Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy, setkal se nekdo s alergii na dudlik? Mame presne v mistech kde se dudlik dotyka pokozky krupicku vyrazku cervenou jinak nikde nic.. Je opravdu mozne, ze to ma z dudliku? Ma nekdo podobne zkusenosti? Dekuji
Jasně, ale je to spíš z těch slin nebo z toho jak se za dudlíkem potí.. Asi to nebude z toho materiálu samotného. To začlo až teď? Podle metříku je jí už přes rok
Co dudá? Co třeba MAM AIR, tam je minimum materiálu.
Ahoj tak kdyz nasemu byly 2 roky tak to mel taky ale dudlik jsme meli Nuk tak jsem myslela ze to ma po nem dala jsem Avent a nic tak jsem mazala sudocremem a dobry
Jak píšou holky přede mnou, není to z alergie na dudlík, ale je to tím, že ta pokožka pod dudlíkem se zapařuje, sliny jsou přeci jen agresivní, to vše dohromady způsobí tu vyrážku. Naše malá to měla taky, od té doby, co nemá dudlíka, není po vyrážce ani památky ![]()
@FamilyB tomu se říká periorální dermatitida.. je to podrážděné slinami, potem, ta kůže je tam nevětraná, drážděná mechanicky i těmi slinami (obsahují některé trávicí enzymy). Chce to dudlík omezovat, nechat tu pokožku oddechnout a existuje na to speciální krém od Biodermy Peri oral.
http://bioderma.cz/…l-krem-40-ml
Aha oki diky holky, ja davam dudlik jen na noc pres den vubec, dudliky kazdy den prevaruju.. A prave ze se ji to objevilo az ted, predtim vubec.. Dudliky zboznuje, prave jsem premyslela jestli ji ho neodnaucit i na tu noc.
@lekarnicka28 urcite si ho domu koupime a vyzkousime dekuji ![]()
@FamilyB, no může být citlivější.. A kolik jí je? Když ho má jen na noc, měla by si ta kůže přes den oddechnout.. No uvidíte..jsou i děti, které mají kolem pusy exem nebo reakci na některé potraviny (znám asi 2 případy na kupovaná jablka).. Každopádně ten krém zabírá na všechny tyhle případy.. Objednat by ho měla být schopná každá lékárna nejpozději do druhého dne, kdyby neměli skladem.
@lekarnicka28 @CokeLady je ji 14 mesicu, a vim ze to ma z dudliku protoze pres den se ji to zmirni a rano to ma nanovo. A mala mi vsechny dudliky, ji zmeny nevadi
. Ale my mame asi 6 dudliku, ktere menime podle toho ktery je po ruce. A v noci kdyz ji vemu dudlik a pak se probudi tak ho hleda a knoura do te doby nez neprijdem a nenajdeme ji ho ![]()
@FamilyB jé, to máme holčičky stejně staré, naší je taky 14 měsíců. S dudlíkem se netrápíme, od mala ho nechtěla a že jsem se jí s ním vnucovala
Vždycky se akorát ještě víc rozeřvala, naštvaná, čím ji to chci ošidit a umlčet, když z toho nic neteče ![]()
@lekarnicka28 me dudlik vzala na milost az ve 4 mesicich
a ted s nim spinka
ale pak ta vyrazka.. Zkusim jestli by to zvladla i bez nej a uvidime, ale trapit ji nebudu ![]()
@FamilyB, buď jí ho vezmi nebo nech být.. Jestli je to tak jak píšeš, bude vřískat a hledat a dožadovat se. Pochopila by tak za 2-3 noci, že není a nebude. Když to jen tak zkusíš, tak bude plakat a vypláče si ho a bude mít napříště zkušenost, že se to dá zlomit a vybrečet si. Takže zvaž, co je pro tebe i ji lepší a za rozhodnutím si pak stůj.. Co je horší, vyrážka nebo 2-3 uplakané noci? Ty jsi máma, ty víš nejlíp ![]()