Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@sigip no tak pak bych brnkla dr a poradila se. Framykoin by urcite zabral, ale prece jen uz je to ATB.
@sigip nene bepanthen plus
Na drobná poranění kůže, včetně těch, která jsou způsobena epilací a depilací, je dobré mít po ruce Bepanthen Plus. Lze jej použít u všech druhů poranění, například na řezné rány a škrábnutí, oděrky, záděry, trhliny a praskliny pokožky či po tetování a jiných kosmetických zákrocích.
Me pomaha, dobry je mit doma. I na rezny rany, odreniny…
@Eemii asi jo, asi fakt uz zavolam dr.uz me to docela se.re!vypadam jak de.bil! ![]()
@Vemas aha a to neni to same? ja myslela ze jo ![]()
@pozlátko píše:
Díky holky, mažeme vazelinou, a je to lepší
na vazelínu nedá moje kamarádka dopustit a používá jí běžně míso balzámu na rty.
Jinak mně se po dlouhé době udělal lišej na obličeji - dřív jsem na to mívala Flucinar, stačilo přes noc namazat a bylo to pryč, ale teď nebyl čas jít k doktorovi pro recept, tak jsem naběhla do lékárny a tam jsem si koupila Eucerin AtopiControl (na doporučení lékárnice) a nemůžu si to vynachválit.
@sigip neni. Hodne to pouzivam u syna, kdyz si neco odre, rozbije… Krasne to rychle zahoji. A i na koutky to zabira bajecne
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli někdo nevíte nějakou podpůrnou léčbu na bolavé stroupky na puse, já to znám taky pod názvem zima, ale myslím že toto je spíš opar, mám na puse 4
kdo zná, pochopí…a v neděli jdu na oslavu - ale to není to nejdůležitější ![]()
zajímalo by mně jestli je to hodně špatné strhávat ty vystouplé boláky se zbytky krému, já to teda dělám protože jinak to člověk furt olizuje a takhle to nové ložisko znova namažu Vectavirem, a pak furt třeba Niveou. Vím že se dává i zubní pasta, ale ta právě se pak musí z toho vymývat a stroupek to strhne.
Máte někdo nějakou dobrou radu? ![]()
@smutnalucy Chyba je to, že nejdříve vysušuješ a potom znovu promazáváš. Začarovaný kruh. Vím jaké je to mít zimu, ale čím více se ji budeš věnovat přesně jak popisuješ, tak si ji budeš jen zhoršovat, přesně tak, jak popisuješ.
Doporučení: použij tu pastu a nech ji na pokoji, prostě nechej ji žít vlastním životem. Do tří dnů uvidíš rapidní zlepšení.
@smutnalucy Ahoj, když mi vyraší opar, okamžitě ho zalepím náplastí na opary (myslim se jmenuje Compeed, v lékárně). Ne že by to zmizelo obratem, ale zdá se mi, že to zkracuje dobu hojení. A snažím se boláky a strupy nestrhávat, i když samozřejmě člověk na ně soustředí mnoho své pozornosti a je těžké odolat… Prý i HemaGel je dobrý, ale s tím vlastní zkušenost nemám.
Já jsem nedávno v lékarně na doporučení sháněla ty průhledné náplasti na opary a paní mi dala takový gel. Natře se špachtličkou na opar a vytvoří průsvitnou vrstvu a má to hojivé účinky. Použila jsem to zatím jen jednou, ale zdálo se mi to dobré. Snad se mi teď budou opary vyhýbat.
Jo a já bych to nestrhávala, tak se to jen šíří dál, nech to zahojit. (I když uznávám, že je to těžké a stroupky pak už taky občas strhávám, protože to prostě nevydržím.
)
Ať je brzy pryč!
Díky, no já si to myslela že to asi není nejlepší, taky to nerypu každý 3 hodky jak by se mi chtělo ale jednou za den už jo ![]()
Pište klidne dal co komu pomáhá, vypadam fakt výživně mam to kolem cele pusy, o tom ze musím taky někdy něco jist ani nemluve ![]()