Nechali byste si pohlídat kočku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12
9.11.23 22:18

Nechali byste si pohlídat kočku?

Ahoj všem, řeším otázku hlídání domácích mazlíčků. Máme kočičku a morčata. Jezdíme v létě v zimě na dovolenou, teď se blíží vánoce a ten zvěřinec je potřeba řešit. Nechci dávat klíče nikomu z rodiny, ani sousedům, zaujala mě možnost profi agentury, která když jsem pryč, tak přímo u mě doma všechno nakrmí, pomazlí, vyčistí, vyfotí a dá mi report :). Cenově to vychází na něco přes dvě stovky na den, což je super. Jen by mě zajímalo, jestli byste svěřily klíče od bytu nebo byste se bály?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7223
9.11.23 22:20

Nejspíš bych oslovila někoho koho znám. My hlídali rybičku u nás doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
9.11.23 22:25

Kocku mi hlida soused… Je na neho zvykla… Nikoho ciziho bych nechtela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
9.11.23 22:29
@Jemako píše:
Kocku mi hlida soused… Je na neho zvykla… Nikoho ciziho bych nechtela

Já jsem právě také využívala sousedy apod., ale líbí se mi ta možnost profi služby, kde prostě víš, že je o kočku i ostatní zvířata postaráno, nemusíš být nikou „vděčná“, všechno je denně čisté, nakrmené, dostaneš prý fotky a v apce vidíš denní report. Asi více než 200 bych nedala, ale za tuhle cenu mi to přišlo super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
9.11.23 22:30
@Stela84 píše:
Já jsem právě také využívala sousedy apod., ale líbí se mi ta možnost profi služby, kde prostě víš, že je o kočku i ostatní zvířata postaráno, nemusíš být nikou „vděčná“, všechno je denně čisté, nakrmené, dostaneš prý fotky a v apce vidíš denní report. Asi více než 200 bych nedala, ale za tuhle cenu mi to přišlo super.

Zni to zajimave ale asi bych mela strach aby se mi takhle cizi lide pohybovali po byte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
9.11.23 22:31

Dáváme zrovna sousedce nebo mé kolegyni klíče a ona chodí krmit. Prostě známým lidem, kterým můžeme věřit. Když kolegyně hlídala/pečovala prvně. To jsem byla v létě na táboře pracovně a děcka na svém táboře jinde. Tehdy volala zděšená, že nemůže najít kocoura. Bojí se, jestli neutekl. Briťák byl nedůvěřivý. Tak se schoval. Po pár dnech už si šel podívat za ní a poslouchal, když na něj mluvila. My jsme spokojení takhle. Vzájemně si pomáháme. Když jedou sousedí pryč, tak my zas chodíme k nim. Oni mají hospodářství. Takže tam je toho podstatně víc. Nejhorší je vždycky zahnat kachnu a mladé na noc. Kačer je agresivní. Bojím se ho. Budí respekt. To je vždycky adrenalin.
Agenturu nepotřebujeme a nevyužijeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
9.11.23 22:46

200 na den by asi bylo to poslední, co by mě trápilo. Na tohle právě přátelé a rodinní známí jsou- pomoci s něčím, když potřebuju já a pak zase na oplátku. A spousta koček k někomu cizímu nepůjde, aby se pomazlila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
9.11.23 23:23

Já bych své čtyřnohé poklady nikomu cizímu nesvěřila. :-)
Takže buď hlídání v rodině, nebo bych si raději to cestování odpustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5113
9.11.23 23:28

To bych ty 200 radsi dala tomu sousedovi, at teda nemusis byt ‘vdecna’. Nechtela bych, aby mi do bytu lezli cizi lidi, i kdyby to byla sebevic overena agentura. Bud bych pozadala rodinu/sousedy nebo nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
10.11.23 02:01

Zkusila jsem a super.. paní jsem si předem proklepla, párkrát jsme se sešly před hlídáním, cennosti jsem i tak nechala v sejfu ale nebylo potřeba.. ukrást něco může i soused :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5656
10.11.23 04:53

Takze rodine nebo znamym klice od bytu nedas, ale nekomu cizimu ano? Kde je ta logika? Nejak ji postradam… Nam kocku hlida vzdycky nekdo, koho dobre zname a duverujeme mu. At uz kvuli toho zvirete, tak kvuli majetku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
10.11.23 10:03
@Cullenova píše:
Takze rodine nebo znamym klice od bytu nedas, ale nekomu cizimu ano? Kde je ta logika? Nejak ji postradam… Nam kocku hlida vzdycky nekdo, koho dobre zname a duverujeme mu. At uz kvuli toho zvirete, tak kvuli majetku.

Já to tak mám :) a logiku to má třeba v tom, že doma máš prostě soukromí, složenky, občas nepořádek, papíry a já to mám tak, že rodinu a přátele či sousedy pozvu kdykoli, ale klíče ne. Každý se v bytě podívá, když je tam sám a já mám s tímhle špatné zkušenosti, nepotřebuju, aby mi pak rodina říkala třeba, že mám moc plný koš na prádlo a podobně. Daleko raději v bytě uvidím firmu, která ke mně nemá žádný vztah, postará se o to, za co jí zaplatím a přátele zas pozvu kdy já budu chtít a užijeme si společné chvíle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5656
10.11.23 10:11
@Stela84 píše:
Já to tak mám :) a logiku to má třeba v tom, že doma máš prostě soukromí, složenky, občas nepořádek, papíry a já to mám tak, že rodinu a přátele či sousedy pozvu kdykoli, ale klíče ne. Každý se v bytě podívá, když je tam sám a já mám s tímhle špatné zkušenosti, nepotřebuju, aby mi pak rodina říkala třeba, že mám moc plný koš na prádlo a podobně. Daleko raději v bytě uvidím firmu, která ke mně nemá žádný vztah, postará se o to, za co jí zaplatím a přátele zas pozvu kdy já budu chtít a užijeme si společné chvíle.

Takze to logiku nema. Proc by rodina mela rikat, ze mas plny kos? Nebo proc by ti meli projizdet slozenky? To jim neveris? Nehlede na to, ze kdyz nekam jedes, nenechavas takove veci na ocich. A z druhe strany, prosmejdit ti byt muze i cizi osoba. Zna tvoje jmeno a adresu stejne, jako ti blizci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
10.11.23 10:21
@Cullenova píše:
Takze to logiku nema. Proc by rodina mela rikat, ze mas plny kos? Nebo proc by ti meli projizdet slozenky? To jim neveris? Nehlede na to, ze kdyz nekam jedes, nenechavas takove veci na ocich. A z druhe strany, prosmejdit ti byt muze i cizi osoba. Zna tvoje jmeno a adresu stejne, jako ti blizci.

Pro tebe to logiku nemá, pro mě to logiku má a sama dobře vím proč, tak bych tě ráda poprosila o zmírnění reakce, moc se mi to nelíbí, nekoresponduje to s tématem diskuze a podobný útočný tón si nech pro někoho jiného, já na to nejsem zvědavá. Jsou i rodiny, kde nejsou vztahy na obláčku nebo bydlí daleko, nicméně do toho ty nevidíš a pouze sobecky hodnotíš podle své aktuální situace, tak si zkus příště uvědomit, že jiní lidé mají jinou situaci a rozhodně ti nebudu svou situaci sdělovat na veřejné diskuzi, je ti po tom prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný