláku

:mavam:
Jdu s dotazem
Už 3 roky bydlím nově v nejmenovaném městě v bytě v paneláku.
Včera, jsem byla, s kamarádkou na kafe a mimo jiné, přišla řeč na sousedy.
Když jsem ji řekla, že je za 3 roky neznám maximálně se pozdravíme na chodbě řekla mi, že je to dost divné a že si o mě asi myslí že ta divná jsem já.
Takže můj dotaz je, jaké máte vztahy s sousedy vy? Jde mi hlavně o velkoměsto a panelák.
Nechce se mi věřit, že bych byla jediná kdo dvě sousedy nezná.
Nemám potřebu je znát a družit se s nima stačí mi je pozdravit na chodbě v městě bych je ani nepoznala kdybych je potkala.
Nicméně, bych nerada aby si o mě mysleli že jsem třeba namyšlená. Jelikož, pracuji jako realitní makléřka tak aby si nemyslel někdo že se s nima třeba nebavím že sem něco víc to bych zase nerada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6608
11.11.23 08:37

Většinu neznám po skoro 9 letech a vůbec mě to netrápí, ty co znám, znám od vidění tzn. vím, že zde bydlí stejně dlouho jako já a to je vše ;) přijde mi to naprosto normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.11.23 08:37
@Janib305 píše: :mavam:
Jdu s dotazem
Když jsem ji řekla, že je za 3 roky neznám maximálně se pozdravíme na chodbě řekla mi, že je to dost divné a že si o mě asi myslí že ta divná jsem já.
Takže můj dotaz je, jaké máte vztahy s sousedy vy? Jde mi hlavně o velkoměsto a panelák.
Nemám potřebu je znát a družit se s nima stačí mi je pozdravit na chodbě v městě bych je ani nepoznala kdybych je potkala.
Nicméně, bych nerada aby si o mě mysleli že jsem třeba namyšlená. Jelikož, pracuji jako realitní makléřka tak aby si nemyslel někdo že se s nima třeba nebavím že sem něco víc to bych zase nerada.

Bydlíme taky v paneláku už teda 10 let a znám jen ty co tu jsou tak dlouho jako my.
Ostatní vůbec jen podle příjmení na zvonku ale že bych chodila s některou sousedkou na kafe to zase ne.
Takže za mě divná nejsi já to mám s manželem podobně s 28 rodin které tu jsou známé tak 6-8. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
11.11.23 08:38

Je to OK jak to máš ty. Ja nekolik let sousedy nepoznala, kdyz jsem je potkala mimo chodbu baraku. A to nejsme velky panelak, ale mensi cinzak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4923
11.11.23 08:39

Taky sousedy neznám, nemám potřebu se vybavovat. Trochu se bavím se sousedkou vedle v bytě a ještě s jednou starší paní… vše ale spíš přes syna, mluví na něj.
S ostatními se pozdravime a tím to končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
11.11.23 08:43

V klidu. Bydlím 2 roky, a na patře znám ze tří sousedů pouze jednoho a to jen dík tomu, že je to domovnice. S těma druhýma se zdravím, když se potkáme na patře/v baráku, ale paní třeba na ulici nepoznám, pána jo, to je ten nejtlustější člověk na světě asi, tak se dobře pamatuje. Pak znám v baráku pár pejskařů, se potkáváme venku, ale ne jménem, jen podle obličeje,,,jménem z celýho baráku jen tu domovnici a jednu rodinu. 9 pater.

V minulým bytě to bylo jiný, tam jsme se stěhovali hned po kolaudaci všichni najednou, nové nadstavby, tak to jsme se seznámili víc, i jsem si tam s několika tykala…po 20 letech jsem se stěhovala do většího, to jsem trošku obrečela.

Jako po zkušenosti z minulýho bytu mě to trošku mrzí, nemám ani ke komu jít pro prdopeč třeba,,,ale na druhou stranu jsem spíš introvert, dcera taky, tak nějak už moc nemám potřebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.23 08:43
Jdu s dotazem

Formulace „už 3 roky nově“ mě pobavila. :D Vždycky jsem znala sousedy jen od vidění, maximálně nějaký small talk při čekání na výtah. Ale mám od přírody milej výraz v obličeji a na lidi se usmívám; jednou mi sousedka řekla, jak je vždycky fajn mě potkat - přičemž se vlastně neznáme. Jedni sousedi (našeho věku, ne senioři) se vždycky chtěli na chodbě vybavovat a moc mi to nesedlo, přišlo mi to takový na sílu. :nevim: Už se i stalo, že jsme je slyšeli na chodbě a tu minutku jsme počkali, než zajdou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
11.11.23 08:44

:lol: :lol:. Znám dohromady asi 7 lidí a u některých si skoro nejsem jistá jestli bydlí u nás nebo vedle. Za těch x let jsem souseda z vedlejšího bytu viděla asi 3×? Například vím, že tu máme hodně školáků ale nedokážu je identifikovat. Takže mi nepřijde vůbec divný, že tam nikoho neznáš. Člověk je někdy celej den v práci a tak není divu, že večer nikoho nevidí :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
11.11.23 08:52

Jako ze realitní makléř je nejakej super job jo? :mrgreen: Abys byla nafrnena a nebavila se sousedy? Kdybys byla třeba doktorka nebo právnicka tak bych tomu ještě věřila, s tím bych si fakt nedělala starosti. Mimochodem, jak by vubec mohli vědět, co děláš za práci, když se sotva pozdravite?
Jinak k dotazu, když jsme žili v paneláku, max jsme se sousedy zdravili, bavili jsme se akorát se dvěma rodinami co měli taky deti. Takže za mě divná nejsi. Ani ostatní jsem si nevšimla, ze by se nějak extra druzili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
11.11.23 08:59

Bydlela jsem 5 let v Praze, ve velkém paneláku, znala jsem jednu rodinu, jinak nikoho. Na vesnici, kde žiju 5 let teď se známe všichni, ale na vesnici to jinak nejde :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
31269
11.11.23 09:09

V panelaku bydlim čtyři roky, pozdravim na chodbě. Kdyz se sejdem ve vytahu, prohodíme par slov behem té minuty nez sjedeme dolů. O pocasi, o psech kdyz jsou to pejskari. S jednou ob ctyri patra o detech, kluci spolu chodí do tridy. Small talk, ale jinak vůbec. Jmenem neznam nikoho :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15095
11.11.23 09:09
Jdu s dotazem

A jak si to kamarádka představuje, ze obejdes sousedy a se všemi se seznamis? Mě to připadá normální sousedy jen zdravit, jsou to cizi lidi. Bližší seznámeni je spis o náhodě. Vzhledem k tomu, ze té neznají, tak sousedi asi netuší, ze jsi realitní makléřka a tedy nikdy mě nenapadlo tohle povolání vnímat jako něco vic :D Nejsme v holywoodu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
11.11.23 09:12

V klidu.. v paneláku fakt nevzniká potřeba se družit..
když ovšem nemáte třeba stejně staré dítě a ty se kámoší - chodíte spolu na hřiště nebo tak něco… je úplně běžné, že se neznají ani sousedi..
já jsem teda typ aspoň na small-talk, takže vím kde kdo bydlí a co je zač (jsem tu sedm let a je to cihlový třípatráček s pár byty), ale taky nedružíme… pozdravíme, prohodíme slovo a jdem…
v minulé bytovce ale byly dvě holky staré jak já (teda dámy v letech vlastně :mrgreen: ), tak s těmi jsme se skámošily, daly si kafe, vínko, někdy v pátek třeba… ale taky žádné mega přátelství, mám je obě ráda, ale jsou to takové lepší známé.. jedné teda dost pomáhám ohledně jejích stálých právních věcí a trablů, zrovna dnes se staví i k nám domů, ale to zas odvislo i od toho, že naše děti chodily do stejné školky a pak stejné školy, tak jsme měly k sobě blíž a celkově je to fajn ženská…
dle mne je to ale výjimka, co hledáme lidi v panelákách, tak tam často neví nikdo ani kdo bydlí nad nima nebo pod nima a znají se jen na patře matně.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35718
11.11.23 09:15

Jako kamarády že by jsme chodili k sobě domů jsme neměli nikdy :nevim: Já mám naproti třeba dva korejce a pán se vyloženě plíží ven, viděla jsem ho za dva roky asi dvakrát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
11.11.23 09:15

Proc by prace realitni maklerky melo byt neco vic? Vzdyt na to neni treba zadne vzdelani, zkousky, casto jsou to ičaři co dost otroci pro svou kancelar, velmi casto nemovitostem ani smlouvam nerozumi a jde jim jen i vlastni provizi. Tak to vnima vetsina populace podle me, ackoli samozrejme existuji i velmi kvalitni makleri. Ale uz z toho jak lakaji sve ovecky to nevidim jako nejake prestizni zamestnani. Chapu ze tve foto muze ve meste viset na kazdem rohu, ale to snad neni duvod, ze by meli mit pocit, ze ses nafrnena. Od toho bych se oprostila, jinak opravdu budes nafrnene pusobit. A ne neni povinnost se znat se sousedy, zdraveni je ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný