Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Díky holky herpesin vysadím, a přejdu na konopnou mast nebo aloe
@pozlátko píše:
Díky holky herpesin vysadím, a přejdu na konopnou mast nebo aloe
Hlavně něco mastnýho! Jinak u nás se osvědčilo na suchosti kolem pusy heřmánkové Labelo. Nedám na něj dopustit a mažu jím i děti…
@pozlátko Herpesin je na houno na vsechno, ten nedavej, zkus ten Miraclean, zinek vyleci na kuzi kde co
V lékárně jsem koupila mastnou mast s technickým konopím.
Syn má taky věčně olezlou pusu v zimě, pokud je tím myšlena suchá vyrážka okolo rtů a v koutcích. Pomáhá to.
A preventivně používáme jelení lůj - ten klasický špalek, každý máme svůj. Je lepší než nějaké navoněné balzámy.
Já výraz „zima“ znám, někdo to používá pro vyrážky, někdo přímo pro opary.
Když už děti mají lišej, mažu je placentovou tyčinkou, mám z ní pocit, že i když to olížou, není to takové svinstvo jako některé mastičky. Preventivně mažu (tedy, ráda bych mazala, ale jsem skleróza) Niveou (Nivea Baby proti větru a chladu). Rozhodně to chce něco mastného a bez vody ![]()
Herpesin určitě ne, je zbytečné do dcery prát léky, to chce jen promastit. Zkus kalciovku, je levná a pomáhá na spoustu věcí. Popř. mě se hodně osvědčil COLD CREAM od Avene. Na -jak říkáš - zimu na puse trpím dost, několikrát za zimu a to to mám většinou až do krve rozpraskané
Od té doby co jsem koupila ten cold cream tak mám pokoj, používám ho už na začátku zimy jako prevenci ![]()
Trochu OT, ale musím… Lékárníci mi někdy přijdou na hlavu. Dítěti kolem pusy prodá Herpesin, aniž by se jednalo o opar, a když si jde těhule pro kapky do nosu, měla by mít pomalu povolení z ministerstva zdravotnictví
![]()
@KPKristy píše:
Trochu OT, ale musím… Lékárníci mi někdy přijdou na hlavu. Dítěti kolem pusy prodá Herpesin, aniž by se jednalo o opar, a když si jde těhule pro kapky do nosu, měla by mít pomalu povolení z ministerstva zdravotnictví![]()
@jane-e píše:
@pozlátko Herpesin je na houno na vsechno, ten nedavej, zkus ten Miraclean, zinek vyleci na kuzi kde co [/citaZinkovy masti jsou moc fajn, ale vzhledem k tomu, ze zinek vysusuje, bych to na tenhle problem nedavala
@Eemii píše:@jane-e píše:
@pozlátko Herpesin je na houno na vsechno, ten nedavej, zkus ten Miraclean, zinek vyleci na kuzi kde co [/citaZinkovy masti jsou moc fajn, ale vzhledem k tomu, ze zinek vysusuje, bych to na tenhle problem nedavalatak ono je to slozity, u nas se zima rika oparu a na ty je zinek vyborny, pokud je to jen sucha vyrazka, tak pak radsi neco mastnejsiho, o tom zadna
@Lizzi píše:
To je fakt, mě nechtěli prodat Bioparox když kojím. říkala jsem, že to mám na doporučení dokrotky a ta lékárnice té doktorce volala, jestli prý je to pravda.. no je toto možné?