Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
mám dotaz, můj přítel posiluje a má v oblasti pupíku na pravé i levé straně takové malé čárky které jsou jakoby rudé(na jedné straně už méně).
Nevíte nějaké rady jak se toho zbavit popřípadě co na to? :-/ používá mastičky všechno možný, děkuji.
Strie? Když se udělají, jsou rudé a pak postupně blednou. Můžou je mít i chlapi. A neda se s nimi dělat nic ![]()
@Catryn
jj nejspíš to budou strie, sice nezmizí, ale zesvětlají, takže nebudou tak viditelné ![]()
@Catryn jestli to jsou strie, tak doktorka nepomůže. jen možná kosmetické zmírnění zarudnutí laserem…
@Catryn píše:
@Janča91 ach boože asi letíme k doktorce..
Ta vám nepomůže.. Dělají se tím, když kůže rychle roste, třeba když přibíráte, v těhotenství a nebo tím posilováním.. Ale opravdu to zesvětlá, přítel je má taky. Tím jak v pubertě hodně vyrostl, tak kůže nestíhala. Ale už nejsou skoro viditelné ![]()
@Janča91 No já se koukala na obrázky a někdo to po břiše má vážně uplně rudé a je to vážně hodně výrazné, nerada i on aby ho to v životě ovlivnilo aby neměl velké mapy po břiše… Co jsem všude četla tak pomáhají mastičky a mazat to ruzným krémem apod. tak vyzkoušíme
@Catryn
Za sebe vím, že mastičky nepomáhají, mazala jsem se od začátku těhotenství různými mastičkami i oleji i dost drahými a stejně to nepomohlo..
A má to hodně? Na ty strie bohužel opravdu nic není
Jen laser pomůže to rychleji zesvětlat..
@Janča91 jak dlouho trvá než se to zesvětlá?
no má to trochu… :-/ ještě dotaz, měla jste to hodně? ![]()
@Catryn
Jo tak to vám nepovím. U každého to trvá jinak dlouho. Záleží taky na hloubce, ale pokud jsou slabé, tak to nebude trvat dlouho. Na břiše mám docela dost, ale viděla jsem i horší, naštěstí nejsou moc hluboké. Např. jsem je měla i na prsou a ty cca po 7 měsících už nejsou skoro vidět ![]()
Příteli se jich ted na břiše taky pár objevilo, tak čekáme kdy to zmizí ![]()
@Janča91 takže oni ty strie jakoby zmizí a bude tam třeba malí flíček který ani mco nebude jakoby vidět? prostě že to zesvětlá a bude tam taková malá jakoby jizvička nebo jak?
děkuji
Zkuste se podivat na googlu na obrazky, tam ten rozdil uvidite. Pokud jsou opravdu male, tak to nebude skoro viditelne ![]()