Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky. Pomalu, ale jistě se nám blíží zima ![]()
Chtěla bych se zeptat.. Máme 2měsíční hočičku a do kočárku jsme jí pořídili, takovej teploučkej fusak s beránkem, jak jí do toho mám oblékat když bude fakt zima, mrazy? Kupujete ještě třeba kombinézu, nebo ještě zvlášt fusak do autosedačky? Ten náš by tam měl jít, ale přendavat to? Děkuju a omlouvám se asi za hloupej dotaz, ale pořád nad tim dumám ![]()
Máme fusák emitex - http://emitex.cz/…el-combi.php
Loni měla malá na začátku zimy 3m, do tohoto fusáku jsem jí dala body s dlouhým rukávem, punčocháče, ponožky, rukavice a čepku a i tak v těch největších mrazech jsme přijely domů a malá byla zpocená po celých zádech. Takže do kvalitního teplého fusáku stačí oblíkat málo.
Pak jsem měla kombinézu do autosedačky - místo nohavic to mělo takový ten pytel, a dalo se to dobře připoutat do autosedačky. Tohle jsem využila i v teplejších dnech do kočárku a malou jsem přikryla jen dekou.
Podle mě to měla obojí tak akorát.
Kluk se nám narodil v únoru a do kočáru jsem mu dávala bud kombinézu nebo fusak, do autosedačky jenom slabou dečku. Jinak byl oblečený ve více vrstvách oblečení a měl 2 čepičky (bavlněná a pletená) + rukavice a teplejší ponožky.
Jiiriinka1 píše:
Ahoj holky. Pomalu, ale jistě se nám blíží zima
Chtěla bych se zeptat.. Máme 2měsíční hočičku a do kočárku jsme jí pořídili, takovej teploučkej fusak s beránkem, jak jí do toho mám oblékat když bude fakt zima, mrazy? Kupujete ještě třeba kombinézu, nebo ještě zvlášt fusak do autosedačky? Ten náš by tam měl jít, ale přendavat to? Děkuju a omlouvám se asi za hloupej dotaz, ale pořád nad tim dumám
Fusak do autosedačky jsou vyhozené prachy, pač v autě topíš a na přenos stačí deka. Já měla taky klasický beránčí fusak a měl tam i kombinézu a když byl hodně mráz, tak jsem přes to dala ještě deku. A dávala jsem i tenčí deku do fusáku pod záda a na přikrytí noh. Časem to vychytáš. Já u obou dětí to měla tak, že měly teplé ruce a chladné tváře a věděla jsem, že jim je akorát. Když by byly teplé tváře, tak jim bylo teplo. Došla jsem vždycky dom,svlíkla mimčo a muselo být na tělíčku i nožky normálně teplé, nesmí se potit.
sieta.m píše:
Já u obou dětí to měla tak, že měly teplé ruce a chladné tváře a věděla jsem, že jim je akorát. Když by byly teplé tváře, tak jim bylo teplo. Došla jsem vždycky dom,svlíkla mimčo a muselo být na tělíčku i nožky normálně teplé, nesmí se potit.
Souhlas.
Mela jsem zavinovacku do autosedacky a fakt jsme ji vyuzili… na prenos super a kdyz se zatopilo, tak jsme jednoduse rozvinuli.. vyborna vec.
Syn se narodil v říjnu a do fusaku jsem mu dávala nejprve flísovou kombinézu (+ někdy flísovou dečku) a ve velké zimě už normální miminkovskou kombinézu (+ někdy deku). Pod kombinézou měl body, tričko, dupačky, ponožky.
V korbičce jsem měla fusak do autosedačky (protože jiný by se tam nevešel) a v případě jízdy v autě jsme ho přendavali. Ale my zas tak často nejezdíme.
Ahoj,
měla jsem zavinovačku do autosedačky do Emitexu a využili jsme ji hodně. Auto je v zimě pokud stojí venku vymrzlé a než se vytopí chvíli trvá. A jelikož bydlím v paneláku neůžu si jít napřed nastartovat a zatopit a pak do tzeplého auta donést dítě. Jakmile se v autě ohřálo, zavinovačku jsem rozepla a bylo.
Kacka2 píše:
Ahoj,měla jsem zavinovačku do autosedačky do Emitexu a využili jsme ji hodně. Auto je v zimě pokud stojí venku vymrzlé a než se vytopí chvíli trvá. A jelikož bydlím v paneláku neůžu si jít napřed nastartovat a zatopit a pak do tzeplého auta donést dítě. Jakmile se v autě ohřálo, zavinovačku jsem rozepla a bylo.
No a toto mi přesně splnila deka. ![]()
Ahojky, já řeším podobný problém s 5měsíční holčičkou - v zimě už bude jezdit ve sporťáku a já kromě zmního fusaku netuším, co jí obléct, aby jí nebyla zima. Poraďte! ![]()
Kamilko normálně jako doma a na to kombinézku. Možná nahoře víc oblíknout než dole - tam bude mít fusak.