Lék na alergii Flonidan pro lehké dítě, 21 kg?

23847
17.12.13 01:05

Lék na alergii Flonidan pro lehké dítě?

Ahoj, syn má průhlednou rýmu, ale nic extra, jen permanentně popotahuje a má plný nos - prostě od podzimu do léta a špatně slyší díky tomu. Doktor na ORL sice furt píše režim alergika, ale že by nás poslal na alergologii, aby se vůbec zjistilo, na co má syn alergii, to neee a pediatr jakbysmet. :roll: Teď mu ten z ORL předepsal Flonidan 1 tbl denně a dost mě nas.ral. V příbaláku je napsáno, že ten lék nemohou užívat děti do 2 let a děti lehčí než 30 kg maj brát půlku, což teda syn je - váží 21 kg a je mu skoro 5 let. A stjnak ten lék bude asi pěkná sra. čka. Dávat mu ho jen tak naslepo, aby zjistil, jestli jako bude fungovat nebo ne :roll: :roll: :roll:
Tak co si o tom myslíte? Doktor z ORL je tedy vyhlášený, ale po těch zkušenostech se mi zdá, že ho lidi chválí spíš jako řezníka na vyndavání mandlí, jinak je to pěknej bl.bec :cert: No kua, kdybych nečetla příbalák, tak synovi zničím játra :zed: :zed: :zed: Tak co - mám vyměnit oba rádobydoktory a vydupat si někde toho alergologa? Ani snad nechci rady :mrgreen: jen jsem si šla postěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2647
17.12.13 07:26

Ahoj! Ja bych teda sla na alergologii. Stejne, pokud maji podezreni na alergii, mel by ho komplet vysetrit odbornik a vy k nemu pak pravidelne dochazet. Jinak na pribalovem letaku pisou, ze deti od dvou let, pod 21 kilo maji uzivat pul tablety… Pozor si maji dat jen lidi co uz maji problemy s jatry… Z meho pohledu alergika je Flonidan lehci lek (na naprosto stejne bazi a stejneho slozeni jako Claritin)… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
17.12.13 14:32

@Gina108 trochu se zklidni, flonidan = claritin, berou to i tehotne dokonce jako lek prvni volby. Antihistaminika jsou dneska zakladni leky pro deti, doporucuji se alergikum u kazde infekce. Toto je nejnovejsi generace leku, prakticky netlumi.
Moje deti jsou na antihistaminikach temer celorocne s pozehnanim rady odbornych lekaru ruznych oboru.
Alergologie neni od veci, ale testy te stejne nijak extra nevytrhnout. Beztak mu tam vyjdou roztoci a prach, to ma kazdy, opatreni jsou vseobecne znama. Leda snad, jestli mate doma kocku nebo psa, ty bys mohla vyhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.12.13 14:49
@Pudloslava píše:
@Gina108 trochu se zklidni, flonidan = claritin, berou to i tehotne dokonce jako lek prvni volby. Antihistaminika jsou dneska zakladni leky pro deti, doporucuji se alergikum u kazde infekce. Toto je nejnovejsi generace leku, prakticky netlumi.
Moje deti jsou na antihistaminikach temer celorocne s pozehnanim rady odbornych lekaru ruznych oboru.
Alergologie neni od veci, ale testy te stejne nijak extra nevytrhnout. Beztak mu tam vyjdou roztoci a prach, to ma kazdy, opatreni jsou vseobecne znama. Leda snad, jestli mate doma kocku nebo psa, ty bys mohla vyhodit.

Dík za uklidnění :) :kytka: Takže mu mám dávat půlku? No člověče, teď čtu ten příbalák - Flonidan 10 a tam na papíře v krabičce je fakt napsané, že pod 30 kg nedávat vůbec 8o 8o 8o Na netu v příbaláku právě píšou, že pod 30 kg dávat jen půlku.

Tak my nemáme záclony, celkem jsem i okresní hygienik :mrgreen:, takže to by šlo, koberec teda zrovna v dětském pokoji a ložnici máme :zed:, jinde ne. Kočka je venkovní, občas vleze do baráku, ale smí jen na dlažbu, no pro jistotu jí vykopnu z domu úplně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
17.12.13 17:56

@Gina108 antihistaminika maji celkem pruzne davkovani, nejake je zakladni, ale kdyz jsou potize silnejsi, dava se i ctyrnasobek. Skodlive to neni. tak zacni trebas tou pulkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek