Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni, prosím o radu, nikde jsem toto téma nenašla, tak jsem založila nové. Dceři se před týdnem udělala zima na puse, řekla bych že je to zima, má to suché a zarudlé okolo rtů. Samozřejmě to mažeme aloe, ale to víte děti, pořád si to olizuje. Zdá se mi, že to ale nepomáhá. Tak se chci zeptat zda nemáte nějakou radu na krém, třeba jste některá měla stejný problém a zda myslíte že bych s tím mohla zajít o víkendu (dříve se totiž z prac. důvodů nedostanu) na pohotovost? Aby mě s tím nevyrazili. Díky
@pozlátko zkus obyč niveu - takovu tu klasickou hutnou v modrém obalu. U kluka mi to zabírá ![]()
Neznám výraz zima na puse. Ale pokud je to to, co si myslím, tak na pohotovost bych nešla
A místo aloe bych zvolila něco mastnýho. Pak i když si to olíže, tak bude ta kůže trochu chráněná. Ale samozřejmě, aby si to nelízala. Zkus se poradit v lékárně ![]()
Zima na puse, to je vtipný
. Asi to bude to, čemu my říkáme lišej
. Mazat do zblbnutí něčím mastným - modrá Nivea, jelení lůj, dětský olej. Bude to olizovat, tka prostě pořád mazat. Na pohotovosti ti s tím nepomůžou, leda tam zbytečně strávíte fůru času…
Zkus na to Miraclean - je to zinkova mast, maji ji v lekarne, neni draha a mne to pomaha na opar, na exem, na popaleninu, no proste na vsechno ![]()
Já to mu taky říkám zima
a pomůže jedině mastit a mastit. nesmí to olizovat, bude to ještě horší. Nějaký hodně mastný balzám na rty, pokud možno s nedobrou příchutí ![]()
Díky holky, byla jsem v lékárně a dala mi paní Herpesin, ale ani po tom to nepomáhá. Pro ty co neznají výraz zima, nevím jak jinak se to nazývá. Já to znám už od babičky pod tímto názvem. Takže se omlouvám pokud jsem někoho urazila či co. Ještě chci dodat že dcera trpí na ekzémy. Tak mě teď napadlo či to nemůže být ekzém. Jo a ještě když zajdu do lékárny s dcerou myslíte že to pozná lékárnice zda je to ekzém či zima?
Zima na puse jsou normální suché, jakoby okoralé, rudé rty na jejich okraji, na kontuře rtu, člověk si to má nutkání pořád olizovat. vzniká to ze zimy, proto se tomu říká zima
myslím že to chce fakt jen mastit.. jdi tam s dcerou, to bude jistější ![]()
@pozlátko píše:
Díky holky, byla jsem v lékárně a dala mi paní Herpesin, ale ani po tom to nepomáhá. Pro ty co neznají výraz zima, nevím jak jinak se to nazývá. Já to znám už od babičky pod tímto názvem. Takže se omlouvám pokud jsem někoho urazila či co. Ještě chci dodat že dcera trpí na ekzémy. Tak mě teď napadlo či to nemůže být ekzém. Jo a ještě když zajdu do lékárny s dcerou myslíte že to pozná lékárnice zda je to ekzém či zima?
Mě si neurazila, jen mi ten název přišel vtipnej ![]()
Každopádně Herpesin bych na to nedávala a ani se nedivim, že to nepomáhá
. Ekzém i lišej jsou v podstatě to samé, chce to mastit. Pokud by to mokvalo, zkusila bych tu zinkovou mast…
Určitě jsi nikoho neurazila, to se neboj
Herpesin je na opary- puchýřky. To asi nemá? Ne? ![]()
@pozlátko píše:
No právě že mi to dala paní v lékárně na zimu
Herpesin je vyloženě lék, a pokud ho není potřeb, rozhodně bych ho nemazala dítěti kolem pusy. Nechci fušovat lékárníkům do znalostí, ale někdy mě dost udiví, čeho jsou schopní
![]()
Já tomu říkám rozpraskaná huba
mažu tím klasickým jelením lůjem
Herpesin bych na toto nedala ![]()
@K-Black píše:
Já tomu říkám rozpraskaná hubamažu tím klasickým jelením lůjem
Herpesin bych na toto nedala
Ty jsi romantik
. Ale máš pravdu já tomu říkám suchá huba…
@KPKristy píše:
Ty jsi romantik. Ale máš pravdu já tomu říkám suchá huba…
jj, všude slunce, motýlek na rameni to jsem já ![]()